Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Robert Fripp : Exposure

Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten (5 kommenttia)
Upea levy. Remasterista: Frippin mestarillinen proge-punk levy on entistäkin kovempi. Aikasemmassa cd-painoksessa oli aika lattean aneemiset soundit. Parannusta on remasteroinnin (Simon Heyworth & Fripp) myötä tullut huimasti. Biisit syttyvät aivan uudella tavalla eloon ja Tony Levinin upea basson soittokin kuuluu vihdoinkin kunnolla. Vaihtoehtoiset versiot ovat mielenkiintoista kuultavaa ja vihkonen on huolellista työtä teksteiltään tuttuun Fripp-tyyliin. Arvosana: 9

+/- saldo : 0 |

  JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Exposure on aika mielenkiintoinen matka, ja sisältää paljon erilaista musiikkia, ja siinä mielessä minulle tulee tästä mieleen vähän Crimsonin THRAK. Levyltä löytyy North Starin tapainen laahustava bluesballadi, Chicagon tapainen "baaritiskibiisi", Clashin tai Ramonesin mieleen tuova You Burn Me up I'm a Cigarette-renkutus ja Peter Gabrielin laulama hieno Here Comes the Flood. Hetkittäin Brian Enon syntikkaefektit kuulostavat Bowien Low:ta koko pienen ikänsä kuunnelleelle hämmästyttävän tutuilta, ja aivan kuin Subterraneans ja Warszawa olisivat Exposurella jatko-osina. Levyn hillittömin biisi on mielipuolisesti rullaava psykedeelinen funk I May Not Have Enough Of Me but I've Had Enough Of You, joka vain ilkeästi tuntuu loppuvan "kesken". Exposure on hetkittäin erinomainen ja kekseliäs levy, mutta jotenkin kuitenkin tätä levyä kuunnellessa tulee mieleen, että Frippin olisi kannattanut ehkä rentoutua vähän / tai vaihtoehtoisesti vetää vähemmän kamaa, ja jälki olisi voinut olla vieläkin komeampaa. Vaikka levy on täynnä intensiteettiä, sillä on ajoittain jotain selittämättömän luotaantyöntäviä ja mielipuolisia piirteitä, jotka ovat aina olleet enemmän tai vähemmän läsnä myös monilla King Crimsonin albumeilla, siis minulle henkilökohtaisesti. Exposure on kuitenkin kaikesta huolimatta mielenkiintoinen ja monipuolinen levy, ja kai tälle kahdeksan voi antaa Frippin kiistämättömän nerouden takia (ja Kcrimson mieliksi). ;)

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ps. Fripp ei ole koskaan "vetänyt kamaa" ja on erittäin huumevastainen.

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On muuten tältä levyltä löytyvä versio Here Comes The Floodista todella ylivertainen Gabrielin debyyttialbumin tulkintaan verrattuna.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Breathless on hyvin saman tyyppinen instrumentaali kuin Red. Mutta ehkä parempi!

  Hammillin laulama Disengage on ehkä suosikkibiisini tältä. Kipeetä menoa. Harmillisesti kappale vaan loppuu täysin kesken. Kummallinen ratkaisu.


  Kcrimso kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Hullu ja kiehtova albumi joka täyttää tässä kuussa tasan 45 vuotta.

  https://pienemmatpurot.com/levyarvio-robert-fripp-exposure-1979/