Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mike Oldfield : Ommadawn

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (15 kommenttia)
Hieno Oldfield-teos, ja toimii aina vaan vuosikymmenten jälkeenkin. En ole jostain syystä ikinä pitänyt Tubular Bellsistä kauheasti. Vaikeaa selittää, mutta TB on mielestäni jollain lailla "teeskentelevä" ja itsetarkoituksellisen "taiteellinen" (toivottavasti OldfieldOlli ei lue tätä) :) Ommadawn ja Hergest Ridge ovat molemmat mielestäni TB:tä parempia "teoslevyjä", vai miksi näitä nyt sitten pitäisi kutsua... On Horseback on vähän erikoinen lastenlaulu tuossa levyn lopussa, mutta siihen on jo tottunut. Yhdeksän annan. Ommadawn on Oldfieldin parhaita levyjä.

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olennaisia Oldfield-levyjä. Kakkososassa on puolivälin paikkeilla hieman ärsyttävä kohta kun jokin etnopilli aloittaa elämöinnin.

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuuluu sarjaan Maailman Paras Levy (näitä on kaksi muutakin ja huolellisesti horinoitani seuranneet varmaan tietävät mitkä ne ovat). Olen kuunnellut tätä levyä ahkerasti vuodesta 1993 ja yhä ykköspuolen loppuosa saa aikaan kylmiä väreitä. Oldfield pistää siinä kaiken peliin ja nuo Part I:sen loppuhetket ovat emotionaalisesti latautuneinta musiikkia mitä olen kuullut. Mielettömän hienoa kitarointia myös... Enpä tosiaan muuttaisi hetkeäkään levystä. Jopa On Horseback jotenkin kummasti toimii levyn päätöksenä. Tykkään myös levyn soundeista todella paljon. Selkeästi parasta mitä Oldfield on saanut aikaan hienolla mutta epätasaisella urallaan. Arvosana: 10

  OldfieldOlli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hehee. Jiipee, nytpä luen kommenttisi ja yllätykseksesi olen siinä samaa mieltä, että Ommadawn ja Hergest Ridge ovat parempia levyjä kuin Tubulaari. Mitenkään teeskentelevänä en sitä pysty pitämään, mutta lähystymstapani onkin varmaan hieman erilainen kuin sinulla.
  No Ommadawnistahan tässä oli tarkoitus keskustella. Minulle se on, kuten olen varmasti aiemminkin jo maininnut, se kaikkien aikojen paras levy yhdessä Pink Floydin Wish You Were Heren kanssa. Ei siinä sen enempää.10 pistettä

  Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Levyn ykköspuoli on ns. virheetön, vaan kakkospuoli kärsii alkuminuuteilla hieman orientaatiovaikeuksista, musiikin suunta ei tahdo oikein löytyä. Siis turhan pitkään musiikki on samaa höttöä kuin Hergest Ridgellä ja Amarokilla ;-)
  Nuorempana pidin tätä ihan ykköslevynä, mutta vanhemmiten on tuo pirullinen kriittiisyys päässyt puraisemaan. Löydän "virheitä" jopa Gentle Giantin levyiltä...

  OldfieldOlli kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  2010 miksaus Ommadawnista ei ole niin erilainen ja onnistunut, kuin vastaava Hergest Ridgestä. Toki pidän siitä, että esimerkiksi akustiset kitarat on nostettu selvemmin esille, mutta taas toisaalta kakkospuolen loppu on yllättävänkin vaisu verrattuna alkuperäiseen ja varsinkin Boxedin versioon. Eipä silti mitään ole menettetty kun deluxe versiolla on seka originaali, että uusi miksaus ja aika mielenkiintoinen demoversio jonka piti olla kadonnut ikiajoiksi. Hyvä kolmen levyn paketti sisältää paljon tavaraa edulliseen hintaan.

  R2-D2 kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  2010 5.1 on ihan mainio levy, en tosin osaa verrata aikaisempaan vaikka mulla joku CD onkin. Mä en ole koskaan ollut Oldfield fani, joskus muinoin ostin TB:n enkä oikein pitänyt samasta syystä kuin ylläolevat sanoo.

  Vaikka on mulla näitä proge-aukkoja muitakin. Esim ELP, GG, Jethro Tull.. Ei sitä kyllä koskaan tiedä... No Oldfield on varmaan helpoin noista.

  Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  NO edelleen tuo kakkospuolen alottava viisiminuuttinen osa "Boredom - Searching for an Idea" tökkii muuten loistavan levyn kuuntelunautintoa.


  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ommadawn Part One on täydellisimmät 19 minuuttia musiikkia mitä ikinä on tehty joten on luonnollista että kaikki sen jälkeen on antiklimaattista. Ei Part Two silti minusta ole lainkaan tylsä. :)

  Markkutapio kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla taitaa olla kolme kuukautta sopiva väli kuunnella tätä kun maistuu taas hyvälle.... olipas tosiaan taas niin nautinnollisia hetkiä tuossa illalla, vau.


  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oldfield Facebookissa:
  Hello everyone.
  I am continuing to work on ideas for "A New Ommadawn" for the last week or so
  to see if the spark of the idea actually catches fire.
  Working with a clockwork metronome as a click track and this alone give me a natural acoustic reference for timing
  ( So long as I wind it up ! )
  Also playing live all the instruments.
  So far Bodhran, Bass, acoustic and Spanish guitars,
  a real Glockenspiel and tambourine, cymbals and a lovely Ovation mandolin.
  Watch this space for more news - especially on October 31st - HALLOWEEN - !!!

  Oldfield kaavailee siis jonkinmoista jatko-osaa Ommadawnille. Vähän noloa tuollainen vanhoilla nimillä ratsastaminen, mutta sinänsä kyllä käsin soitettu "oldskuul"-progelevy Oldfieldilta kelpaisi oikein mainiosti. Pitää kuitenkin muistaa että Oldfieldin mieli on kuin tuuliviiri. Ensi viikolla saattaakin kiinnostaa paluu Ibiza-teknoon enemmän...

  OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oldfield on kyllä sen verran ristiriitainen persoona, että koskaan ei tiedä mitä sieltä tulee. Nyt on kyllä kutina, että oikeasti tulisi jonkinlainen "paluu juurille". Mutta saapa nähdä. Voihan sieltä tulla 20 minuuttinen Sailing part two!

  JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : -1
  Sailing voisi toimia sellaisena 20-minuuttisena proge-eepoksena.


  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oldfield tänään Facebookissa:
  Hello Everyone some news : Well today got to the end of Part 2 Return to Ommadawn. Most of Part 2 I am happy with just have to finish up the ending and then polish both Part 1 and 2. So looking to finish everything around my birthday mid May. It has been a wonderful experience and I have loved playing all the acoustic instruments. So just have to complete the final steps. All the very best from Mike

  Tavoitteena kai saada levy julki elokuussa.

  Markkutapio kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei taida levy ilmestyä elokuussa. Tietysti isänsä kuolema viime viikolla varmaankin viivästyttää jonkun verran julkaisua. Itse olen pohtinut että 2.osa voitaisiin julkaista samalla päivämäärällä kuin ekakin... sehän oli 21.lokakuuta.


  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Return To Ommadawn ilmestyy tammikuun 20. päivä. 2017.

  Haastattelu jonka päätteeksi kuullaan hieman RTO:ia. https://vimeo.com/194807833