Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Lou Reed : Transformer

Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten (10 kommenttia)
Huomattavasti mielenkiintoisempi levy kuin debyytti. David Bowie on tuottanut levyn yhdessä Mick Ronsonin kanssa ja tyylillisesti levy onkin melkoisen lähellä Bowien glam-rock-levyjä. Levyllä riittää hyviä pop-koukkuja sovitukset ovat leikkisän rikkaita. Tunnelma Transformerilla on jotenkin kuumottavan pervo. Levyn kaksi klassikkobiisiä Perfect Day ja Walk On The Wild Side ovat statuksensa ansainneet. Arvosana: 7

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nuo kaksi biisiä ovat vaikuttaneet liikaakiin itse levyn statukseen. Muuten huippuhetket ovat harvassa, mutta onneksi tunnelma pelastaa paljon. Berlin on minulle SE levy Reediltä.

  Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Transformer oli Reediltä yritys mennä Bowien tyyliin mukaan. Eihän sellainen onnistu, miehen pitää tehdä juttuja oman olemuksensa mukaisesti. Onneksi Lou otti nopeasti onkeensa.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : -1
  Hyvä poplevy. Melko tasainen kokonaisuus minusta vaikka toki tuo Januksen mainitsema kaksikko nousee muiden yli.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän sellainen onnistu...
  Niin no... mikä nyt sitten tulkitaan onnistumiseksi. Miljoonat ihmiset rakastavat tämän levyn kappaleita vielä neljäkymmentä vuotta sen ilmestymisen jälkeen. Jotain tehtiin oikein.

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Teeman dokkarista jäi kuva että Reedin osuus oli aika vähäinen levyn teossa. Ei paljoo edes ottanut kantaa. Minulle Berlin on Reedin paras levy.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Päivän fakta: Transformer on kuunteluhistoriani 1376. kuunnelluin albumi.

  Hezzu kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En osaa sanua kumpi on parempi, Berlin vai tämä. Berlinin kuulin ekaa kertaa vasta pari vuotta sitten, tämä oli tuttu jo ennestään. Tästä levystä on ainaski helpompi saada ote.

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voin olla taas väärässä mutta mulla on sellainen käsitys että Berlin oli Loun/Bob Ezrin tekemä levy kun taas Transformer oli eniten Mick Ronson levy. Tottakai Loun levy mutta siis pääosa biiseistä oli kirjoitettu jo ennen levyä ja Lou kävi studiossa rykäsemässä oman osansa ja lähti menemään. Tietty hyviä biisejän siinä on, ei siinä mitään. Ehkä Lou ei varsinaisesti yrittänyt kuulostaa Bowielta vaan Ronson/Bowie teki levystä oman mielen mukaisen eikä Lou puuttunut siihen. Arvailua ja spekulointia jostain luetun pohjalta.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä en ole erityisesti Lou Reed -fani joten mulle oikeastaan on melko sama kuka/ketkä Transformerista ja Berlinistä tekivät hyvät levyt. Ihan kiinnostavaa spekulointia silti.

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En mäkään suuresti ole koskaan fanittanut, yritin joskus mutta noihin kahteen levyyn jäi, taitaa olla hyllyssä Coney Island Baby vielä ja ehkä New York. Elämänkerta oli aika mielenkiintoinen luettava.