Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Rain Tree Crow : s/t

Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten (2 kommenttia)
Japan-miehet Sylvian, Jansen, Karn ja Barbieri kokoontuivat jälleen tekemään musiikkia 1990-luvun alussa. Japan-nimeä ei kuitenkaan haluttu käyttää. Eikä tämä kyllä Japanilta kuulostakaan, saati muutenkaan miltään bändilevyltä. Kokonaisuudessa on pientä haahuilun makua, mutta on tässä monta hyvääkin hetkeä.

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mukava levy vaikkei Sylvianin parhaille soololevyille pärjääkään. Hyvät soundit.

    Kcrimso kirjoitti noin 4 kuukautta sitten+/- saldo : 0
    Vuonna 1989 Japan-yhtyeen porukka kokoontui tekemään uutta levyä ja monien vaiheiden jälkeen (ja alunperinkin ison levytysbudjetin ylityttyä) levy saatiin ulos vuonna 1991. Levy-yhtiö olisi luonnollisesti tahtonut myös käyttää Japan nimeä ja muut olisivat siihen suostuneetkin, mutta David Sylvian kieltäytyi tästä ehdottomasti. Sylvian johti muutenkin projektia itsevaltiaan lailla ja miksautti mm. levyn ilman muiden jäsenien panosta.

    Rain Tree Crow:n musiikki kuulostaakin suht paljon Sylvianin soololevyiltä sillä erotuksella että siitä puuttuu noiden albumeiden lievä jazzahtavuus ja meininki on rytmi/groove-painotteisempaa.

    Soundeiltaan ja sovituksiltaan RTC on Japania huomattavasti orgaanisemman kuuloista, mutta loppujen lopuksi itse musiikki ei ole silti valovuosien päässä siitä mihin Japan aikoinaan lopetti. Ihan luonteva päivitys ja siinä mielessä tuon nimen käyttö ei olisi mielestäni ollut mikään ongelma.