Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Rush : Moving Pictures

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (16 kommenttia)
Korportaatti/progerock-klassikko. Moving Pictures-albumi ja -kiertue naulitsi Rushin lopullisesti todella suureksi ja merkittäväksi liveaktiksi USA:n puolella, ja sama livesuosiohan bändillä jatkuu käytännössä muuttumattomana tänään, yli 25 vuotta myöhemmin.

Eipä tästä nyt voi pahaa sanaa sanoa, mutta ei Moving Pictures kuitenkaan pärjää sitä seuranneille viidelle loistolevylle, sanokoon "yleinen mielipide" mitä sanoo. MP:n suosion kyllä ymmärtää, sillä tämähän on helpoimmin avautuva Rush-levy Red Barchettoineen ja Tom Sawyereineen. The Camera Eye on tämän levyn kohokohta minulle, aika lailla täydellinen rockbiisi. Yhdeksän annan tälle.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kolmen parhaan Rush-levyn joukossa. Pelkästään hyviä tai tosi hyviä biisejä. Paketin kruunaa napakat, ehkä Rushin parhaat, soundit. Arvosana: 9

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ensimmäinen kuulemani Rush-levy. Saattaa osaltaan vaikuttaa siihen miksi se on suosikkini. Pienenä pohdin pitkään onko laulaja mies vai nainen. :-)

  Zuni2112 kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Universumin paras levy.

  retrou kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän sitä voi tietää, miten hienoa musiikkia muissa galakseissa tehdään.

  Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Upea levy, jolta ei tosiaan heikkoja biisejä löydy. The Camera Eye on meikäläisen suosikki. Pidän Permanent Wavesia tosin yhtyeen uran todellisena käännekohtana ja kulmakivenä, mutta ei tämän levyn arvoa se vähennä silti. Eipä ole kauhiasti tullut Rushia kuunneltua viime aikoina, kun sitä on niin mahottomasti tullut diggailtua kuitenkin. On tämä silti yksi tärkeimpiä levyjä meikäläiselle.

  Jammo kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaksi on Rush-levyä minulla enää hyllyssä. Tämä ja Permanent Waves. Ikä alkaa meikäläistä selvästi painaa, koska suurin osa Rush-levyistä ei kerta kaikkiaan enää kolise. Hyviä yksittäisiä biisejä löytyy sieltä täältä, vaan levyt tuntuvat kokonaisuudessaan rasittavan murrosikäisiltä ;-)
  Sarjassamme : vanhus narisee...

  Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Parannusta edelliseen levyyn, mutta ei vielä täysillä lähde. Levyn päättävä Vital Signs on kova ja enteilee tulevaa. Tom Sawyer, YYZ ja Limelight myös hyviä.

  Jukez kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lähtipäs! ;)

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tänä vuonna on re-mixattu 14 Rush levyä. Vinyyleinä ja hires DL ainakin. Kai niille on tarvetta.

  Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitähän ovatten saaneet aikaan Power Windowsille? Sen äänimaailma kaipaa kovasti 'pehmennystä'. Tai sitten se vaan on niin aikansa lapsonen ajaltaan, soundillisesti?

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä en ole kyllä kuullut että noin moni Rushin levy olisi remiksattu. Kiinnostaisi joku lähde nähdä.

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bandin sivut?

  http://www.rush.com/12-months-of-rush-14-albums-from-mercury-era-for-release-in-2015/


  Edit: eiku tutkitaans ensin.


  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Fly By Night, the first of the vinyl re-issues celebrating #R40 is now available. It, like all the forthcoming re-issues in 2015 are remastered on 200-gram, heavyweight vinyl at legendary Abbey Road Studios using the Direct Metal Mastering (DMM) audiophile copper plating process, all from original analogue masters.

  Eli korjaan.. remasteroitu.


  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo mä vähän ajattelinkin että vaan remastereista kyse. Remikseistä oltaisiin kohistu enemmän.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rush-maratooni jatkuu:

  Rush alkaa saavuttamaan potentiaalinsa huipun. Tällä levyllä kaikki loksahtaa varsin täydellisesti kohdilleen. Hienoja biisejä, hyvät soundit (parhaat mitä bändillä koskaan oli ollut tai tuli olemaan) ja mainiot soittosuoritukset. Mainiota proge-poppia. YYZ on nerokas instrumentaali. Ehdottomasti Rushin paras. En ole mikään maailman suurin Neil Peart fani, mutta tuossa kappaleessa mies kyllä lunastaa ainaki osan (yli)suuresta maineestaan. Hienoa, hienoa soittoa. Toki myös muut jantterit tekevät tuossa biisissä hienoa jälkeä, mutta kyllä siinä etenkin Peartin rummut laulaa. Levyn kaikki muutkin biisit toimivat hyvin tosin ylipitkä The Camera Eye tuntuu hieman tylsältä muuhun materiaaliin verrattuna. Ja hei Peartin sanoituksetkin ovat suurinpiirtein parhaimmillaan tällä levyllä!


  Kcrimso kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Permanent Waves oli jo hyvä, mutta tästä se Rushin paras kausi viimeistään lähti käyntiin.

  https://pienemmatpurot.com/levyarvio-rush-moving-pictures-1981/