Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

North Sea Radio Orchestra : I A Moon

Markkutapio kirjoitti noin 12 vuotta sitten (3 kommenttia)
Niin yksinkertaista ja herkkää...


+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kaunista ja paikoitellen niin ihanaa ja iloista.

    Markkutapio kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin yksinkertaista ja herkkää...[/quote]
    [quote]Kaunista ja paikoitellen niin ihanaa ja iloista.

    Hienot luonnehdinnat meillä Jammon kanssa tästä musiikista.
    Voin helposti kuvitella nämä esiintymään Kaustisten folk-festivaalien viinibaareihin jossa kaikki seuraavat esitystä haltioituneina juoma kädessään, mutta kappaleiden päätyttyä kukaan ei anna ablodeja (perustuu omaan kokemukseen, jossa monikymmenpäisestä kuulijajoukosta ainoana annoin ablodeja... hämmentävä kokemus kaikkien katsellessa toisiaan vaivaantuneina).
    Laitetaanpas kuunteluun jossain vaiheessa myös näiden ne pari muutakin albumia.



    Jammo kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aloitusraita Morpheus MIracle Maker on fantastisen melodinen ja nerokas biisi, ilmeistä hittikamaa. Tätä soitan aina pari kerta putkeen, ennen kuin jatkan toiseen kappaleeseen I a Moon, joka sekin on näppärä nyppivä lauluttelu koskettimien ja kitaran kera. Hieno biisi. Debyytin pitkiä biisejä ei tällä levyllä (onneksi) ole, vaan nyt on tavallaan löydetty se paras kitaristi ja säveltäjä Craig Fortnamin osaaminen. Kestoltaan 8.10 oleva levyn pisin kipale Heavy Weather kykenee miltei pitämään hienolla melodiallaan ja jänteikkäillä taitteillaan kuulijan huomion koko kestonsa ajan, ei tule suurta tarvetta lähteä kahville. No, siis ikuisena valittajana olisin ehkä hieman tiivistänyt tätä teosta! Toisaalta samaa olen itkenyt jopa useasta Gentle Giantin biisistä...Väyrysen tavoin tiedän itse kaiken parhaiten ;-)
    Berliner Luft on nopeatempoinen räpyttelybiisi, ei ehkä kestä kymmeniä kuuntelukertoja vaikka hommaa varioidaan puolivälin hiljaisella välikkeellä?
    When Things Fall Apart on herkkä pianon ja laulusolistien vuoropuhelu ja lopuksi sellokin ilmaisee oman mielipiteensä. Kiva biisi!
    Levyn päättää radiopiipittävä MItte der Welt koko orkesterin lopulta ottaessa osaa ilmaisuun. Lyhyehköstä kestostaan 6.09 huolimatta lopetusraita tuntuu monine elementteineen paljon kestoaan pitemmältä positiivisessa mielessä.
    Kokonaisarvosana : 9 (nautin tästä suuresti pikkuvalituksistani huolimatta)