Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mike Oldfield : QE2

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (8 kommenttia)
Minulla oli aikoinaan ensin kokoelma The Complete Mike Oldfield, jossa oli monta QE2:n biisiä. Tämä tuli sitten hankittua vuosia myöhemmin, ja melkein kaikki biisit olivat siten jo tuttuja. Jotenkin pidän näistä kappaleista aika lailla, ehkä pääosin muistojen takia, joita ne tuovat mieleen. Ei nyt ehkä parasta Oldfieldiä, mutta jollain tavalla hieno ja omaperäinen fiilis levyllä kuitenkin on. Tämä levyhän oli kaunisäänisen Maggie Reillyn debyytti. Arvosana: 8

+/- saldo : 0 |

  Jammo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yksi suosikkini Oldfieldin levyistä. Lyhyitä ja ytimekkäitä biisejä.
  Arvosana : 9

  OldfieldOlli kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämähän on oikesti aivan loistava levy. Hienot sounditkin. Albumi pääsi aikoinaan Saksan levylistan ykköseksi.

  Jammo kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Totta turiset! Vasta äsken erkanin vuosia palvelleesta vinyylistäni.

  Proffa kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kieltämättä hieno levyhän tämä on vaikka mulle nuo lyhyemmät biisit olivatkin harmistus. ABBA:n Arrival sopii oikein mainiosti tuonne joukkoon.

  Markkutapio kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tässä on niin monta hyvää että kyllästymisen vaaraa ei ole... mulla ainakaan. Kuuntelulistaa kun katsoo niin monella on jo jäänyt unholaan.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oho, tätä en olekaan kommentoinut lainkaan. Hyvä levy vaikkei ihan kirkkaimpaan kärkeen MO:n tuotannosta kuulukaan. Tämä on mielestäni Five Miles Outin ohella Oldfieldin musiikista lähimpänä ns. tavallista progerokkia. Parhaat biisit: Taurus 1, Sheba ja QE2.

  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä vuoden 1980 levy on tähän astisista Oldfieldin levyistä tyyliltään rokkaavin. Kappaleet ovat lyhyitä (pisimmät kappaleet 10 ja 7 minuuttia) ja instrumentaatio pääosin aika perusrock-kokoonpanojen kamaa, mitä nyt välillä hommaa maustetaan torvisektiolla, afrikkalaisilla rummuilla ja jousilla.

  "Bändissä" soittaa mm. Morris Pert, Tim Cross ja Phil Collins. Tämä on ensimmäinen Oldfieldin levy jossa Maggie Reilly laulaa, mutta hän pääsee toistaiseksi laulamaan vain "sanatonta" laulua. Pari ihan onnistunutta coverbiisiäkin on levylle päätynyt. Yksi Abbalta ja yksi Shadowsilta.

  Kaiken kaikkiaan QE2 on ihan mallikas tasavahva levy, mutta ihan huipputasolle se ei missään vaiheessa yllä. QE2 muistuttaa ainakin tavallaan myös eniten "tavallista" progerokkia Oldfieldin levyistä joten se voi olla hyvä aloituslevy Oldfield-noviiseille joille proge kuitenkin jo maistuu.

  Parhaat biisit: Taurus 1, Conflict ja QE2.

  8/10

  Kcrimso kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Hieno levy. Tuntuu aliarvostetulta.

  https://pienemmatpurot.com/levyarvio-mike-oldfield-qe2-1980/