Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Tool : Ænima

Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten (8 kommenttia)
Onkos kellään sopivaa jakoavainta tämän levyn avaamiseen? Itseltäni ainakin tarvittava työväline puuttuu. En siis millään pääse tähän levyyn oikein sisään.
Arvosana. 7

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toolin paras levy. Tässä on muutama pelkää tyhjäkäyntiä sisältävä välipala (esim. Die Eier Von Satan), mutta pakko antaa silti kymppi. Nimibiisin sanoitukset ovat aivan loistavat :D http://www.metrolyrics.com/aenema-lyrics-tool.html


  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Äh, nyt kun kuunteli taas levyä niin toi Die Eier Von Satanhan on just hyvä!

  Kcrimso kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nimibiisin sanoitukset ovat parhautta.

  Markkutapio kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tässä on muutama pelkää tyhjäkäyntiä sisältävä välipala

  "Useful Idiot", "Message to Harry Manback", "Intermission", "Die Eier Von Satan", "Cesaro Summability" ja "(-) ions" ovat jonkunlaisia introja varsinaisiin kappaleisiin.


  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No en mä kyllä sanoisi että esim. Die Eier Von Satania voisi nähdä millään lailla introna Pushitille.

  Markkutapio kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Määritelmänä "välipala" tuolle tietysti käy mainiosti sanoituksen puolesta. Varsinainen intro se ei tietenkään ole, vaan "jonkunlainen intro".


  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Interlude ois varmaan ok määritelmä noille pikku kappaleille. Mikä sitten lienee hyvä suomennos.

  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ænima on Toolin toinen kokopitkä studioalbumi ja samalla myös bändin ensimmäinen mestariteos. Tällä levyllä Tool kristallisoi oman tyylinsä ja kaiversi itselleen oman uniikin lokeronsa progemetalli-genressä.

  Tool ei sorru loputtomaan sooloiluun ja tilutteluun kuten useat genre-toverinsa vaan bändin tyyli perustuu supertiukkaan ja raskaaseen yhteisoittoon ja vahvaan sekä erittäin monimutkaiseen rytmisyyteen. Toolissa yhdistyy kiinnostavalla tavalla Pink Floydin mystisyys, konseptuaalisuus ja studiotekninen taituruus King Crimsonin epäsäännöllisin tahtilajeihin ja soitannolliseen virtuositeettiin. Kolmas osa bändin soundia on tietenkin metallibändien inspiroima raskaus.

  Vokalisti Maynard James Keenan on hieman peterhammillmainen karjuja vaikkei ihan samanlaiseen dramaattisuuteen taivukaan, mutta mikä pääasia hän ei todellakaan ole mikään tavallinen hevikiljukaula. Keenanin sanoitukset ovat myös tärkeä osa Toolin ilmaisua. Ne ovat välillä todella vihaisia, eksistentialismia tihkuvia, mutta usein niissä on myös synkän humoristinen (stand up -koomikko Bill Hicks on tärkeä vaikutin) puolensa joka tekee niistä helpommin lähestyttäviä.

  Bändin ?salainen? ase on rumpali Danny Carey joka on aivan huikea soittaja jolla on taito saada vaikeimmatkin tahtilajit kuulostamaan luontevilta ja jopa helpoilta.

  Materiaalilltaan Ænima on tasaisen vahva vaikka tasaisuuteen tuokin pienen särön hieman turha minuutin mittainen Intermission ja pipariohjetta saatanallisella äänellä toistava hassuttelu Die Eier von Satan. Kaiken kaikkiaan kuitenkin aivan loistavaa musiikkia ja yksi 90-luvun ehdottomasti tärkeimmistä albumeista.

  Levyn kruunaa upeat soundit. Levy kuulostaa massiivisen raskaalta, mutta silti dynaamiselta. Rummut soivat terävästi ja basso murisee lämpimästi. Mm. King Crimsonin ja Toni Childsin kanssa aiemmin työskennellyt David Bottrill teki aivan loistavaa työtä. Kuvitelkaa jos Metallican albumit kuulostaisi joskus näin hyvältä!

  Ænima oli valtava menestys ja myi pelkästään USA:ssa yli kolme miljoonaa albumia mikä tekee Toolista yhden harvoista progebändeistä joka on todella murtautunut mainstreamiin 70-luvun jälkeen.

  Parhaat biisit: Forty Six & 2 ja Ænema.

  10/10