Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Sano: Ei EU »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    totanoinniin, kyllähän ryssä ampui ohjuksenkin suomeen 80-luvulla, tosin se tapahtui vahingossa ja siinä kyseisessä latingissa ei ollut mitään kärkeä joten se oli vain hirveä FHUUMMM! joka rikkoi muistaakseni Inarin järven jään.

    Kyllähän ryssä on varmaankin erittäin epäluotettava ja juonikas, enkä yhtään ihmettele sitä että ne vodkahuuruissa kaahailee lentokoneilla suomen ilmatilassa stroganoff suupielistä pursuen. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sulla on kyllä vitun lapsellisia oletuksia. Luulisi sosiologin pystyä parempaan. Suomijuntti.. kyseessä oli Viipurin taitelijaseuran kokous, joka oli vielä yksityistilaisuus. Perusta sinä tietosi uhkakuvista Sivari/Totaali -lehteen, minä perustan johonkin muuhun.
    [/quote]

    No mun junttiuden käsite on omani eikä siihen liity mitään sosiologiaan tai maisteriuteen liittyvää. Sen voisi määritellä siten, että juntteja ovat ne, 1. ...Jatkuu »

    Venäjällä karjalaherkät sotilaat eivät kuitenkaan politikoi, vaan sotilaallisen voiman ja myös tiedustelun käytöstä ja suunnasta päättävät kylmänviileät strategit. En väitä etteikö sotilasstrategiatkin viime kädessä olisi vainoharhaisuutta ja arvailua, mutta kyllä niissä mietitään myös todennäköisyyksiä, kustannus-hyötyanalyysia ja valtaintressejä. Tästä syystä bespredelit on käynnissä Kaukasuksella, ei täällä.
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Musta vähän tuntuu että tuo ylen juttu on enemmän toimittajien pyrkimystä luoda "säväyttävä" juttu jotta saisi pointseja vaalikeskustelun herättämiseen kuin että siinä olisi mitään uutta.

    Mitä tämä turvallisuuspoliittisen linjan uudelleenarviointi tarkoittaisi ja millainen venäjän "suurvaltapoliittinen pyrkimys" on oikeasti EU-maihin nähden? Sitä ei jutussa käsitelty lainkaan, eikä yhtään tutkijaa haastateltu.

    Voisi ajatella siitäkin näkökulmasta, että millainen turvallisuusuhka tai sotilaallisen interventiointressien paikka EU ja sen jäsenmaat ovat Venäjälle. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olen edelleen sitä mieltä, että sosiologeilla ei ole mitään meriittejä keskustella tästä aiheesta. Ei ole kyllä minullakaan, mutta kun suvun miespuolisista jäsenistä melkein jokainen on puolustushallinnossa töissä sentään tiedän jotain. Voi tietenkin väittää että tiedot ovat asenteellisia, mutta ne ovat sentään tietoja. Kerkkäsen jutut on melko käsittämättömiä: "en kiellä etteikö tiedustelua olisi". ...Jatkuu »


    tässä keskustelussa enkä missään muussakaan keskustelussa ole käyttänyt omia henk. koht. ominaisuuksia taikka ammattiasemaa omien argumenttien oikeuttamisen välineenä, koska keskustelun sisällön ja argumenttien kannalta niillä ei ole merkitystä.
    Arvasinkin että sinulla on taas tuttavia siellä sun täällä, mutta sekään ei vaikuta (ei ainakaan pitäisi) mitenkään varsinaiseen keskustelun sisältöön tai argumenttien vaihtamiseen.
    Mitä Venäjän sotilastiedusteluun tulee, en ole sitä ja sen mahdollisesti suurta määrääkään missään vaiheessa kiistänyt. Kyse on siitä, että sitä lienee melko paljon myös Kaukasuksella ja tästä tehdään tiettyjä strategisia ja taktisia johtopäätöksiä sen suhteen mihin lähetetään omonit ja mihin ei.
    Toivoisin asiallista keskustelua siitä, millainen turvallisuusuhka Venäjä on ja millä tavoin siihen tulisi varautua ei pelkästään sotilaallisesti vaan myös muilla tasoilla. Ja miten suuri uhka Venäjä sotilaallisesti on suhteessa muihin uhkiin jotka koskevat Suomen puolustusvoimia. Ajatellaan vaikka itämerta ja siellä seilaavia öljypurtiloita ja mahdolliseen öljyturmaan varautumista.
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heikkikerkkanen kirjoitti:
    Mitä Venäjän sotilastiedusteluun tulee, en ole sitä ja sen mahdollisesti suurta määrääkään missään vaiheessa kiistänyt.

