Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

The Beatles : Please Please Me

EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten (2 kommenttia)
Maailman parhaita debut albumeja.

+/- saldo : 0 |

  Markkutapio kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tänään (22.3.) tästä debutista on tasan 50 vuotta.

  R2-D2 kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Se oli kyllä THE Beatles. Vaikka väliäkö sillä. Pääosin aika kökköä tämä uran alkupää.

  Jammo kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Taito vaatii harjoittelua, ei kai kukaan voi olla mestari syntyessään?

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oisivat harjoitelleet kotonaan perkele! ;)

  R2-D2 kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän noista maailman kuuluja soittoniekkoja tullut yhdestäkään. Loppupäässä tais Clapton soitella soolot. Beatlesilla oli muita avuja, mutta tuossa vaiheessa 23v kaverit esitti teinejä. Lennon oli jo naimisissa ja isä eikä mikään teini.

  Eikä varsinkaan tuohon aikaan LP:t olleen kovin arvostettuja. Beatleseillä oli paljon hyviä biisejä jotka julkaistiin vain singleinä.

  Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olivat enemmän kuin osiensa summa. Osin äijistä kehittyi uskomattomia säveltäjiä huikean lyhyessä ajassa. Ne Hampurin maratonkeikat varmasti olivat kaikkeen pohjana ( kuten Henkallakin pyöriessään chitlin circuetissa ). Ja onhan siellä aikamoisia juttuja, kaikkea mahdollista tyylilajia kokeiltiin aikalailla onnistuneesti. Blackbird on aika hyvä esimerkki, että kaverit eivät olleet pelkkiä avoimia sointuja viljeleviä soittajia. Kokeilkaapa sitä soittaa, niin avautuu monenmoista soinnuttelua sieltä, ei helpommasta päästä. Stephen Stills muuten versioi sitä onnistuneesti kavereitensa kanssa.
  Pitäisikin kaivaa White Album taas kuunteluun!

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eiväthän The Beatlesin jampat mitään virtuooseja olleet, mutta kyllä he suuria esikuvia ovat kaikki (no ehkä ei Lennon?) instrumentalisteinakin olleet useille todella taitavillekin heitä seuranneille muusikoille. Ja kyllä erityisesti McCartney on basistina ymmärtääkseni varsin arvostettu.

  Markkutapio kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Noita juttujanne kun luin niin mulla heräsi ajatus... kun myöhemmin esitettiin että Beatles keksi progen (?, tästä ei keskustella enää) niin miten paljon vaikutti rockin historiaan se että Beatles pääsi esittämään omia sävellyksiään. Otaksun että bandit helpommin tämän jälkeen saivat omiaan esille eikä tarvinnut enää esittää vain amerikan mallia.

  R2-D2 kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En mä sentään moittinut kuin ekaa levyä. Siinä on melkein puolet covereita. Ei oma biisin teko ollut herännyt. Jos olis jäänyt ainoaksi levyksi niin kukaan tuskin muistaisi enää, niin tusinaa se on. Jatko on sitten historiaa, vaikka LP:t on kaikki vähän sekalaisia. Abbey Roadin B-puoli on huippuhetki.

  Histoariallista merkitystä ei varmaan kukaan voi kiistää. Mutta eka levy on usein se eka levy. Ei Dylaninkaan eka levy ole hääppönen vaan huono.

  Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitkästä aikaa hyvää keskustelua!!! KC oliko Lennon provo ;) ?
  Monet bändit historiassa eivät ole aina olleet valmiita ensimmäisellä levyllään, jotkut taas ovat. Studio on ihmeellinen paikka, se voikin vaikuttaa yhtäkkisesti kivittymiseen prosessin aikana. THE Beatles kehittyi nimenomaan studion hyödyntämisessä suurin askelin. Tosin studiotekniikkakin otti 60-luvulla huimia harppauksia moniraitaäänityksen ja muun hilavitkuttimen suhteen. The oli varmasti yksi suuri airut tämänkin osalta hyödyntäessään ja tarvitessaan uutta tekniikkaa. Persooniahan nämä kaikki olivat ja eriytyivät hyvin omikseen vuosien saatossa. Kaikilla on/oli varmasti arvonsa omien instrumenttiensa suhteen esikuvina aloitteleville soittajille. Puhumattakaan albumikokonaisuuksien suhteen, kun lp alkoi muodostua tärkeäksi muodoksi. Ei The keksinyt progea, mutta olivat kyllä progressiivisia sanan täydessä merkityksessä. Ilman The Beatlesia maailma olisi paljon kurjempi paikka..

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  KC oliko Lennon provo ;) ?
  Ei. Onko Lennon muka nimenomaan instrumentalistina tehnyt jotain erityisen jännittävää?

  OldfieldOlli kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Love me do on aikas kiva, ja Twist and Shout myös hyvä coveri. Muuten aika kehno levy. Tekivät sitten myöhemmin kovempia juttuja.