Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mike Oldfield : Amarok

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (14 kommenttia)
Periaatteessa tuttua ja turvallista Oldfieldia, mutta Amarok ei nouse lähellekään äijän parhaita teoksia. Anteeksi nyt vaan OldfieldOlli, mutta Amarok on paikon vähän tylsä... erityisesti ensimmäisessä puolituntisessa on muniinpuhaltelun makua. Toisaalta toivoisi äijän uudistuvan vähän... pari afrikkalaista rytmiä siellä täällä ei kesää tee... ja taas toisaalta Amarok jättää turhaan odottamaan niitä tuttuja ja hienoja Oldfield-hetkiä, mitä kuullaan tällä levyllä vain hetkittäin. Ei iske kyllä minulle tämä vähän lattea levy. Kouluarvosana kutonen.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Amarok on aivan parasta Oldfieldia Ommadawnin jälkeen. Aivan uskomattoman idearikas levy. Välillä Oldfield hieman tuhlaileekin ideoita siirtymällä jutusta toiseen liian nopeasti mikä onkin levyn ainoa heikkous. No okei 83. kuuntelukerralla se lopun Thatcher-imitaatio ei ehkä enää ole kovin hauska... Mahtava levy silti ja Oldfield on kitaristina todella kovassa iskussa. Levyn soundit ovat vielä 18 vuodenkin jälkeen about tykeintä mitä on kuultu. Arvosana: 10

  Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Amarok kuuluu sarjaan putkeenvedetyt biisit, joissa siis ei ole vaivauduttu erittelemään erillisiä sävellys-tai hahmotelmaosia toisistaan. Tällainen tyyli toimii joskus, vaan ei tällä levyllä. Olen aikalailla JiiPeen kannalla siinä että kyllästyminen tulee vastaan liian monessa kohtaa, kun ei helposti pääse soittamaan mielibiisiänsä uudelleen ja uudelleen...
  On tässä hetkittäin asiaa, vaan turhan harvoin. Seiska.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Paikkapaikoin meillä menee Kcrimson kanssa hieman ristiin mielipiteet Oldfieldin tuotannosta,mutta Amarokin kohdalla olen täysin samaa mieltä siitä,että levyn ainoa heikkous on juuri ideoiden tuhlailu.Levy sisältää uskomattoman määrän potentiaalia,mutta Mike ei oikein malta rakentaa juttua samalla tavalla kuten esim Ommadawnilla tai vaikkapa Tubular Bellsillä ja Hergest Ridgellä.Soittopuoli toimii ,kuten Oldfieldin levyillä aina.Pienellä maltilla tämä levy olisi ollut täyden kympin levy.Arvosana 9 1/2

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mun mielestä ihan hyvä juttu tuo ideoiden "tuhlailu" tällä levyllä. Ties vaikka olisi lopputulos laimentunut kehittelyistä. Krediiteissä on pientä brassailun makua: levyllä käytettyjen instrumenttien listalla mainitaan mm. hammasharja.

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä olen sen "instrumenttilistan" kokenut kyllä enemmänkin huumorina kuin brassailuna. "long thin metallic hanging tubes", mitäköhän ne mahtaa olla...? ;)

  Markkutapio kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuuntelin nyt eka kertaa koneelta kun WMP:ssa WOW-tehosteet olivat käytössä ja kuulostihan heti entistäkin mahtavammalta. En paikoitellen meinannut tuolilla pysyä kun veti niin mukaan.

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miksi, oi miksi, artistit ei laita WOW-TEHOSTEITA suoraan mukaan levylle?!?

  Markkutapio kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : -2
  Miksi, oi miksi, artistit ei laita WOW-TEHOSTEITA suoraan mukaan levylle?!?


  Markkutapio kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miksi, oi miksi, artistit ei laita WOW-TEHOSTEITA suoraan mukaan levylle?!?

  Kcrimso, ymmärrän kyllä tuon sarkastisen kommentin, mutta varmaankin kyse on eri aikakausien tekniikoista. Näin useampaan kertaan kuunneltuna kuitenkin suosittelen... WMP ja WOW, ja heti kuunneltua sitten VAU.

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : -1
  VMP!

  Markkutapio kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : -1
  HJ ;b

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rakastan tätä levyä! Vaikkei mulla olekaan WOW-tehosteita... :/

  Kcrimso kirjoitti noin vuosi sitten+/- saldo : 0
  Wow-tehosteet yhä hommaamatta, mutta ei että miten hyvältä taas kuulosti! Upean musiikin ohella tämä on edelleen yksi soundeiltaan onnistuneimpia levytyksiä mitä olen kuullut.

  Markkutapio kirjoitti noin vuosi sitten+/- saldo : 0
  Ne wowit olisi pitänyt hommata jo 10 vuotta sitten. Enää niitä ei ole saatavilla. Hyvä kuitenkin että on olleet mielessä kuitenkin koko ajan.