    "Jos oikealla tiedustelulla olisi jotain intressiä, niin ne istuisivat Suomen sisun hallituksessa ja puhuisivat täydellistä suomea eikä kukaan tietäisi mitään."

    - Kun Kerkkänen kirjoittaa, vastuu on lukijalla. Ei minua kiinnosta lähteä pohtimaan asioita kun et selvästi itsekkään tiedä mitä ajattelet - et ainakaan kahta viestiä edemmäs.


    Noh, kyllä suopea tulkitsija ymmärtää mitä tarkoitin. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuli mieleen, että aikoinaanhan Suomessa oli paljonkin neuvostovakoojia. Kuuluisinhan näistä oli tämä "Reino Gikman" ja hänen "vaimonsa" "Martta Nieminen". Hesarin kuukausiliitteessä oli joskus vuosia sitten juttu tästä aiheesta.
    Tämän "Martta Niemisen" kanssa ystävystynyt ihminen kertoi, että joskus hän ihmetteli sitä kun "Martta Nieminen" katsoi päivähoitajiin ja lapsilaumaan päin että miten voi olla noin paljon samanikäisiä lapsia samalla ihmisellä. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiinan viranomaisetkin keräävät Suomessa henkilötietoja Falun Gongin harjoittajista, sekä kiinalaisista että suomalaisista. Homma menee yleensä niin, että kokoukseen tulee joku "Falun Gong-harrastaja", joka kuitenkin usein herättää epäilyksiä. Ihan suomalaisten Falun Gong-aktivistien koteihinkin on soitettu häiriöpuheluita.
    Näissä tilanteissa Suomen poliisi ja ulkoministeriö ovat olleet kuulemma ymmärtäväisiä ja yhteistyökykyisiä. En tällaisten tapausten perusteella kuitenkaan lähtisi odottamaan Kiinan hyökkäystä Suomeen...
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Voit kotiläksyksi kuitenkin pohtia mitä eroa noilla Kiinan ja Venäjän tapauksilla on. Olisiko mahdollista, että toisen taustalla olisi enemmän geopoliittisia intressejä kuin toisen. Bonuskysymys: oletko tietoinen siitä, että Venäjä haluaa ja olettaa Suomella olevan puolustusvoimat.


    Juu, pointtini oli lähinnä siinä, että toisen valtion harjoittamasta suht röyhkeästäkään tiedustelutoiminnasta ei voi ihan suoraan päätellä tämän valtion turvallisuusriskin tasoa. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "Loogisesti" ottaen voidaan myös väittää (ja on myös väitetty nimenomaan yhteiskuntatieteilijöiden taholta) että rikoksista ei pitäisi rangaista, koska rangaistusten hyötyarvo on kyseenalainen. Vaikka tämäkin argumentti on "looginen", se kyseenalaistaa niin monia yhteiskuntaa ylläpitäviä rakenteita, että sen toteuttamista pidetään epärealistisena. Armeijan lopettaminen ja ajatus valtakunnan rajoista ilman armeijaa on samankaltainen idea. ...Jatkuu »


    Tässä käsitellään nyt aika monta kysymystä samassa ryppäässä.
    Jos kommentoin ensin rangaistusinstituutiota. Kuka yhteiskuntatieteilijä on tosissaan esittänyt rangaistusinstituutiosta luopumista? Mun käsittääkseni ainakaan alan "isot nimet" eivät ole esittäneet normatiivisia ehdotuksia rangaistuskäytäntöihin, vaan ennemminkin tutkineet vankilainstituution muutosta.
    Monet ovat ajatelleet, että vankeinhoidon, vankisosiaalityön, psykologin yms. käytäntöjen kautta vanki saadaan kokonaisvaltaisemmin hyväksymään yhteiskunnallinen normisto kuin esim. ruumiillisella kurituksella. Kyse ei ole siis siitä että rangaistusinstituutio olisi mitenkään häviämässä, vaan se päin vastoin tuodaan kokonaisvaltaisemmin normista poikkeavan ihmisen elämään ja omiiin elämänkäytäntöihin.
    Eli ei kyseenalaisteta mitään yhteiskuntaa ylläpitäviä "rakenteita", vaan tuodaan esiin se miten moninaisesti rakennetta pidetään yllä tuomalla "rakenteen" mukainen hallinta vangin omaan itsehallintaan.

