Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Rush : Different Stages

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (10 kommenttia)
ASOH:n ohella mielestäni Rushin paras livealbumi. Hieno (joskaan ei aivan ASOH:n tasoinen) settilista ja erikoisuutena Lontoon Hammersmith Odeonilta äänitetty 70-luvun vanha live bändin alkuajoilta (siis tavallaan bonus-CD:nä). Tässähän on 2112 kokonaisuudessaan, ja liveversio on mielestäni erinomainen. Analog Kid (äänitetty The Palace of Auburn Hills) on kuitenkin ehkä levyn kovin liveveto, samoin Show Don't Tell toimii livenä studioversiota paljon paremmin. DS:n materiaali koostuu aika pitkälle Mansfield Parkin ulkoilmakeikalta, ja tästä keikastahan on soundboardbootleg (Great Woods And Summer Skies), joka sisältää koko konsertin. Bootlegin äänenlaatu on samaa tasoa kuin virallisen julkaisun, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että bändi on itse laskenut sen markkinoille (tai ainakaan ei ole suuremmin välittänyt sen vuotamisesta). Different Stages olisi mielestäni hyvä tapa tutustua Rushiin (uudelle kuuntelijalle), siitä saa aika kattavan läpileikkauksen Rushin koko tuotannosta ja livekunnosta. Arvosana 9 1/2 tälle hienolle livealbumille.

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainoa Rush-livelevyni. Onkin varmasti ihan riittävä annos kun tässä on vielä kolmas levy vuodelta 1978. Ihan mukavaa menoa, joskin toivoisi vähän rajumpia irtiottoja. Mojovin yllätys lienee ollut 2112:n ottaminen settilistaan. Geddy hämmästyttää laulamalla Freewillin "Each of us..." -osion edelleen korkealta. 1978-levyllä on paljon parempi äänitys kuin tämän paketin kahdella muulla levyllä.

  JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En tiedä äänitystekniikoista mitään, mutta voisiko tuohon äänityksen laatuun (tai tietyn "terävyyden" puutteeseen) vaikuttaa se, että 1978 live on äänitetty Hammersmith Odeonilla, joka on noin 50 kertaa pienempi areena kuin Corestates Center, Mansfield (ulkoilmastadion) ja muut vastaavat paikat, joilta uudemmat biisit on otettu? Samanlainen "kaikuva" ison areenan livesoundi on myös Floydin Delicate Sound of Thunderilla. Minusta se kyllä sopii tunnelmaan, eikä häiritse ollenkaan. Sitä on kai haettukin, areenarockiahan nämä ovat.

  Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huh, olipa se pitkä levy. Meinas jo epätoivo iskeä, että enkö koskaan pääse kolmosdisciin, mutta tulihan se sieltä lopulta. Juuh, sehän on tämän paketin paras ja mielenkiintosin anti. Ja vihdoinki koko keikka eikä useista lähteistä koostettu juttu. Hyvä settilista, kattaa kaikki siihen mennesä tehdyt levyt. Paketin parhaat soundit myös.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  1978 live on äänitetty Hammersmith Odeonilla, joka on noin 50 kertaa pienempi areena kuin Corestates Center, Mansfield (ulkoilmastadion) ja muut vastaavat paikat, joilta uudemmat biisit on otettu?
  Hui saatana! Hammersmith Odeonin kapasiteetti on viitisen tuhatta ihmistä! Rushilla ollut siis jopa 250 000 hengen yleisöjä! Eeppistä! ;) Ps. toi Hammersmith Odeon on hieno keikkapaikka.

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olihan Rushilla yli 500.000 yleisökin, Toronto Rocksissa.  Ja viime kiertueella Quebecissa oli yli 100.000 ja Ottawassakin melkein saman verran.

  Eivätköhän kaikki tunnetummat bändit ole jossain festareilla soittaneet tuollaisille yleisöille, jossain uransa vaiheessa.

  Myönnän kyllä, että luulin Hammersmith Odeonin olevan joku Tavastian kokoinen paikka. Camelin Pressure Pointsista (VHS) jäi sellainen mielikuva. Aina oppii uutta.


  Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huh, olipa se pitkä levy


  Eihän tuo levy ole lainkaan liian pitkä, sä vaan turrutat korvasi moisella kuuntelutahdilla ;-)

  Tää levy on yksi bändin parhaista, hienoa menoa. Ja tarkoitan tällä oikeastaan niitä uusia osia.


  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Hammersmith Odeon on yllättävän suuri joo. Kävin siellä toistamiseen juuri kuukausi sitten Hans Zimmeriä katsomassa. Edellinen kerta 1998 Yes.

  Wikipedia kertoo näin:
  Capacity"
  3,487 (1932?2003)
  5,039 (Open seating)
  3,632 (Reserved seating)"
  Eli tuon Rush- keikan aikoina porukkaa ei ainakaan ollut 3500 enempää. :)

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä tykkään tämän liven 2112-vedosta paljon enemmän kuin alkuperäisestä, vaikkakaan Geddy Lee ei pääsekään kirkumaan eunukkimaisiin korkeuksiin. Kyllä tuo on "sopivasti erilainen" studioversioon verrattuna.

  Driven, Test for Echo ja Show Don't Tell ovat myös aivan mahtavina versiona tässä (kuten jo joskus kirjoitinkin). Proffan kanssa samaa mieltä, että uudet osat ovat tässä parhautta.  Jukez kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kymmenien tuhansien, jopa satojen tuhansien joukossa yleisön seassa en tahtoisi ikinä olla. Tyydyn intiimimpään kotikuunteluun...

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuuntelin eilen koko albumin. Tällä levyllä jopa Roll the Bones ja Nobody's Hero ollaan saatu kuulostamaan hyvältä, mutta paras veto tässä on sittenkin Natural Science. Hieno ja energinen versio.

  Tästä löytyy "valmiiksi kelattuna" .)
  http://youtu.be/ppSwqxHIhYs?t=1h56m15s