Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä
 

Tikulla silmään : noin 13 vuotta sitten Sunkka kirjoitti arvostelun

Faye Wong - Fable CD

Yksi Hong Kongin ja koko Aasian suosituimmista naislaulajista, Faye Wong julkaisi uusimman pitkäsoittonsa Fable 20. Lokakuuta 2000. Odotettu uutuus ei tuonut juurikaan uutta, itse asiassa kappaleet kuulostavat liiankin tutuilta, ovat tosin sikäli tietysti helposti Fayen fanien mieleen.

Nuorena tyttönä Hong Kongiin Kiinasta muuttanut Faye on taas laulanut suurimman osan kappaleista Mandariinin kiinaksi ja vain kaksi cantoniksi. Mandariini on sikäli kaupallisempi kieli että se on Kiinan pääkieli, cantonin kiina on vain pieni murre jota puhutaan vain Hong Kongin ja Cantonin alueella. » Lue

Biglietto per l'Inferno : s/t

Kcrimso kirjoitti noin 3 minuuttia sitten+/- saldo : 0
Jotenkin tosi geneeristä italoprogea. Hyvässä ja pahassa kai.

Strawbs : Grave New World

Kcrimso kirjoitti noin 4 minuuttia sitten+/- saldo : 0
Nimibiisi on mahtava. Taitaapa muutenkin olla bändin paras levy.

Ian Anderson : Homo Erraticus »

  Kcrimso kirjoitti eilen+/- saldo : -1
  Kyllä tämä kahden kuuntelun perusteella vaikuttaa verevämmältä tapaukselta kuin TAAB2.
  Proffa kirjoitti noin 3 tuntia sitten+/- saldo : 0
  Joo, hyvältä kuulostaa kyllä. Mun korvissa tuo verevyys tulee siitä että Ian on tässä viimeinkin taas miksannut bändin lähemmäs pintaa. Viimeiset parikymmentä vuotta bändi on miksattu liian alas, niin eihän se potki.
  Kcrimso kirjoitti noin 2 tuntia sitten+/- saldo : 0
  Meinasin taas vetää esiin kortin Roots To Branches, mutta siitäkin levystä on tosiaan jo 19 vuotta. :O Tempus fugit...
  Kcrimso kirjoitti noin 2 tuntia sitten+/- saldo : 0
  Täytyy kyllä sanoa että en usko että bändin miksaaminen enemmän pintaan olisi juuri auttanut TAAB2:sta. Sen verran puisevaa bändin soitto oli. Luultavasti Ian Andersonin vika, uskoisin että bändi on saanut Homolla enemmän liikkumatilaa.

Neil Young : Landing on Water

Markkutapio kirjoitti noin 9 tuntia sitten+/- saldo : 0
Varmaankin Neilin huonoimpia levyjä, jos ei sitten peräti huonoin. Ei kannata kuunnella toiste... tai oikeestaan ei kannata kuunnella ensimmäistäkään kertaa.

Neil Young : Everybody's Rockin'

Markkutapio kirjoitti noin 11 tuntia sitten+/- saldo : 0
Neil Rockabillyilee. Ilmankos tätä ei täällä ole kuunneltu. Täytyy kuitenkin myöntää että esim. Mystery Train kuulostaa paremmalta Neilin, kuin Elviksen esittämänä.

Lindsay Cooper : Rags

Kcrimso kirjoitti noin 16 tuntia sitten+/- saldo : 0
Henry Cow -fanien kannattaa ehdottomasti tutustua tähän. Mukana HC-porukasta itsensä Cooperin lisäksi Fred Frith, Chris Cutler ja Georgie Born.

Philip Glass : Einstein On The Beach

Kcrimso kirjoitti eilen+/- saldo : 0
Tää on aika raskasta kuunneltavaa...

Triumvirat : Pompeii »

  Kcrimso kirjoitti eilen+/- saldo : 0
  Olen aina pöyristynyt väitteistä (joita silloin tällöin) kuulee että Triumvirat olisi parempi kuin ELP. Naurettavaa. Kirjan Aamunkoiton portit kirjoittaja Matti Pajunenkin tuntui olevan sitä mieltä. No kirjaa lukiessa olin suunnilleen joka asiasta hänen kanssaan eri mieltä muutenkin. :) Viva la difference! Tai jotain.
  Jammo kirjoitti eilen+/- saldo : 0
  Kiitos vinkistä, Kcrimso. Taidan siis jättää mainitun kirjan väliin...
  Jammo kirjoitti eilen+/- saldo : 0
  Progefanien akateeminen raamattupiiri, GNOSIS, yllättäen antaa yhtä laajalla hajonnalla pisteitä sekä Illusions on a Double Dimple ja Brain Salad Surgery-levyille, 7-15. Toki ELPin kokonaispisteet ovat suuremmat, mutta tämä genre näyttää herättävän suuria tunteita sekä puolesta että vastaan...
  Kcrimso kirjoitti eilen+/- saldo : 0
  No antaisin silti kirjalle mahdollisuuden. Minulla ei vaan maku kovin hyvin kohtaa Pajusen kanssa. Toki kirja tarjoaa silti ihan potentiaalisia vinkkejä ja muistutuksia bändien suhteen jotka ovat vielä kokeilematta.
  Jammo kirjoitti eilen+/- saldo : 0
  No, kokeilemattomien bändien suhteen ei kirjoja tarvita. YouTube ja Spotify ovat enemmän kuin täynnä mielenkiintoisia tuttavuuksia, jos vain niitä osaa oikein käyttää ja saa heti korvatuntuman. Vapaa-ajan määrä on ainoa pullonkaula.
  Kcrimso kirjoitti eilen+/- saldo : 0
  Jaa mulle kirjat, lehdet ja foorumit ovat nimenomaan uusien bändien suhteen hyviä muistuttajia ja filttereitä. En mä jaksa Spotifyta ihan sokkona selata juuri koskaan.
  Jammo kirjoitti eilen+/- saldo : 0
  Ja Palasokeri, tietenkin!

Mythos : Strange Guys

Jammo kirjoitti eilen+/- saldo : 0
Todellakin outoja heppuja ovat nämä. Albumi tarjoilee lukuisia briljantteja jaksoja yli koko levyn ripoteltuna tavanomaisen progekeitoksen joukkoon, soitossa on terää, tarvittaessa hempeyttä ja svengiä löytyy. Kakkospuoli varsinkin on tosi hyvä, ei hetkeäkään huilata. Kasaribasson runsas käyttö tuo levylle hupaisan säväyksen!
Arvosana : 8

Pink Floyd : A momentary lapse of reason »

  Markkutapio kirjoitti eilen+/- saldo : 0
  koska eihän A Momentary Lapse Of Reason juuri Floydilta kuulosta! :D

  Aikoinaan oli EU-direktiivi että ykkösluokan tuorekurkku saa kaartua korkeintaan yhden cm:n kymmenen cm:n matkalla. Tuo direktiivi sitten purettiin pois sen pikkumaisuuden ja naurettavuuden takia. Nykyisin tuorekurkut saavat olla vaikka solmulla niin ne nimetään tuorekurkuksi. :D

Solstice : Prophecy

Kcrimso kirjoitti eilen+/- saldo : 0
Tämän neoproge-bändin aiempi tuotanto ei ole minulle tuttua mutta tämä tuorein (2013) levy on ihan mukavaa rauhallista tunnelmointia Pink Floydin hengessä. Toisaalta osassa biisejä folk-sävyt runsaine viuluineen vie tunnelmia toiseen suuntaan.