Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Muse : Black Holes & Revelations

Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten (4 kommenttia)
Tutustuin Museen ensimmäistä kertaa ehkä kolmisen vuotta sitten Hullabaloo levyn kautta. Se oli ihan ok, mutta ei tehnyt sen suurempaa vaikutusta. Tämä bändin tuorein levy sitten räjäytti pankin. Aivan hemmetin hieno levy. Upeita pop/rock-biisejä joissa on juuri sopiva ripaus proge-elementtejä jotta kappaleet kestävät pidempääkin kulutusta. Muse on kuvailtu välillä Radioheadin ja Queenin yhdistelmäksi mikä onkin mielestäni aika osuvasti sanottu. Tämä levy on aikaisempia Musen albumeita hieman modernimman kuuloinen (looppeja ym. käytetty erittäin pätevästi) ja tuotannoltaan hiotumpi. Todella hyvä kokonaisuus, ei heikkoja biisejä, jopa ensimmäinen sinkkuraita Supermassive Black Hole on mainio. Arvosana: 9

+/- saldo : 0 |

  JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minäkin kiinnostuin bändistä, kun kuulin radiosta tuon Supermassive Black Holen. Joo, on hyvä levy tosiaan. Itse en kyllä halventaisi bändiä vertaamalla sitä Radioheadiin, mutta kai siinä jotain saman aikakauden brittisoundia voi olla. :) Muse on mielestäni paljon iskevämpi ja suoraviivaisempi, ja toimii ainakin minulle paljon Radioheadia paremmin. Tämä on kuulemistani Musen levyistä selkeästi paras kokonaisuus, ja ihan maukasta kuunneltavaa. Kasi.

  Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo kyllä tää levy putoo meikäläiselle myös melkoisen kovaa. Paria pikku hutia lukuunottamatta sangen messevä levy. Ja todella makee intro tälläkin levyllä... :) Ysi

  Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mielestäni jää vähän jälkeen Absolutionista. Meno on kyllä virtaviivaisempaa ja tiukempaa kuin aikaisemmin, mutta Absolution oli antoisampi kokonaisuus. Katsotaan josko lisäkuuntelu muuttaa tilanteen.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Uusintakuuntelu muistutti että kyllä Black Holes & Revelations on eittämättä Musen paras levy. Hittejä hitin perään. Enkä tarkoita pelkästään kappaleiden kaupallista potentiaalia jota sitäkin oli todistetusti roimasti, mutta nämä kappaleet vaan ovat hiton hyviä ja innostavia. Tekee mieli laulaa mukana, soittaa ilmakitaraa ja ties mitä muuta typerää jota en ikinä harrasta! :D Biisien överiksi vedetyt vainoharhaiset salaliittoteorioita sivuavat sanoitukset uhoa (me vastaan muut!) täynnä olevine kertseineen viehättävät suuresti. Ylipäätänsä koko levyn henkeä kuvaa aika hyvin juuri tuo överiys ja se jossain määrin tuo minulle mieleen ELP:n. Olen nähnyt Musen pari kertaa livenä ja keikoillakin minulle tuli heidän energisestä mutta pömpöösistä meiningistä vahvoja ELP-viboja. Ja sehän ei ole huono juttu.

  Black Holes & Reveleations on hieno ja tasavahva levy jolta ei löydy yhtäkään kappaletta josta en pitäisi (Hoodoo on albumin vähäisin biisi). Vaikka Muse-fanitukseni on nähnyt parhaat päivänsä jo vuosia sitten tämä levy jaksaa yhä innostaa aina kun se tulee soitettua. Valitettavasti tämän levyn jälkeen alkoi Musen alamäki jolle ei toistaiseksi loppua näy.

  Parhaat biisit: Starlight, Invincible ja Knights Of Cydonia