Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

The Moody Blues : Days of Future Passed

Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten (8 kommenttia)
Moodyjen paras levy, itse asiassa kuulemani perusteella aika lailla ainoa mieleinen levy minulle koskien heidän tuotantoaan. Oikein hyvä. Ysi.

+/- saldo : 0 |

  Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kahdesta loistavasta biisistä ei vielä saa kokonaista loistavaa albumia. Upea EP tästä olisi toki tullut. Klassinen musiikki on sekä vaikeaa että helppoa, sen tämä levy osoittaa. Suurena klassisen musiikin ystävänä minua puistattaa moni kohta tällä levyllä, sen verran löysästi on instrumentaatio ja eritoten sävelkuviot tehty.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ensimmäinen progelevy?

  Janus kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Monien mielestä King Crimsonin debyytti on ensimmäinen progelevy. Moody Blues voisi olla proto-progea.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mun on vaikea pitää tätä ensimmäisenä proge-levynä. Ehkä osittain siksi että en pidä tästä yhtään :D Days Of Future Passed on pop-levyksi ollut kieltämättä progressiivinen aikanaan, mutta kun tästä puuttuu kokonaan se rock niin miten levyö voisi kutsua progressiiviseksi rockiksi?

  Orkesteri-osuudet ovat suurimmaksi osaksi aikamoista viihdetuubaa. Lähiinä tulee mieleen jotkut 50-60-lukujen Disneyn lapsille suunnatut halpisleffat joissa joku metsän eläin joutuu pulaan.

  makkarapytti kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikö tuo kaikki päde yhtyeen tuotantoon noin yleisestikin? Rockia siitä on vaikea löytää, poppia sitäkin enemmän. Linja on aina ollut lähellä iskelmällisyyttä ja laatu on riippunut aikaansaadusta materiaalista. Helposti sulavaa, mistä haasteita on turha etsiä. Ei siis progressiivista, todellakaan...eri kysymys toki se, onko sitten enemmän vai vähemmän laadukasta.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No joo kaipa se pitkälti pätee. On siellä jossain myöhemmillä levyillä muistaakseni silti jotain hieman rehvakkaampaakin matskua. En kyllä ole MB aasintuntija.

  Fisi kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olin sanomassa samaa kuin Kcrimso noista orkesteriosuuksista, että ei kyllä itsellenikään tule juuri mieleen verrata niitä klassiseen musiikkiin. Erona tosin se, että minun kirjoissani tuo Disney-assosiaatio on vain positiivinen juttu, ja tykkään tästä albumista muutenkin kovasti. Oli se sitten ensimmäinen progelevy, progressiivinen tai ei, niin joka tapauksessa kuitenkin orkesteri ja bändisoittoa (mellotronia!) mielenkiintoisesti yhdistelevä teema-albumi. Kuulostaa kyllä paperilla aika progelta, mutta sehän ei ketään kiinnosta, miten tuo määritellään. Jokainen tehköön itse oman arvionsa levyn miellyttävyydestä. :)

  Jammo kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Havainto on teoriapitoista" kuuluu tieteenfilosofian yksi peruslauseista. Tavallaan tuo pätee tähän levytykseen oivallisesti! Kunkin kuulijan aiemmat musiikilliset kokemukset muista vaikutteista puhumattakaan ovat varmaan pohjana sille tunnetilalle, minkä tästä levystä saa. Olen aina pitänyt juuri tätä äänitettä ylettömän yliarvostettuna, löysänä, imelänä viihdemusiikkina vaikka muutama aika mahtava biisi onkin joukossa. Vaan kun nyt tutkistelen asiaa toisesta näkö (ääni-)kulmasta, levy näyttäytyykin nerokkaana nimenomaan poplevyjen laajemman kokonaisrakenteen lanseeraavana pioneerina. Toki tuo laajempi rakenne on kopioitu klassisen musiikin puolelta, mutta silti.