Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Riverside : Rapid Eye Movement

Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten (11 kommenttia)
Tämä tuorein Riverside albumi (2007) on mielestäni selkeä parannus edelliseen levyyn. Biisit ovat parempia ja kompaktimpeja. Kosketinsoittajan entistä psykedeelisemmät ja samalla kummasti myös modernimmat syntsasoundit miellyttävät. Arvosana: 7

+/- saldo : 0 |

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Back to the River"-biisin alku on melko suora rippi Pink Floydin "Shine on You Crazy Diamondista". Vai onko kyseessä jonkinlainen "tribuutti"?

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on hämärä mielikuva että bändi olisi puhunut tuosta tribuuttina haastatteluissa silloin kun levy julkaistiin.

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näin varmaan sitten. On sen verran suoraa kopsausta, että sen täytyy olla tarkoituksellista.

  Tämä on minusta hieman unelias ja hidastempoinen levy, joka ei ole avautunut lainkaan yhtä hyvin kuin mainio Out of Myself.

  Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen samaa mieltä, ei ihan parhaasta päästä Riversideä. Paikoin erinomainen kyllä, mutta välillä sitten vähän tylsä. Mariusz on kyllä erinomainen laulaja, mutta onneksi hän karsi tuota pitkää Von Hertzen Brothers tyylistä vokaalia pois seuraavilta levyiltä. Oikeastaan miellyttävin elementti on Piotr G:n upeasti ja varmaotteiseti maalaileva kitara.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Anno Domini High Definition on bändin paras.

  Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jep, ADHD on kyllä heidän huippuhetkensä tähän mennessä. Tykkäsin kovasti myös Shrine of New Generation Slavesita, joka on ihan parhaita 2013 julkaisuista.

  Mainittakoon vielä että bändi on kyllä tosi hyvä livenä myös. Olen nähnyt sen pari-kolme kertaa ja hyvin toimii. Suosittelen.


  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse olen viime vuosina ollut vähän huono innostumaan mistään, mutta Riverside on kyllä oikein mainio bändi. Taisivat käydä Nosturissa joskus ainakin, mutta missasin sen keikan.


  Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo,olivat Nosturissa nyt syksyllä mutta Ian Anderson oli samana päivänä niin missasin. Näin heidän aiemmat Nosturin ja Tavastian keikat - hienoa oli.

  Itse taas olen parin viime vuoden aikana löytänyt valtavan läjän uutta innostavaa musaa. 2013 pääteemana on ollut avant (Thinking Plague, Univers Zero, Henry Cow, Art Bears, Korekyojinn mm). 2012 oli ehkä enemmän Neon aikaa (Pendragon, Arena, IQ). Mutta paljon muutakin on löytynyt (esim.The Tangent, Big Big Train, Sound of Contact). Nyt 2014 aion kohta ottaa Zeuhlari viikot (Magma, Koenjihyakkei, Eskaton) .. siinäpä sitä riittää äimisteltävää.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä olen nähnyt bändin kerran livenä Tavastialla. Ihan ok. Oikeastaan muutenkin mulle just semmoinen ihan ok -tason bändi. Ei tule kovin usein kuunneltua.

  PeeHoo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ADHD on paras, SoNGS hyvä kakkonen.. Ensin mainittu erinomainen albumi.

  Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt kun kuuntelin alkutrilogia-levyt (kolme ekaa), osoittautui Rapid kolmikon heikoimmaksi minulle.