Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Paul Simon : Graceland

Jammo kirjoitti noin 13 vuotta sitten (5 kommenttia)
Maailmanmusiikin merkittävä pioneerilevytys. Upeat afrikkalaiset svengit on yhdistetty hieman tunnetumman länsimaisen musiikkimuodon palvelukseen; joku voisi ottaa herneen nenään tästä yhdistelmästä?!
Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämän levyn kohalla on kuullu jotain kommentteja riistämisestä, että Simon vaan käytti nuita tyyppejä hyväkseen ja pisti omiin nimiinsä juttuja ja kääri rahat. Jaa-a, ei voi tietää. Tuskin nyt kukaan vastentahtosesti mukana oli :P Levyhän on kuitenkin erinomainen. Liekö tällä ollu vaikutusta, mutta David Byrnehän teki myös vähän ajan päästä samantapaisen liikkeen Rei Momolla, joskin latinalaiseen amerikkaan. Ja sinnehän Simonkin suuntasi seuraavalla levyllään. Tosin world music -buumihan oli muutenkin tähän aikaan kova. Jopa Jean-Luc Ponty hyppäs mukaan hieman myöhemmin Tchokola-levyllään.

  Proffa kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei kyllä Byrnen etnoviritys tuollainen "riistoretki" ollut, eikös hänen latinosoittajansa ollut New Yorkista. Muutenkin kyseenalaistaisin kuka hyötyi kenestä, esim.se Gracelandin basisti oli tuon jälkeen Guitar Playerissä mukavasti esillä :-)

  JiiPee kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Paul Simonista muistan sellaisen jutun, että kun kaikki hänen etnomusalevynsä saivat jatkuvasti hyviä arvosteluja, Rolling Stonen ja Musicianin J.D Considine kirjoitti, että lopettakaa nyt helvetissä sen Simonin kehuminen. Muuten se julkaisee seuraavaksi levyllisen eskimomusiikkia. :D

  Tämä levy on ihan kivaa ja leppoisaa kuunneltavaa. Call Me Al on tosin ylisoitettu ja vähän väsyttävä.


  Kcrimso kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miellyttävää popmusiikkia etnisin maustein. En mä ihan kaikkia tämän saamia kehuja ymmärrä, mutta ihan mukavaa kuunneltavaa kyllä. Edes Call Me Al ei liikaa ärsytä. (Homeless tosin on aika rasittavaa lallattelu...)

  7/10

  juuffo kirjoitti noin 11 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  10/ 10