Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Pekka Pohjola : Sinfonia no. 1

Jammo kirjoitti noin 15 vuotta sitten (4 kommenttia)
Pekka oli kuunnellut Sibeliuksen viidettä sinfoniaa ja tutkinut sen partituuria ennen tämän teoksen säveltämistä. Muihin alan töihin hän ei paneutunut. Vaikutteet kuuluvat paikoin varsin selvästi. Ykkösosassa esiin nousee hieno oboe/huiluteema, kun kakkososaa hallitsee voimakas vaskien elämöinti; aivan kuten Sibben viidennessä. Sinänsä hieno työ Pekalta, mutta ongelmaksi nousee : ketkä tätä kuuntelevat? Klassisen musiikin ystävät tuskin noteeraavat teosta kovin korkealle ja Pekan faneista suurin osa kaihtaa klassista kokonaan...Hankala yhtälö.
Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vaikkeivat Pekan fanit aktiivisesti klassista kuuntelisikaan, niin uskon kyllä levyn miellyttävän heitäkin - ainakin itse pidän. Eipä kyllä näy Palasokerin levylautasella juurikaan pyörineen. Onkohan sitä enää edes saatavilla?

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Raskaampi tämä on kuin se äskettäin radiosta tullut RSOn soittama Emmi. Näistähän sitä voisi progenkuuntelijoiden matka klassiseen musiikkiin vaikka alkaa...

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä on nykyisin kuultavavissa Spotifyn kautta. Mulla viime kuuntelusta varmaan 15 vuotta. Kirjastosta joskus cd lainasin ja sen jälkeen ei ole levyjä missään tarjolla ollutkaan.

  Jammo kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitihän Pohjolan kokeilla tätäkin lajia. Sinfonia on tosin sen verran vaativa sävellysmuoto että millekään huipulle ei kyllä nyt päästy, vaikka kyllä tätä ilman erityistä myötähäpeää pystyy kuuntelemaan.