Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Jaco Pastorius : Word of Mouth

JiiPee kirjoitti noin 15 vuotta sitten (1 kommenttia)
1981 julkaistu basistinero Pastoriuksen toinen sooloalbumi. Sain tämän levyn broidiltani, joka on itsekin basisti, ja epäilemättä ammattimuusikko kuuntelee näitä juttuja vähän erilaisella korvalla. Itse en oikein lämpeä näille virtuoosilevyille, ja en esimerkiksi välitä McLaughlinin sooloalbumeista juuri tämän kaiken teknisen "pakkosuorittamisen" takia. Billy Cobhamin (tosin melko kuunneltava) Crossroads tulee mieleen vähän vastaavana "rumpalilevynä". Beatlesin Valkoiselta Tuplalta coveroitu Blackbird on kieltämättä tässä aika mielenkiintoisena versiona, ja aloitussoolo Chromatic Fantasy-biisissä on aika vaikuttava... mutta muuten tämä jättää maallikon aika kylmäksi. Toisaalta voi olla, että enempi kuuntelu voisi hälventää ennakkoluuloja tästäkin levystä, mutta en oikein jaksa näitä... Kutonen.

+/- saldo : 0 |

    aloc kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mielestäni tämä levy ei kyllä ole mitenkään pahimmasta päästä mitä tulee kikkailuun/virtuositeetin filistelyyn. Itse asiassa Chromatic Fantasy on ehkä ainoa levyn kappaleista, joka palvelee kokonaisuuden sijasta esittelyä.

    Eihän tämä nyt Pastoriuksen ekan levyn veroinen ole, mutta mielestäni silti aliarvostettu. Hienoja sovituksia ja muutama todella siisti sävellys.

    kasi, vähintään seiskapual!