Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

The Incredible String Band : Wee Tam

Jammo kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Robin Williams on iskussa tällä levyllä samoin kuin alkuperäisen tuplan toisella kaksosella The Big Hugella. Williams käyttää äänensä resurssit aivan äärirajoille, ja jo pitkään jatkuneessa mielentilassani se kuulostaa tosi kivalta.
  Jammo kirjoitti noin 55 minuuttia sitten+/- saldo : 0
  Levyn ykköspuoli on hivenen sekavaa musisointia, vaan kääntäkää puolta! Kakkonen on suorastaan nerokkaasti koostettu biisijako : Heronin " You Get Brighter Every Day" aloittaa ja on siikkaa hippigasmia! Sitten seuraa Wiliamsonin haahuileva - antoisassa mielessä! - "Half -Remarkable Question" sitaria ja oratorista vokaalilausuntaa. "Air" bändin yksi Spotifyn mukaan suosituimmista tsibaleista jatkaa oivallista hipitystä, Heronin melodinen tuotos. ...Jatkuu »

Progressivinen musiikki - Ne pienemmät ja oudommat purot »

  Kcrimso kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Tänään tulee tasan kymmenen vuotta kun Suomen ehkäpä merkittävin progressiiviseen rockiin liitetty muusikko Pekka Pohjola kuoli. Pienten purojen Pekka kirjoitti lyhtyen katsauksen Pohjolan soolourasta:

  https://pienemmatpurot.wordpress.com/2018/11/27/pekkapohjola/
  Kcrimso kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Crimson-sarjan neljännessä osassa esitellään utuinen ja kaunis Islands (1971): https://pienemmatpurot.wordpress.com/2018/11/28/sarja-king-crimson-islands-1971/
  Kcrimso kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Kirjoitin arvostelun/esittelyn Robert Wyattin maagisesta Rock Bottomista joka on itselleni yksi kaikista rakkaimmista albumeista: https://pienemmatpurot.wordpress.com/2018/11/29/levyarvio-robert-wyatt-rock-bottom-1974/
  Kcrimso kirjoitti noin viikko sitten+/- saldo : 0
  Viikon teos 6:ssa esitellään argentiinalaisen Bubun esikoislevy Anabelas (1978): https://pienemmatpurot.wordpress.com/2018/12/02/viikon-teos-6-bubu-anabelas-1978/
  Kcrimso kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  David Bowie -sarjassa esitellään monille se rakkain Bowie -levy eli vuoden 1972 The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. https://pienemmatpurot.wordpress.com/2018/12/04/sarja-david-bowie-ziggy-stardust/
  Kcrimso kirjoitti noin 5 päivää sitten+/- saldo : 0
  Kirjoitin arvostelun, Amerikkalaisen art rockin ja avant-progen välimaastossa tasapainoilevan, Cheer-Accidentin albumista Fades joka on ehdottomasti yksi vuoden 2018 hienoimmista levyistä.

  https://pienemmatpurot.wordpress.com/2018/12/06/levyarvio-cheer-accident-fades-2018/
  JiiPee kirjoitti noin 5 päivää sitten+/- saldo : 0
  Ziggyltä Rock'n'Roll Suicide on yksi hienoimpia levyjen lopetusbiisejä. Runollinen ja hieno biisi, johon ollaan ympätty mukaan hienosti draamaa ja vaikka mitä erilaisia elementtejä.
  Kcrimso kirjoitti noin 3 päivää sitten+/- saldo : 0
  Jarin eeppisen King Crimson-sarjan viidennessä osassa esitellään kolme yhtyeen livejulkaisua vuosilta 1969-1972.

  https://pienemmatpurot.wordpress.com/2018/12/08/sarja-king-crimson-live-taltioinnit-1969-1972/
  Kcrimso kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Viikon teos -sarjan seitsemännessä osasssa esitellään portugalilaisen folk-musiikkiin kallellaan olevan A Presença das Formigasin levy Ciclorama.

  https://pienemmatpurot.wordpress.com/2018/12/09/viikon-teos-7-a-presenca-das-formigas-ciclorama-2011/
  Kcrimso kirjoitti noin 7 tuntia sitten+/- saldo : 0
  Gryphon oli yksi 70-luvun omaperäisimmistä proge-bändeistä ja hyödynsi musiikissaan taitavasti niin keskiaikaisen kuin renesanssi-ajan muusikin vaikutteita. Nyt bändi on palannut uuden studiolevyn kera 41 vuoden jälkeen.

  Kirjoitin arvostelun bändin uudesta levystä ReInvention: https://pienemmatpurot.wordpress.com/2018/12/11/levyarvio-gryphon-reinvention2/
Jukez kirjoitti eilen+/- saldo : 0
NÄIN se pitää tehdä! Suurin mielenkiinto tietenkin kohdistuu levyihin 4, 5 ja 6. Vaihtoehtoisia ottoja ja pohjia sekä jameja Valkoisen Ihanuuden sessioista. Loistava äänenlaatu. Tunne, kuin olisi Yokon kera mukana studiossa.

Suede : The Blue Hour

Markkutapio kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
Tää olis muuten hyvä albumi, mutta mixaus on mennyt persielleen... eka kertaa eri tuottaja, siinä kai syy?

György Ligeti : Volumina

Jammo kirjoitti noin viikko sitten+/- saldo : 0
Soolopianolle kirjoitettu Musica ricercata (1951-53) on tässä esitetty urkusovituksena. Paikoin homma toimii, välillä taas assosiaatio pianoon on niin voimakas että urkusovitus kuulostaa hivenen sirkusmaiselta tai jopa keinotekoiselta. Eipä haittaa liikaa, voi olla että Dominik Susteck voittaa tällä jossain mielessä suuremmalle yleisölle suunnatulla versiolla uusia kuulijoita Ligetille. Em. Kritiikeistä huolimatta pidän tästä kevennetystä tulkinnasta, se saa minut iloiseen mielentilaan.
  Jammo kirjoitti noin viikko sitten+/- saldo : 0
  Outoa kyllä, tällä levyn Spotify-versiolla ei ole mukana kappaletta Volumina, vaikka Ligetin kotisivusto niin kirjaa/väittää!

Mike Oldfield : Two Sides-The best of Mike Oldfield »

  Markkutapio kirjoitti noin viikko sitten+/- saldo : 0
  Haa! Laitoinpa viimein tämänkin soimaan kun sattu hollille spotifyssa.
  Tommonen "very" sanakin tuossa levyn nimessä olisi näköjään pitänyt olla (The Very Best...)

Old Rock City Orchestra : The Magic Park of Dark Roses

Markkutapio kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Ei mitenkään ihmeellisen säväyttävä, mutta ei huano. Kyllä tää Italialainen bandi osaa perusjutut pienillä ekstroilla ja jopa hyvillä soundeilla.

The Incredible String Band : The Big Huge

Jammo kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Heronin ja Williamsonin sävellystyylit vahvistavat hienosti toisiaan. Heron tekee suoraviivaisempaa ja rokkaavampaa musiikkia kuin toverinsa Williamson, jonka tyyli on poimuilevaa ja vahvemmin tulkitsevaa. Williamson tavallaan jutustelee ja heruttaa tunnetta korkeisiin rekistereihiin ääntänsä kohottaen. Heronin biisit ovat jo edellisillä albumeilla selkeämmin hittimateriaalia kun Williamsonin. Tällä albumila Cousin Caterpillar on selvä hittikappale. ...Jatkuu »

The Beatles : White Album and Esher Demos »

  Jukez kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Ihan pakko oli taipua ja tilata vieläkin runsaampi versio!!!