Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mahavishnu Orchestra : The Inner Mounting Flame

Jammo kirjoitti noin 15 vuotta sitten (16 kommenttia)
Tiukkaa pärräämistä ja selvää näyttämisen halua Milesin opetuslapsilta! Energisen ja rockaavan fuusion pioneerilevy, siis jos Bitches Brewta ja paria muuta (mitä?) ei lasketa.
Aravosana : 10

+/- saldo : 0 |

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä ja seuraava olivat ekan miehistön ainoot (ja myöhemmin tullut lost sessions) ja parhaat. Saman ajan Zappa levyt tais olla sukulaisia... Hienoa musiikin uudistamista, sitä tapahtui silloin. Ja askel Milesista rokimpaan suuntaan, mikä oli hyvä juttu minusta.

  Hyvä levy on tämä.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jännä. En ole ikinä ajatellut että Mahavishnulla olisi mitään yhteyttä Frank Zappaan. Jazzrock on tietty yhdistävä tekijä, mutta tulevat jotenkin tosi erilaisesta kulmasta.

  Proffa kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika etäisiä sukulaisia sanoisin. Tuossa tarkoitettaneen Waka/Jawaka ja The Grand Wazoo levyjä, ei niiden musiikki kovin Mahavishnumaista ole .. mutta tosiaan Jazzrock on se yhdistävä tekijä.

  Tuo The Inner Mounting Flame on kyllä ihan hyvä levy mun mielestä, McLaughlin on kova kepittäjä. Mä tykkäsin siitä myös Milesin kanssa.


  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jazzrockiin tullaan tosiaan eri kantilta mutta yhtä kaikki, ei Mahavishnu ollut ainoa tekijä niillä nurkilla siihen aikaan. Zapan jazz oli ehkä enemmän yllättävää. Mahavishnussa ehkä Jerry Goodman oli eniten rock taustainen. En väitäkkään että musiikki olis samaa..


  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vaikka ei ehkä niin kaukanakaan.... Soittelihan Jean-Luc Ponty sujuvasti molemmissa bändeissä.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No joo Jean Luc-Pontylla on klassinen koulutus ja on muutenkin sen tasoinen muusikko että soittaa sujuvasti missä ympäristössä vaan. Onhan hän soittanut viulistina sinfoniaorkesterissakin.

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pontyä on mulla onkin paljon. Hyviä levyjä, pitääkin palata taas niihin joku päivä.

  Proffa kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo Ponty oli Zappan hyvä ystävä ja kaverit soittelivat toistensa levyillä, mutta ei Pontyn osuus Z:n ja Mothers of Inventionin musiikissa kovin merkittävä ollut. Esim.George Dukella oli paljon suurempi vaikutus tuon ajan levyillä.

  R2-D2 kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tän bändin nimi on The...

  Or should I go fuck myself? :)

  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  The putosi ekan levyn jälkeen pois bändin nimestä. Ei ole mitään järkeä nimetä tätä debyyttiä The Mahavishnu Orchestraksi ja sitten eri bändin alle kaikkia muita levyjä.

  R2-D2 kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Saahan nää nimetä uudestaankin, jos levyn tekijän nimi ei kelpaa. Tässä levyssä nyt on bändinä The Mahavishnu Orchestra with John McLaughlin.

  Mulle haku ei meinannut onnistua juuri syystä että the puuttui.

  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Löysit kuitenkin. Veikkaan että useammille tuottaisi vaikeuksia löytää bändi nimeltä The Mahavishnu Orchestra with John McLaughlin...

  R2-D2 kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Chick Corea teki bändin kanssa levyn Return to Forever. Seuraavan levyn teki Chick Corea and Return to Forever. Sitten tuli levy bändiltä Return to Forever featuring Chick Corea. Lopulta levyn teki Return to Forever.

  Yksi vaihtoehto on laittaa ne niin kuin on tehty. Tietty jos haussa olis wild cardeja tms jotta löytyis...

  Omassa hyllyssäni/listassani jätän the huomioimatta aina.

  No samapa se.


  Jammo kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  The -sanaa tarvittaisiin, mikäli olisi epäselvyyttä mistä oliosta puhutaan...

  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minusta on mukavaa että kuuntelut ryhmittyvät selkeästi yhden ja saman bändinimen alle. Etenkin silloin kun kyse nimenomaan on yhdestä ja samasta bändistä. The Innermounting Flame ei ole yhtään enempää (ei toki myöskään vähempää) McLaughlinin levy kuin Birds Of Fire vaikka ensin mainitun kannessa tuo with-maininta onkin. Sehän on luultavasti ollut vain levy-yhtiön kaupallinen ratkaisu koska McLauglin oli jo semi-legendaarinen hahmo tuossa vaiheessa tai ainakin bändin selkeästi tunnetuin muusikko (tietysti myös oikeasti tärkein jäsen).

  Pink Floydin debyytti julkaistiin myös The-etuliitteen kera, mutta en kyllä ymmärrä mitä lisäarvoa se toisi kenellekään että Palasokerissa Floydin kuuntelu pilkottaisiin kahteen osaan.

  Jimi kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  RYM on ratkaissut tämän ongelman hyvin, mutta tuollainen systeemi ei vastaa tarkoitustaan Palasokerissa.

  https://rateyourmusic.com/artist/mahavishnu_orchestra