Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Peter Gabriel : So

JiiPee kirjoitti noin 15 vuotta sitten (20 kommenttia)
Gabrielin huonoin soololevy. Levy alkaa upeasti Red Rainilla, joka on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, jatkuen äärimmäisen typerällä ja rasittavalla MTV-hitillä Sledgehammer ja suorastaan kornilla ja vastenmielisen imelällä, Kate Bushin kanssa lauletulla duetolla "Don't Give Up". Karmeaa siirappia, ja mielestäni em. biisit ovat koko Gabrielin uran pohjanoteeraus! Koko loppulevykin on melko mitäänsanomatonta poppailua, ainoastaan Mercy Street toimii biiseistä jollain tasolla, sisältäen Gabrielin parhailta levyiltä tuttua fiilistä. Ei ole siis mikään yllätys, että "SO" oli sekä kaupallinen menestys, että sen ajan Becks/Posh-kulttuuria edustaneiden popkriitikoiden ylistämä. Vitonen.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kelpo pop-levy vaikka väkisinkin tuntuu hieman pettymykseltä aiempien haaastavampien levyjen jälkeen. Ja eihän kaiken tarvitse niin progea olla välillä voi ottaa rennommin jne... :D Ärsyttävää Sledgehammeria ja Big Timea lukuunottamatta biisimateriaali on kunnossa. Soundeja on viritelty kaupallisempaan suuntaan, mutta tuottaja Daniel Lanois on onnistunut välttämään muovisuuden mikä monia aikalaislevytyksiä vaivaa (1986). Kohokohdat: rujo Red Rain, koskettava Don't Give Up, tunnelmallinen Mercy Street ja hieman aikaisempien levyjen kummallisuutta tavoitteleva We Do What We're Told To Do. So = Sell Out? Ehkä, mutta Gabriel myy tyylillä. Arvosana: 7

  Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei Gabrielin parhaita, mutta silti aika hyvä. En kyllä osaa suhtautua tähän kovin objektiivisesti, koska tätä tuli aikoinaan kuunneltua niin paljon. Kuinkahan paljon Sledgehammerin video vaikutti levyn kaupalliseen menestykseen?

  OldfieldOlli kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuuntelussa uusi remaster 2012, jossa bonarina tupla cd Live in Athens 1987. Todella hyvältä kuulostaa koko paketti. Kyllä se Sledgehammerkin on hyvä biisi. Ei se, että biisi myy ja on suosittu tee siitä paskaa! Tämä on minulle erittäin tärkeä levy ja siihen on varsin henkilökohtaiset syyt. 9 1/2

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei se, että biisi myy ja on suosittu tee siitä paskaa!


  Ei niin! Owner Of A Lonely Heart on mahtibiisi!

  OldfieldOlli kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Ei niin! Owner Of A Lonely Heart on mahtibiisi!

  Allekirjoitan!. Väitän, että on myös monta muuta pop/rock/progebiisiä joita halveksitaan ns." intellektuellipiireissä" vain siksi ,että ne ovat menestyneet myös kaupallisesti.

  Markkutapio kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : -1
  Tuskin biisejä halveksitaan, sehän ei olisi kovin intellektuellia. Jotakin muuta siinä ajatusmaailmassa on takana... ehkäpä halu erottua massasta ja sitten kun idoli itse sulautuukin massaan niin ollaan heti se hylkäämässä.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tarkoitinkin tyyppejä jotka luulevat olevansa muita parempia ja tietävämpiä. En aidosti älykkäitä ihmisiä.

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tarkoitinkin tyyppejä jotka luulevat olevansa muita parempia ja tietävämpiä. En aidosti älykkäitä ihmisiä.

  Onko nämä yleensä tyyppejä jotka ovat erimieltä kanssasi pop-biisien laadusta? :/

  OldfieldOlli kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tarkoitinkin tyyppejä jotka luulevat olevansa muita parempia ja tietävämpiä. En aidosti älykkäitä ihmisiä.

  Onko nämä yleensä tyyppejä jotka ovat erimieltä kanssasi pop-biisien laadusta? :/


  Ei välttämättä minun kanssa. Mulla on paljon ihan fiksuja tuttuja joiden kanssa voin olla eri mieltä onko joku poppisbiisi hyvä vai ei. Ja osaan itsekin arvostaa tekijöiden ammattitaitoa vaikka joku musiikki ei olisikaan makuuni. Mutta sellaiset tyypit jotka erittäin kärkkäästi lyttäävät jonkun biisin tosiaan VAIN siksi, että se on suosittu ovat aika säälittäviä. Siis onhan näitä heeboja, jotka ovat olevinaan älykköjä kun kuuntelevat vain sellaisia levyjä joita kukaan ei osta tai katsovat vain sellaisia leffoja joita kukaan ei katsele. Ja mitä tulee Sledgehammeriin, niin sen voin hyvin ymmärtää, että jotkut pitävät sitä ärsyttävänä. Onhan se sellainen rynkytys-biisi joo :) Minä nyt vain satun pitämään siitä ja onhan se hyvin tehty kuitenkin.


