Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

KTU : Quiver

Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten (13 kommenttia)
Aivan loistava levy. Petraa jo sinänsä hienosta debyytistä kaikilla rintamilla. Biiseissä on enemmän vaihtelevuutta, nyansseja ja syvyyttä kuin debyytin (live-esiintymisistä koostettu 8 Armed Monkey) intensiivisissä, mutta lopulta melko yksioikoisissa rutistuksissa. Kimmo Pohjonen, Trey Gunn ja Pat Mastelotto (Samuli Kosminen ei ole enää varsinaisesti bändin jäsen vaikka onkin autellut tämän levyn teossa) ovat kaikki mahtavassa iskussa instrumentalisteina. Kimmo Pohjonen on yhä selkeästi pääosassa sekä säveltäjänä että solistina, mutta tuntuu siltä että Crimson-miehet ovat saaneet myös enemmän tilaa Tämä on selkeästi paras levy jolla olen Pohjosta kuullut eikä KTU:n King Crimson-sektiollakaan montaa tätä parempaa levyä ole ansioluettelossaan. Tämä on modernia progea parhaimmilaan. Levyn soundit ovat myös loistavat. Quiver tulee varmasti olemaan korkealla kun aikanaan kokoaan listaa 2009 vuoden parhaista levyistä. Steven Wilson kompletisteille tiedoksi: Wilson on miksannut kolme levyn biiseistä. Arvosana: 10

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vain yksi kuuntelija minun lisäkseni? Hämmästyttävää. Foorumilla roikkuu kuitenkin Pohjonen-faneja ja Crimson-faneja, miksei tämä kiinnosta?

  aloc kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hankinassa on mutta tovi mennee. Kommentoin jahka saan. 8 armed oli mulle ok tasoa, harmitti lähinnä silloin kun olisin toivonut Kluster/Kronos julkaisua tuon KTU:n sijaan. Mutta hieno tunnelma oli 8 armedilla ja sun kuvauksen perusteella tämä uusi vaikuttaa hyvältä. Joten kommenttia sitten joskus kun tämä kassiin tarttuu. ...Nyt vaan vähän nihkeesti jurkkuja ja paljon muuta kiinnostavaa ilmestynyt.

  anzi kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Samaa mieltä Kcrmson kanssa. Aivan huikea levy, jossa ei ole oikeastaan mitään valitettavaa. Musikaaliset vaikutteet ovat kauniista ehkä hieman psykedeelisestä folkista sekä rockista -> muutaman biisin raskaampaan loppuhuipennukseen. Varsinkin levyn loppupouli esim. aorta ja miasmaa on aivan parhautta. Levyllä myös mielettömän hyvät soundit. 10

  CosmicJazz kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jep, aivan loistava levy! Kivasti erityylisiä juttuja ja yllätyksiä.

  Jammo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Loistava levyhän tämä on. Tyyli ja ilmaisukeinot alkavat vain olla itselleni liian tutut kahdeksan konsertin jälkeen, minkä takia levy ei ole oikein iskenyt tulta.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kahdeksan? Mä olen nähnyt bändin 5 kertaa joista neljä Helsingissä (eli kaikki Hesan keikat). Sä olet matkustellut sitten tosissaan ympäri Suomea bändin perässä?

  Jammo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  2 KTU:a ja 6 Pohjosen muuta komboa.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ok. Mun mielestä KTU erottuu kyllä aika selkeesti muista Pohjosen projekteista (mitä nyt niitä olen kuullut).

  Jammo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näin on. KTU:lla on selkeästi laajempi ilmaisurekisteri useamman säveltäjän takia kuin pelkillä Pohjosen soolohommeleilla, jotka toimivat melko suppealla sävellyspohjalla. Toki kulissit ovat omaperäiset : ajatellaan vaikka maatalouskoneiden äänien käyttöä taannoisessa projektissa.

  anzi kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Ihan törkeen hyvä levy.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voi kunpa saataisiin vielä kolmaskin KTU-levy.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Quiver on todella upea yhdistelmä raivoisia proge-revittelyitä joista paistaa läpi soittamisen ilo ja sitten taas toisaalta hillittyjä, tunnelmallisia fiilistelyjä erittäin kauniilla melodioilla. Ja kun soittosuoritukset ja soundit ovat molemmat vielä priimatasoa niin ei tästä kyllä valittamista pysty keksimään.

  anzi kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, vois tehdä levyn ja kiertueen. Keikat oli mahtavia.