Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Gentle Giant : The Missing Piece

Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten (5 kommenttia)
Mielenhäiriöön joutunut väkivahva metsuri alkoi synkässä korvessa hakata kaikkea kalloa leveämpää puustoa. Siinäpä tunnelma, mikä minulle aina tulee tästä levystä. Two Weeks in Spain ja Betcha Thought We Couldn't Do It heijastavat ehkä musiikkimaailmaan pettyneiden muusikkojen mielialoja. Levyltä löytyy toki muutamia mahtavia biisejä : As Old As You're Young on yksi mielikappaleeni bändin tuotannossa. Rapautuneen suhteen kuvaus I'm Turning Around on vahva "rakkauslaulu". Winning on tosi herkullinen instrumentaaliosuuksiltaan. For Nobody on hysteerinen tilitys.
Siis kaiken kaikkiaan kyseesssä on tosi sekava kokoelma erilaisia tunnelmia ja tyylejä. Keskiarvoksi tulee kasi.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  A-puoli on todella kehno, mutta onneksi loppua kohden meininki hieman paranee. As Old As You're Young on ainoa kappale joka pärjää edes jossain määrin Gentle Giantin loistonpäivien materiaalille.

  Jammo kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vaimonikin tykkää As Old as You're Young-tsibaleesta ja hän jopa soitti sen kerran koulun aamunavausvuorollaan! Itse kuuntelen edelleen ajoittain ko. biisin jopa viidesti putkeen. Mutta eipä tätä levyä voi todellakaan tasapainoiseksi moittia.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Romahdus. Levy jolla kaikki alkoi mennä pieleen. Tämän on kai jotenkin tarkoitus olla new wave -vaikutteinen levy, mutta jotenkin bändi vaan kuulostaa olevan täysin eksyksissä. Yksi bändin jäsenistä totesi haastattelussa muutama vuosi sitten: "pala joka olisi saanutkin jäädä puuttumaan" (vapaasti lainattuna ja käännettynä). Levyn sounditkin ovat paskimmat mitä GG:llä on tähän mennessä ollut. Ilmeisesti levy on äänitetty nopeasti ja halvalla jossain kehnossa studiossa. Ainoa biisi joka edes lähentelee bändin suuruuden päivien materiaalin tasoa on As Old As You Are Young. Yesin ja Genesiksen parjatuimmat 70-luvun lopun levyt ovat mestariteoksia tähän verrattuna.

  Jukez kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yllättävän hyvä. Onhan tässä joitakin outouksia (Betcha), joita ei ihan ensiksi arvaisi kuulevansa Gentlen levyllä, mutta..sujuva levy. Mielestäni ns. yksinkertaisemmatkin biisit toimivat kohtuu hyvin. Niitä järkytyksiä onkin sitten luvassa roppakaupalla viimeisillä kahdella levyllä.

  Viimeinen varauksetta kuunneltava Giant-levy.

  Jammo kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Outo veto oli panna myöhemmn sävelletyt biisit levyn ykköspuolelle. Kakkospuolen biisit ovat selvemmin Gentle Giantin perinteen mukaisesti rakennettuja ja ehkä juuri siksi monet (hieman?) kavahtavat ykköspuolen kappaleita.