Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Yes : Fragile

Janus kirjoitti noin 14 vuotta sitten (13 kommenttia)
"In and around the lake, mountains come out of the sky and they stand there". En ymmärrä, mutta ei se ole koskaan haitannut.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : -1
  "In and around the lake, mountains come out of the sky and they stand there". Vuoren huiput häämöttävät pilvien läpi? Ja vuoret heijastuvat järven pinnasta joten ne ovat sekä järven sisällä että ympärillä " in and around". No ehkä tämä on liian järkevä tai ainakin kirjaimellinen tulkinta Andersonin sanoituksista :D Vaan eipä väliä, loistava levy! Soolobiisien (täytebiisien) sijasta olisi mielellään ottanut yhden kunnollisen 10 minuuttisen eepoksen vaan eipä nuokaan Wakemanin räpellystä lukuunottamtta juuri levyn arvoa himmennä. Upeaa musiikkia ja loistavaa soittoa etenkin rytmiryhmä Squire & Brufordilta. Squiren bassosoundi! Ah!. Arvosana: 10

  Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  We Have Heaven on suht ärsyttävä, mutta muutenhan tämä on oikein hyvä. Long Distance Runaround ja Heart Of The Sunrise ehkä kovimmat biisit.

  Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Roundabout Isolated Bass Track

  http://youtu.be/GRjAgl1dQBk

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  S Wilson tekee tästä uuden remixin. Tästähän on jo esim 2002 tehty surround. Kuule Steve, tee nyt jotain muuta! Ja jätä se XTC rauhaan.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alkuperäinen Fragile kuulostaa niin hyvältä että remixistä on vaikea innostua tässä tapauksessa.

  R2-D2 kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tässä blurayssa on:

  2015 mixes
  Original Mix
  Additional material
  Alternate takes
  2015 Instrumental mix
  Vinyl transfers
  2002 DVD-A mixes

  Onhan nää aika paketteja eikä 2015 ainakaan huonolta kuullosta.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lyhyet soolobiisit tekevät pienen särön kokonaisuuteen, mutta ne varsinaiset kappaleet ovat sitten niin hienoja että eihän tätä levyä voi kuin rakastaa.

  Roundaboutin studioversio on aivan mahtava, mutta livenä kappale ei ole erityisemmin koskaan kolahtanut. Jännä juttu koska kappalehan ei ole erityisen haastava Yesin biisiksi joten miksipä ei toimisi livenäkin (ja monihan siitä tuntuu pitävän!). Ehkä tässä studioversiossa vaan soundit ja instrumenttien keskinäinen miksaus osui minulle niin nappiin että mikään muu ei oikein sen jälkeen tyydytä täysin.

  10/10

  Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ehkä pointti olikin juuri siinä, että biisin simppeliys aiheutti livenä hemmoissa biisin soittamista kohtaan kevyttä yliolkaisuutta? Wakemanin livesoolot eivät yllä studioversioiden tasolle, mitä noita eri liveversioita olen kuullut..tarkkuus puuttuu. Teknisesti helppoja biisejäkin on livenä vaikea soittaa tiukasti, jos laiskotellaan.

  Smoke on the Waterin riffinkin osaa soittaa tziljoona bändiä, mutta että sen saisi groovaamaan bändisoittona, on ihan eri juttu.

  makkarapytti kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täällä näytetään keskustelleen noista 'pikkumokista' a'la Tarkus ja Brain Salad Surgery, joihin siis on eksynyt Benny- ja Eddie -kevennyksiä. Ropisevatko pojot sitten paljon vai vielä enemmän tällaisten heittojen seurauksena...ilmiötä esiintyy joka tapauksessa lähinnä rock -musiikin aueella.
  No, tällä Fragilella vähemmän suloinen yritelmä on Brahmsin neljännen sinfonian kolmas osa, joka ei sinfoniatulkintoja kuulleen korvissa kyllä mairittelevia tuntemuksia herätä. Miksi se on tällekin tallenteelle ylipäätään valittu? Mitä näillä valinnoilla halutaan viestiä tai todistella?
  Pikku juttu kokonaisuudessa, kyllä ehdottomasti, mutta täysin turha ja irrallinen palanen...tällaiset kuuluvat kevytsarjalaisten viihdekokoelmille...

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No, tällä Fragilella vähemmän suloinen yritelmä on Brahmsin neljännen sinfonian kolmas osa, joka ei sinfoniatulkintoja kuulleen korvissa kyllä mairittelevia tuntemuksia herätä. Miksi se on tällekin tallenteelle ylipäätään valittu? Mitä näillä valinnoilla halutaan viestiä tai todistella?
  Tässähän oli kyse siitä että Wakeman ei saanut levy-yhtiöteknisistä syistä laittaa Fragilelle omaa sävellystään. Noh, jos cover-linjalle oli pakko lähteä niin oishan sen sitten voinut hoitaa paremminkin...

  Yleisesti ottaen Fragilen soolobiisit eivät minua oikeastaan häiritse. Sinänsähän ne ovat ihan päteviä pikkuvälipaloja (no tota Wakemanin esitystä lukuunottamatta), mutta toki ne olisi mielellään vaihtanut yhteen pidempään hyvään bändibiisin. Mutta joo pisteet eivät todellakaan näiden takia ropise kuten aiemmin antamastani kympistä voi päätellä :)

  Janus kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yes Roundabout with Geddy Lee on Rock & Roll Hall of Fame 2017
  https://youtu.be/t1-NsnlPc54
  Vieläpä pitkä versio. Rick Wakemanilla viitta mukana.

  Kcrimso kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Fragile täyttää tänään kunnioitettavat 50 vuotta ja kuulostaa yhä yhtä raikkaalta kuin aina!

  https://pienemmatpurot.com/levyarvio-yes-fragile-1971

  Jammo kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieno albumi on kyseessä. Yksi kolmesta Yesin parhaista.