Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Porcupine Tree : The Incident

Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten (9 kommenttia)
Porcupine Treen 2000-luvun heikoin levy. MUTTA koska bändin taso on ollut niin korkealla tämä ei suinkaan tarkoita että The Incident olisi varsinaisesti huono levy. Vain hieman vähemmän innostava kuin bändin tuotokset yleensä. Ensimmäisen levyn 55 minuuttinen ja 14 osaaan jaettu The Incident kokonaisuus ei oikein vakuuta koherenttina teoksena ja toisaalta sen joukosta on vaikea nostaa montaakaan osaa jotka toimisivat kunnolla yksittäisinä biiseinä. Paljon hyviä hetkiä toki The Incidentistä löytyy. Omat suosikkini ovat simppeli rokkibiisi Drawing The Line, meshuggahmaisesti runnova Circle Of Maniacs ja kaunis I Drive The Hearse. The Incidentin keskeinen osuus 12 minuuttinen Pink Floydin Dogsia tarkoituksellisesti lainaileva Time Flies jättää aika kylmäksi. Kuten myös sanoitukset ja teema (The Incident = tapahtuma joka muuttaa elämää, tai jotain sellaista) joka ei innosta läheskään yhtä vahvasti kuin loistavan Fear Of A Blank Planetin varsin puhuttelevat lyriikat. Kakkoslevy on vain 20 minuuttia pitkä ja sisältää neljä kappaletta. Keskimäärin ehkä hieman vahvempia biisejä kuin The Incidentiin ujutetut osiot. Etenkin Bonnie The Cat on mainio kappale. Gavin Harrison pääsee kappaleessa esittämään taitojaan ja synkopoi kuin pieni eläin. Hienoa kuultavaa. Kaiken kaikkiaan The Incident ei siis ole Porcupine Treen vahvimpia levyjä, mutta harva rock-bändi yltää ainakaan montaa kertaa urallaan edes parhaimmillaan tälle tasolle. Arvosana: 8

+/- saldo : 0 |

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä petyin tähän ainakin pahasti, koska PT lähti aivan umpiprogelinjoille, mikä ei ole todellakaan yhtyeen vahvin puoli. Gavin Harrisonin maneerit alkavat hiukan jo tympimään, ja Blank Planet aloitti mielestäni sellaisten biisien tehtailun jotka eivät kestä aikaa yhtä hyvin kuin Deadwing ja sitä aikaisemmat. Toivottavasti seuraavaksi tulisi selkeää ja kaunista poppia ja energisempiä rockvetoja. Tälle levylle kutonen, ei siellä ole kuin pari kirkkaampaa kohtaa.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Höps, Blank Planethan on mestariteos ja ylivoimaisesti PT:n paras levy. Siihen verrattuna Incident oli pettymys.

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Meikäläinen nostaa korkeimmalle sijalle kyllä joka tapauksessa Deadwingin, ja kakkostilaa pitää Lightbulb Sun. Blank Planet on vasta kolmantena tai neljäntenä, In Absentian kanssa kilpasilla vasta.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mun mielestä tää on aikas tylsä.Muutamankaan kuuntelun jälkeen ei jää oikein mitään mieleen.

  anzi kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mun mielestä levy on yksi PT:n parhaimmistoa. Levyllä musiikki on todella tietyllä tavalla "lämmintä ja popimpaa", kuin esim. FOAPB:lla. ainut biisi mikä pykii on Time Flies, muuten kaikki biisit on mielestäni aivan mahtavia. Incident kokonaisuudesta en juurikaan välitä, mutta muut biisit toimii aivan mahtavasti muutamaa välibiisiä lukuunottamatta, joilla ei kokonaisuuden kannalta ole juuri merkitystä. Mielestäni paras PT:n levy tähän asti Deadwingin, In Absentian ja (Anesthetizen) kanssa.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Incident kokonaisuudesta en juurikaan välitä, mutta muut biisit toimii aivan mahtavasti muutamaa välibiisiä lukuunottamatta, joilla ei kokonaisuuden kannalta ole juuri merkitystä." Eli pidät vaan niistä neljästä kakkos-levyn biisistä vai miten toi pitäisi tulkita?

  anzi kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Siis tarkoitin ns. Incident teemaa. Kummallakin levyllä pidän lähes kaikista biiseistä.

  Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle PT stoppasi täydellisesti tähän ja näkemääni Joensuun keikkaan Fear-levyn tiimoilla (2008?) Keikkahan ei ollut huono vaan liian täydellinen!?
  Muistelen vieläkin kaihoisasti aikaa, jolloin kuulin Lightbulb Sunin ja Signifyn ( kiitos Mikko! ) ensimmäistä kertaa. Harrisonin tulo bändiin ja laulavan rumpalin, Chris Maitlandin, poistuma oli minulle kova pala...
  Maitlandin jälkeen mielestäni bändi tuli liian taitavaksi ja liian ammattitaitoiseksi... ja se tietynlainen bändikoheesio, jota rakastin koki muutoksen...

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle The Incident kiertueen keikka oli kai neljäs kerta kun näin bändin livenä ja ehdottomasti mielestäni tylsin niistä. Osin menee toki "uutuudenviehätyksen" puuttumiseen, mutta suurin syy kuitenkin siinä että The Incidentin matsku ei ollut edellisten levyjen kaliiberia.

  Anyway, hyvä hetki bändille lopettaa.