Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Camel : A Nod and a Wink

OldfieldOlli kirjoitti noin 15 vuotta sitten (9 kommenttia)
Camelin toistaiseksi viimeisin studiolevy. Tunnelmallinen ja herkkä levy. Oivaa jatkoa Rajazille joka on ehkä kuitenkin vielä hivenen vahvempi kokonaisuus. Tälle 8

+/- saldo : 0 |

  OldfieldOlli kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Siis onhan tämä todella hieno levy. Latimerin tunnelmallinen melankolisuus puree minuun täysillä. Nostetaan arvosana ysiin.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihan ok levy, mutta ei läheskään yhtä hyvä kuin edeltäjänsä Rajaz joka oli melko saman tyylinen. Sävellykset eivät vaan ole yhtä tasokkaita tässä. Kettubiisi on jopa melko vaivaannuttava. 7/10

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Päivän fakta: A Nod And A Wink on kuunteluhistoriani 439. kuunnelluin levy.

  JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  For Today on upea biisi. Kokonaisuutena tämä on mielestäni aivan Rajazin tasoinen albumi.

  Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Joo..hyvä levy Noddarikin on. Ite pidän enempi Rajazista.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pidän Rajazista selkeästi enemmän kuin Nodista. Huomattavasti eheämpi kokonaisuus.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Camelin ainakin toistaiseksi viimeinen studiolevy A Nod And A Wink ilmestyi kolme vuotta edeltäjänsä hienon Rajazin jälkeen.

  Vaikka A Nod And A Wink ei ole kai varsinaisesti teemalevy niin sen aiheet tuntuvat pyörivän menneiden muistelussa ja välillä vellotaan jopa nostalgiassa. Tyylillisesti musiikki on suht saman kaltaista kuin Rajazilla, mutta aavistuksen verran sitä on mielestäni viety enemmän Camelin 70-luvun tuotannon suuntaan. Tempot ovat nopeampia ja tunnelmat monipuolisempia. Nimibiisi esimerkiksi ei ole mitenkään hirveän kaukana Moonmadness-ajan sinfonisesta progesta. Osittain kurkottelu menneeseen toimii nimibiisissä, mutta jotain hieman väkinäistä siinä on. Levyn kohokohta on melko yksinkertainen ja bluesiin vivahtava biisi Simple Pleasures. Vaivattoman ja aidon oloista musiikkia jonka Latimer laulaa uskottavasti. Kappele olisi sopinut hyvin Rajazille. Albumin tylsää antia edustaa töksähtelevästi etenevä A Boy?s Life. Fox Hill 10 minuuttinen tarina ketun elämästä tuo lauluäänen tyylin vaihteluineen mieleen jotkut Genesiksen 70-luvun hupailut, mutta Camelin kontekstissa ja Latimerin tehdessä noita ääniä lopputulos on vain lähinnä vaivaannuttava. Etenkin kun kappale on niin ylipitkä. Levyn lähes 11 minuuttisella päätösraidalla For Today Camel kuulostaa enemmän Pink Floydilta kuin koskaan aiemmin.

  Kaiken kaikkiaan ANAAW on Rajazia vauhdikkaampi ja monipuolisempi albumi, mutta samalla ei myöskään yhtä koherentti kokonaisuus ja biisimateriaali on minusta huomattavasti epätasaisempaa. Keskitason Camel-levy.

  Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alunperin levyn äänityssessiot olivat alkamaisillaan juuri WTC- iskujen aikaan ja sen vuoksi niitä lykättiin jonkin verran. En muista paljonko. Latimer jossakin totesi,että tarkoituksella haettiin hieman positiivisempia kuvioita levylle tapahtuneen vuoksi...
  Mikähän on Latimerin terveys tänä päivänä? Jotain tapahtui parempaan suuntaan, kun snow goosea updeitattiin, mutta siihen se on tainnut jäädä..

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin totta onhan tämän jälkeen tullut toi Snow Goose päivitys. (Jota en ole vieläkään kuullut.)