Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Genesis : s/t »

  makkarapytti kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Mitenkäs se eräs Blues News -lehden entinen päätoimittaja tokaisikaan aikanaan tästä Talesista...no, jotta ?siihen saakka oli hankittu kaikki yhtyeen levyt. Sitten tuli se tupla ja puolitoista puoliskoa jaksoin, minkä jälkeen ajattelin, jotta loput kuunnellaan sitten eläkkeellä?. Samalla se tupla taisi kannustaa lievää voimakkaammin siirtymistä tuonne hieman juurevamman ilmaisun suuntaan...vaan aika polemiikkia tämä kiistelty tupla tuntuu yhä aiheuttavan yhtäällä jos toisaallakin :)). ...Jatkuu »
  JiiPee kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Radioheadilta en ole kuullut mitään hyvää. Yritin tosisssani perehtyä siihen, kun moni kaveri kehui niin kovasti mutta sellainen piipitys ei vain kolahda. Musella on sentään pari hyvää albumia, enkä tietääkseni ole bändiä paskaksi sanonut. Hirveät biisinsä on jokaisella pumpulla.
  JiiPee kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  @makkarapytti: Proge yritti viedä rock-musiikkia eteenpäin ja kehittää sitä. Sitten tulivat Ramones ja Sex Pistols ja veivät sen väkisin takaisin kivikaudelle. Progesta tuli nopeasti "epämuodikasta". Monet punk-aikakauden bändit eivät osanneet edes soittaa. Se oli sitten jotenkin hienoa ja juurevaa? Paskaa se oli. Ramones nyt noista sentään parhaasta päästä.
  Kcrimso kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Tales From Topographic Oceans on kymmenen parhaan ikinä kuulemani levyn joukossa. Mikä sääli ettei Yes jatkanut yhä pidemmälle tuossa tyylilajissa.

  Huikean merkittävä levy ilmeisesti jos on vielä kaiken muun lisäksi inspiroinut paluun "juurevamman" musiikin pariin...
  makkarapytti kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Noinhan se pitkälti rocknäkökulmasta oli, mutta syrjäyttikö se punk vain progen? No, ainakin eurooppalaisittain tarkasteltuna proge lienee ollut yksi keskeisistä 'uhreista' (ainakin niistä hyökkäyksen kohteista joka tapauksessa)...tuossa aiemmassa siteerauksessa viitattiin tietysti lähinnä ns. mustaan musiikkiin, jolla myöhemmän (+ 1965) rockin kanssa on yhä vain vähemmän yhteyksiä.
  JiiPee kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  No ainakin Sex Pistolsin kohdalla se oli nimenomaan proge, joka ärsytti eniten. Tässä herra Rotten kantaaottavassa T-paidassa.




  Todennäköisesti olivat vain tyypillisten kommareiden tapaan kateellisia Pink Floydille, joka veti isot areenat täyteen ja itse soittelivat siihen aikaan jossain kusenhajuisissa luolissa vain sukulaisille ja kavereille.

  Olivat oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja osuivat kultasuoneen. ...Jatkuu »
  Kcrimso kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Roger Waters oli luultavasti 70-luvulla(kin) selkeästi vasemmistolaisempi kuin kukaan Sex Pistolsista...
  JiiPee kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Minusta Waters on enemmänkin Linkolan tapainen "vapaa-ajattelija", jolla on rankkoja mielipiteitä mm. Israelista. Sen mitä olen lukenut, en osaa ajatella häntä vasemmistolaisena. Jos ei diggaa Trumpista, tekeekö se ihmisestä automaattisesti "vasemmistolaisen"?