  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli vaan sellainen fiilis että jotenkin automaattisesti oletat että jos joku ei pidä samasta pop-biisistä kuin sinä niin se pakosti johtuisi siitä että biisi on arvostelijan mielestä suosittu. Kun kyse voi ihan aidosti olla siitä että biisi on tämän vastakkaisen mielipiteen omaavan henkilön mielestä pelkkää paskaa riippumatta siitä montako kappaletta sitä on myyty. Kannattaa nimittäin muistaa että suurin osa pop-biiseistä ON täyttä paskaa. Ja sama koskee kaikkea muutakin musiikkia ;)

  OldfieldOlli kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli vaan sellainen fiilis että jotenkin automaattisesti oletat että jos joku ei pidä samasta pop-biisistä kuin sinä niin se pakosti johtuisi siitä että biisi on arvostelijan mielestä suosittu.[/quote]


  Tätä en tietenkään tarkoittanut.

  Kun kyse voi ihan aidosti olla siitä että biisi on tämän vastakkaisen mielipiteen omaavan henkilön mielestä pelkkää paskaa riippumatta siitä montako kappaletta sitä on myyty  Tottakai. Minunkin mielestäni moni menestynyt levy on sitä ihtiänsä =)


  [quote]Kannattaa nimittäin muistaa että suurin osa pop-biiseistä ON täyttä paskaa. Ja sama koskee kaikkea muutakin musiikkia ;)


  Ja tämän allekirjoitan täysin! Loppukaneetiksi kuitenkin tälle keskustelulle haluaisin sanoa, että hyväkin musiikki voi menestyä myös kaupallisesti.

  Edit. Meni vähän nuo lainaukset persiilleen, mutta tuskinpa haittaa...
  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Loppukaneetiksi kuitenkin tälle keskustelulle haluaisin sanoa, että hyväkin musiikki voi menestyä myös kaupallisesti.


  Totta kai. Etenkin 70-luvulla tämä oli jopa aivan yleistä.

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olinpas kirjoittanut tästä levystä vähän turhan kitkerästi 5 vuotta sitten. Kyllä nyt antaisin tälle seiskan. Red Rain on mahtava biisi. Don't Give Up-biisiä ei kyllä pysty edelleenkään sulattamaan. Toisaalta levy on nykymittapuun mukaan niin lyhyt, että siltä ikään kuin "puuttuu" pari biisiä.


  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse korottaisin tässä vaiheessa pisteet jo kasiin. Sledgehammer ja vähemmässä määrin Big Time ovat ainoat biisit jotka hieman tökkivät.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  So What?


  kaapo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tänä iltana sitten kuullaan livenä tämä levy. En juurikaan ole antanut sille mahdollisuuttaa aikaisemmin, johtuen juuri noista muutamasta kökköPoppibiisistä, mutta nyt valmistautuessa illan keikkaan tulee kuunneltua levyä ja siellähän on useitakin vallan upeita kipaleita, etunenässä mm Red rain ja in your eyes.

  Hezzu kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ompas täällä hauskoja juttuja :) Itsehän pidän tätä hyvänä levynä, myös Sledgehammer on hyvä. Mitäs kakkaa se Genesis julkaskaan samaan aikaan :)

  JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Collins ainakin laski ulos melkoista sontaa, kuten tämänkin paskapökäleen (eikös tämä tullut suunnilleen samoihin aikoihin?) Todennäköisesti Phil teki biisin samalla, kun istuskeli pöntöllä ja mietiskeli, pyyhkisikö tänään vasemmalla vai oikealla kädellä. :D  Jimi kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joka miehen unelma istua pytyllä vääntämässä Mr. Hankey'ä ja tienata samalla satoja miljoonia.

  JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näinkin voi sanoa. Collins teki 80-luvulla soololevyillään rahaa niin paljon, ettei varmaan tarvitse enää juurikaan käyttää julkisia kulkuneuvoja. On tuossa Collinsin soolurassa hyvääkin. Tuo Sussudio nyt vain on aivan pohjanoteeraus.