Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Genesis : s/t »

  Jammo kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Näinhän se taitaa mennä että tunne ratkaisee ja järki sitten selittää toiminnan jälkikäteen parhain päin. Hume-veikko totesi jo aikoinaan että "järki on ja sen tulee olla tunteiden orja"
  Markkutapio kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Onhan meillä useinkin täällä kommentoitu että "ei auennut" tai "ei päässyt sisälle", elikkä levyn sisältöhän voi olla hyvä mutta oma kyky ei riitä käsittelemään sen sisältöä tai pääsemään samalle aaltopituudelle. Helpoimmallahan tästä selviää luokittelemalla levyn karseaksi, kuin sillä että myöntää itselleen "en ollut vielä kypsä kuuntelemaan tätä". (P.S. saattaa olla että tässä ammun omaankin nilkkaan;))
  JiiPee kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Ja on joitain levyjä, jotka eivät ensin kolahda ollenkaan. Ja jonain päivänä ne vain "klikkaavat". Harvoin sitä vain kuitenkaan jaksaa pyörittää levyä edes kahta kertaa, jos ensimmäinen kuuntelukerta ei innostanut.

  King Crimsonin Discipline oli itselleni sellainen. En olisi varmaan jaksanut perehtyä siihen, mutta kaveri (jonka kanssa makumme menevät yleensä yhteen) vakuutti että se on hyvä. ...Jatkuu »
  Jukez kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Olet oikeassa. Ei aina se keskittyminen ja perehtyminen ole kohdillaan.
  Joskus jokin levy kuulostaa 'taustalla' ensikuulemalla oikein menevältä ja hyvältä, mutta tarkemmin perehtyen paljastuukin tyhjyys.
  Toisaalta juuri noin, notta jotkin levyt vaativat sävelkieleen ja biisien muotoon 'tottumisen' ennen kuin ne avautuvat. Progelevyillähän tämä on miltei käytäntö esim. Yessin mestaruusteos Tales From... ...Jatkuu »
  Jammo kirjoitti noin 6 päivää sitten+/- saldo : 0
  Kaiken ei edes tarvitse avautua. Miksi pitäisi? Vaikka koko lauma huutaisi suosiotaan jollekin, ei sen tarvitse ohjata minua. Tosin ns. "TV:stä tuttu"-ilmiö tekee useammin kuullusta levystä helpommin kuunneltavan eli pitämisen efekti saattaa syntyä kuuntelukertojen myötä. ?! Esim Yesin Talesia en pidä minään "huipputyönä" vaikka mitä useammin sitä kuuntelen sen enemmän sen rakenne tulee minulle tutuksi, mutta "pitäminen" on vielä kaukana, nykyisellä kuuntelutahdilla ehkä vuonna 2034 sitten.
  JiiPee kirjoitti noin 5 päivää sitten+/- saldo : 0
  Joo. En minäkään Talesista ole koskaan perustanut erityisemmin. Joskus se kuulosti hyvältä, mutta viimeksi kun kuuntelin ei jaksanut puoltaväliä pitemmälle.
  Kcrimso kirjoitti noin 5 päivää sitten+/- saldo : 0
  Ei minullekaan Snakes & Arrows maistu. Eikä se johdu siitä etteikö se olisi avautunut.

Soft Machine : Live At Het Turfschip, Netherlands, 31 January 1970

R2-D2 kirjoitti noin 5 päivää sitten+/- saldo : 0
Njaa

Rush : Clockwork Angels »

  JiiPee kirjoitti noin 6 päivää sitten+/- saldo : 0
  The Garden jäi sitten Rushin viimeiseksi kappaleeksi. Ei olisi oikeastaan voinut hienommin lopettaa.

Field Music : s/t

Markkutapio kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
Mainio levy. Omaan kirjastoon merkkasin levyn luonnehdinnaksi "minimalista jjcalea". (laitoinkin heti soimaan Naturallyn)

Field Music : Commontime

Markkutapio kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
Vaivasi koko kuuntelun ajan että ketä tämä laulaja muistuttaa ja miksei itse musiikkikin. Levyn jo loputtua jonkin aikaa vielä pyörittelin kappaleita mielessä kunnes mieleen iski että Bryan Ferry ja Roxy Music taisi olla se mitä hain.

Genesis : Wind & Wuthering »

  Jukez kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Windistä olen aina tietyillä tunnelmilla pitänyt. Hackettin osuus on kyllä aika pieni. Banksin koskettimet täyttävät ihmeellisesti kaiken, ettei siellä oikein tilaa kitaroille olekaan tai kitaraa kaipaisi...
  Onkohan Banks hieman aliarvostettu? Hienoja äänimattoja mies on tällekin levylle luonut ja niin luontevia.

Isildurs Bane : The Voyage - A Trip to Elsewhere

Markkutapio kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
Nyt oon pari Isildurs Bane'n levyä kuunnellut ja hyviä ovat olleet. Ihmettelenkin hieman että niin vähän näitä täällä on kuunneltu. Tähän vielä tämän albumin paras kipale...

Van Der Graaf : The Quiet Zone/The Pleasure Dome »

  Janus kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Kelpo levy minustakin. Ei ole väsynyttä saati vanhan toistoa.
  Jammo kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Pitkästä aikaa uudelleen kuunneltuna tämä äänite kuulostaa oikein kivalta, kunhan kuuntelee sitä ikään kuin jonkin tuntemattoman bändin tuotoksena. Nimenomaan Graham Smithin viulu tuo selkeästi uutta ilmaisua Graafin äänikenttään. Tuskin kuitenkaan kovin monesti tulen tätä levyä pyörittämään.

Good God : s/t

Jammo kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
OhMyGod ! Onpa yllättävän tiukkaa fuusiota USasta v. 1972!

Lou Reed : Magic and Loss

Jammo kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
Syöpään kuolleen ystävän muistolle omistettu levy. Aiheestaan huolimatta tai ehkä juuri siitä syystä musiikki on erityisen intensiivistä ja aitoa tai eihän Reeediltä kovin löysää ja vasemmalla kädellä tehtyä taida löytyä. Yleensä tätä emotionaalisesti vahvaa musiikkia kuuntelen vain syöpään kuolleiden omaisten tai ystävien muistojen noustessa pintaan tai heidän hautajaisten jälkeen. Mutta nyt teen poikkeuksen työnantajan jo tammikuussa käynnistämien YT-neuvottelujen voimaannuttamana. ...Jatkuu »
  Janus kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Onhan tämä vähän raskas eikä usein tule kuunneltua, mutta minusta suotta jäänyt vähän varjoon. Pidän tästä enemmän kuin vaikkapa New York -levystä.

Field Music : Open Here »

  DrethegenjeshKing kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Itse suosittelen tutustumaan ensimmäisestä levystä alkaen. Ensimmäisen levyn ensimmäinen kappale If Only the Moon Were Up on huikean hyvä. Oma suosikkini tuotannosta on Measure, oikeastaan aika kirkkaastikin. Alkupään levyt ovat ihan hyviä, mutta aavistuksen yksipuolisia. Plumb jatkaa Measuren linjoilla ollen myös hyvä levy. Commontimella yhtye lähti "popimpaan" suuntaan, missä sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta ideat eivät ihan kanna koko albumin mittaa.

  En tiedä, onko Field Music erityisesti mikään suosikki. ...Jatkuu »

Wigwam : Fresh Garbage »

  Janus kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Bändin esittely ennen Chest Feveriä on hauska.