  Minä rinnastan Rottenin perseilyt lähinnä samaan kastiin, kuin vasemmisto-kommari-anarkistien, jotka haistelevat liimaa, käyvät hakkaamassa pari hevosta ja rikkomassa kivijalkayrittäjien ikkunoita. ...Jatkuu »
  Kcrimso kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Waters on usein sanonut olevansa vahvasti kallellaan vasemmalle. Ei liity mitenkään Trumpiin.
  JiiPee kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Ok. Waters on ollut kärkäs kommentoimaan USA:n politiikkaa. Toisaalta Amerikassa Suomen Kokoomuskin olisi äärivasemmalla.
  Jukez kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Täähän pläsähti hauskaksi sanailuksi! Kyllä mulle maistuu monenlainen musiikki ja myös avautuukin eh.. Sex Pistolsissa oli muuten yksi ihan oikea soittajakin. Välillä menee rankempi, välillä hennompi tai progempi.
  Koetin mielenhärössä muuten kuunnella taannoin Dream Theateria...sen aika on ohi minulle. Aikanaan pidin bändistä paljon. Nyt en sitten ollenkaan. Jotain on siis tapahtunut? Ehkä vielä joskus tai sitten ei..kukapa noita tietäisi. ...Jatkuu »
  Jukez kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Suomen Kokoomuskin olisi äärivasemmalla. Kokoomus : ''työväen puolue''.
  JiiPee kirjoitti noin 3 päivää sitten+/- saldo : 0
  Toisaalta kuinkahan kauan siitäkin on, kun suomalainen vasemmisto olisi työväestä välittänyt. https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2012/01/31/perustaisiko-joku-tyovaenpuolueen/
  Jammo kirjoitti noin 3 päivää sitten+/- saldo : 0
  Ei meillä ole oikeaa, taistelevaa vasemmistolaisuutta ollut enää vuosiin. Se porukka on lantaa läjittänyt oman ideologiansa päälle luullen sillä kasvattavansa uusia omenapuita.
  Jukez kirjoitti noin 52 minuuttia sitten+/- saldo : 0
  Pakotin itseni...kuuntelemaan ja antamaan levylle vielä yhden tilaisuuden. Pysyn kannassani IMO. Muutama biisi (vain) ansaitsee huomioni. Nimibiisissä on vähän vanhaa ideaa, mutta paukkaa aika päämäärättömästi loppua kohden. Dodo/Lurker edustaa progempaa otetta ja menettelee näin ollen. Rutherfordin soololevyltä (kuulostaa siltä) Like It Or Not, ylijäämä toimii poppibiisinä kohtuullisesti. Muut viisut ovat aivan mitäänsanomattomia minulle.

Electric Light Orchestra : Eldorado »

  Jammo kirjoitti eilen+/- saldo : 0
  Myötähäpeäähän tällainen mahtipontisuutta tavoitteleva kooste tuottaa, ei voi mitään. Paria biisiä voisi pari kertaa kuunnella oluthöyryisessä kapakalassa.

Tangerine Dream : Pergamon

Janus kirjoitti noin 3 päivää sitten+/- saldo : 0
TD livenä Itä-Berliinissä vuonna 1980. Taattua pulssia.

Kimio Eto : Koto Music

Jammo kirjoitti noin 3 päivää sitten+/- saldo : 0
Eto oli sokea japanilainen perinnesoittimen koton taitaja, joka muutti USAhan vo 50-luvulla ja äänitti siellä mm tämän levyn jo 1959. Musiikki on monipuolisesti polveilevaa ja taitavaa. Vaikka koto on käytännössä kanteleen japanilainen versio, on tällä levyllä saatu kyllä sellaisia sfäärejä aikaiseksi että pumpulit korvista pois! Paikoin olen japanilaisen perinnemusiikin lomassa kuulevinani jotain isä-Bachin kaltaista laajojen melodiakaarien jykevyyttä.
https://www.youtube.com/watch?v=uorVoWL0CuM

Magical Power Mako : Super Record

Jammo kirjoitti noin 3 päivää sitten+/- saldo : 0
Super-levyllä vuodelta 1975 on todella kuulasta ja kirkasta musiikkia. Iloitsen suuresti löytäessäni tällaista äänimaisemointia kaiken tuon tavallaan jo liian tutuksi käyneen enkkuprogen ja krautin vastapainoksi.
https://www.youtube.com/watch?v=JeHBmkDiJmA

Il paese dei Balocchi : s/t »

  Jammo kirjoitti noin 3 päivää sitten+/- saldo : 0
  Kiitos, tämä oli piristävä yllätys! Oikein mukavaa menoa on tällä levyllä !