Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Dream Theater : Systematic Chaos

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (5 kommenttia)
Oikein mainio ja kuunneltava DT-levy, joskin paikoin bändi sortuu taas omaan näppäryyteensä ja turhaan nopeussoittokikkailuun. Se on jollain lailla aina ollut vähän häiritsevää melkein kaikilla DT:n levyillä... kyllä kaikki varmaan muutenkin jo uskovat, että DT:ltä taitoa löytyy... samoin taustakuoro Repentancen lopussa kuulostaa aivan Pink Floyd-ripiltä. ja Constant Motion taas häiritsevässä määrin Metallicalta. Levyn kolme viimeistä biisiä toimivat parhaiten, ja albumi huipentuu hienoon In The Presence of Enemies part 2:een. Ihan hyvä levy tämä kaikesta huolimatta on, ja kyllä tätä ihan mielikseen kuuntelee. Seitsemän ja puoli.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laimean Octavariumin jälkeen lievä positiivinen yllätys. Vaihde on siirretty jälleen hieman Train Of Thoughtin malliin raskaamman metallin suuntaan. Ja raskaimmillaanhan DT on parhaimmillaan. Hieman liikaa tiluttelua tässä on taas mukana ja sanoitukset ovat paikoin aika naurettavia. Muse- pastissi Prophets Of War on sinänsä ihan ok biisi, mutta silti kuuntelen mieluummin ihan oikeaa Musea. Edelleen olen sitä mieltä että kosketinsoittaja Jordan Rudess pitäisi potkia helvettiin bändistä. Äijän lähinnä legopalikoista valmistetun sirkuksen mieleen tuovat soundit ovat hanurista eikä soolot tunnu vahingossakaan sopivan bändin muuhun musiikkiin. Positiivista on että John Myongin bassot kuuluvat tällä kertaa hieman tavallista paremmin. Arvosana: 6

  Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Octavariumiin kyllästyi tosi nopeasti, eikä tämäkään levy kovin paljoa paranna, vaikka onkin otteeltaan pirteämpi kuin klassiseen progeiluun taipuvampi edeltäjänsä. Kuten Kcrimso totesi, raskaimmillaan DT on parasta, sen vuoksipa juuri ToT ja 6 Degrees ovat ne parhaat...

  Pulmu kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oikein hyvä ja tiukka levy vaikka muutamissa kohdissa menee hieman överiksi (kuten vanhaa Metallicaa imitoiva Constant Motion). Soundit ovat todella onnistuneet ja 5.1-miksaus vielä nannaa päälle. En olisi alussa uskonut, että vielä näin paranee joka kuuntelukerralla lisää. Ja levyn päättää hienosti synkkäsanainen In the Presence of Enemies, Pt. 2.

  Rudess on kyllä heikoin lenkki bändissä. Derek Sherinian takaisin, niin kaikki olisi taas viimeisen päälle.

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Constant Motion on levyn paras biisi. Kyllä se vaan niin taitaa olla että DT on parhaimmillaan silloin kun isännät kanavoi Metallicaa.

  Proffa kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  .. Derek Sherinian takaisin, niin kaikki olisi taas viimeisen päälle.

  Kas ymmärtäähän täällä joku kiipparien päälle :-)