Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Yes : Going For The One

Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten (21 kommenttia)
Hieno levy ja tuulahdus raikasta ilmaa tunkkaisen Relayerin jälkeen. Suosikkini on ehkä Turn Of The Century, mutta levyssä ei heikkoja hetkiä ole. Nimibiisin slide-kitara oli mukava yllätys ja Howe olisi saanut minun puolestani soittaa sitä useamminkin. Soundit ovat kyllä hieman liian diskanttiset.

+/- saldo : 1 |

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vahva kokonaisuus vaikken nimibiisistä hirveästi välitäkään. Sanoitukset siinä tosin ovat hilpeät. Awaken on yksi Yesin hienoimmista kappaleista ja oikeassa mielentilassa suorastaan tyrmäävän kaunis. Allekirjoitan Januksen kommentin soundeista. Arvosana: 9

  Hezzu kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole koskaan tykännyt tästä levystä, nimibiisi on ärsyttävyydessään yksi bändin karseimpia biisejä. Jopa Tormato on paljon parempi levy.

  Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä tämä taustalla menee ja joskus jopa keskittyneemminkin kuunnellen, vaan en nyt muista olisiko koskaan sellaista tapahtunut. Siinä olen kyllä Januksen kanssa samaa mieltä että Relayerin kaameuden jälkeen tämä levy kuulostaa kevyen ilmavalta, vaan ehkä todella hieman ylärekisteriin viritetyltä. 8

  Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Going for the one ja Relayer ovat minulle ne Yesin varhaisemman tuotannon mielekkäimmät levyt, koska niissä on a) biisejä ja b) pyrkimys jollain lailla uudistua tai ts. seurata aikaansa. Tormato oli ihan hirveä tekele joka olisi saanut jäädä tekemättä... Kasi tälle levylle joo.

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lerxst, meinaatko että Close To The Edgella, The Yes Albumilla ja Fragilella ei ole a) biisejä b) uudistumista edellisiin levyihin nähden? itse näkisin niin että Yes uudistui ja kehittyi jatkuvasti ekasta levystä Relayeriin asti. Going For The One oli jo jarruttelua ja tavallaan jossain määrin paluuta Fragilen pienimuotoisempaan ja yksinkertaisempaankin ilmaisuun. Aikansa seuraamista kyllä siinä mielessä että musiikillinen ilmapiiri alkoi olemaan tuossa vaiheessa aika kielteinen edellisten levyjen eeppisyydelle ja kokeilullisuudelle. Going For The One on hyvä levy, mutta ensimmäinen jossa sanoisin Yesin laskelmoineen.

  Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, sitä meinasin... Arvasin että joku tarttuu tuohon sanomaani :D Nimenomaan punk-aikakauden vaikutuksen alaisena tekemisistä näytti tulevan kuitenkin ihan hyvää jälkeä, se oli tarkoituksena omassa kommentissa...

  JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huippulevy, ihan Yesin kolmen parhaan albumin joukossa mielestäni. Levyllä ei yhtään heikkoa lenkkiä. Itse tykkään nimibiisistäkin... hauska ralli. Arvosana: 9

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ilmeisesti vähän mieliala kysymys toi nimibiisi. Nyt kun kuuntelin viikonloppuna niin sehän kuulosti taas varsin mainiolta. Rokkaa ainakin kivasti.

  Kcrimso kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kolmen mestariteoksen jälkeen GFTO päätti Yesin luovimman kauden, mutta onhan tämä silti hienoa musiikkia. Awaken etenkin.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Turn Of Century on kyllä upea kappale. Squire sanoi äskettäin että se on yksi Yesin haastavimmista biiseistä soittaa. Hassua, en ole koskaan ajatellut että se olisi erityisen vaikea.

  kaapo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aikaisemmin ei kauheasti iskenyt tämä levy mutta nyt Yes-keikan jälkeen (jossa soittivat tämän yhtenä kolmesta levystä) on alkanut maistua ihan eri tavalla. Tämähän on oikeastaan aika hieno levy ja tasainen lukuunottamatta nimibiisiä, jossa ilmeisesti on yritetty rockata! Hienoa että ottivat mukaan livesettiin!

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Awaken! Ei mulla muuta.

  juuffo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä. Tämä maistuu mullekkin. Pienoinen ylläripylläri oli notta noilla kymmenluvuilla (pänti) tekivät näin verevää kamaa.


  Jukez kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tätä olen eniten kuunnellut!
  Kerros kaapo siitä näkemästäsi Jes-keikasta!!

  Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Karmeat soundit ja Jon Anderson ärsyttävimmillään. Aika tuskaista kuunneltavaa edelleen.

  Jukez kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Karmeat soundit!!?...kirkkaat ja selkeät..mielestäni. Hauska anekdootti levyn teosta oli, että orkesteri varasi puhelinlinjan kirkolta studioon päiväksi Sveittissä, jotta saatihin Rikhardin kirkkomööpelit analookinauhalle ;)

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Karmeat soundit on lievää liioittelua, mutta lämpöä puuttuu ja liian diskanttiset ne ovat.

  Jukez kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Teillä, joilla audiot on kunnossa, tuliko parannusta reremastereissa?

  Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Taivaallista, vaikka tuonpuoleisiin en uskokaan!

  Jukez kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pakko se on tunnustaa..tämä on kaikkein eniten rakastamani YES-levy!
  Oli myös ensimmäinen YES-levy, jonka omistin..c-kasettina.
  Tajunnan räjäyttävä...ja on sitä vieläkin..

  Kcrimso kirjoitti viime vuonna+/- saldo : 0
  "Awaken" = parhautta.

  https://pienemmatpurot.com/levyarvio-yes-going-for-the-one-1977/