    Sitten armeija. On olemassa melko monta "valtakuntaa" kuten Islanti, aikoinaan Japani ja pari muuta, joilla ei ole ollut omaa armeijaa, vaan puolustusratkaisut on tehty muilla tavoin. Vaikka pitäydyttäisi tosi poliittisen realismin mukaisessa ajatuksessa valtioitten välisestä kilpailusta, kyräilystä ja hobbeslaisesta "luonnontilasta", niin tältä pohjalta ei voi vielä sanella minkään valtion puolustuspoliittisia ratkaisuja.
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suomen geopoliittinen asema on sen verran erikoinen, että viittaamani seikat korostuvat.


    Noh, onhan tuo Japaninkin geopoliittinen asema lievästi sanoen erikoinen, vasemmalla puolella Kiina, vieressä Pohjois-Korea, molemmilla melkoinen määrä latinkeja eikä mitenkään erityisen ihmisoikeusmyönteinen poliittinen järjestelmä... siellä jos missä voisi luulla että yleinen asevelvollisuus miehille&naisille olisi hyvä ratkaisu mutta siellä ajatellaan toisin...

    En minäkään ehdota suomen puolustusjärjestelmän poistamista vaan järkiperäistämistä. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Voisiko Japanin tilanne johtua siitä, että miehittäjä aikoinaan saneli ehdot? Ziisus sentään..


    ei kyllä ole enää pariin vuosikymmeneen riittänyt perusteluksi. Veikkaan että luottamus Yhdysvaltain tukeen mahdollisessa kriisissä motivoi enemmän puolustusratkaisuja.
    Anyway Venäjän läheisyys geopoliittisena seikkana ei ole riittävä peruste yleiselle asevelvollisuudelle Suomessa.
    Kansainväliset sopimukset ovat suurvallan kyseessa ollessa lähinnä vitsi, ja Venäjä on mun mielestä suurvalta. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Välillä olet sitä mieltä, että Venäjä ei ole mikään uhka, välillä sanot, että yleisen asevelvollisuuden voi lopettaa, koska laaja rintamasota ei ole todenänäköinen (iskujoukkojen torjunta riittää..) sitten välillä olet sitä mieltä että pitäisi olla sotilaallisesti vahva allianssi, koska Suomen puolustuskyky ei riitä - siis mitä vastaan, niitä iskujoukkoja vai isompaa rintamakonfliktia??? Suomen lähiaikojen sodat todistavat, että miesvahvuus- puntarointiin ei kannata perustaa ennustuksia.


    Vaikka tulkintojesi perusteella voisi ajatella että mielipiteeni ovat ristiriidassa keskenään, ei mitään ristiriitaa kuitenkaan ole, vaan homma on hyvin johdonmukainen. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Saksan tekninen tuki ratkaisevien läpimurtoyritysten aikana ei mitätöi sitä tosiasiaa että rajat pystyivät siedettävässä kuosissa sotilaiden - ei sivareiden tai siviilien - tahdon avulla.


    Se, minkä takia rajojen on oltava tänäkin päivän kuosissa johtuu siitä, että rajan toisella puolella on yhteiskunta joka ei kunnioita ilmaisunvapautta tai omantunnonvapautta tai oikeastaan mitään muitakaan perusoikeuksia allekirjoittamiensa kv. ...Jatkuu »

masennus »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Piinallinen harhaluulo on kuvitella masennuksen olevan jotain "henkistä" tai erilaista muihin sairauksiin nähden.[/quote]

    [quote]Vaikuttaa vahvasti siltä, että aivomme eli käytännössä hermosolujemme synaptinen verkosto tuottaa mielen ja kun tuossa järjestelmässä on rakenteellinen vaurio, on seurauksena tila joka ilmenee mielen sairautena. Tämä on ainoa hyödyllinen tapa ajatella asiaa, tai ainakin sellainen, jonka kautta voidaan oikeasti kehittää toimivia hoitoja.


    Tottakai jotkut mielen sairaudet voidaan nähdä esim. ...Jatkuu »

eiks 1 kitaristi riitä »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    kahden kitaristin avulla biiseihin saa tietynlaista lisädraivia ja dynamiikkaa. Tää lisäarvo kuuluu mun mielestä hyvin esim. Allman Brothers Bändillä, Kansasilla, Iron Maidenilla, Mercyful Fatella ja Judas Priestillä. Yhdellä kitaristilla monet noitten biiseistä olisivat paljon tylsempiä ja ehkä myös vähemmän hauskoja. Kitarabattlet ja kaksoissoolothan ovat elämän suola...
    Kaksi rumpalia on sitten taas jonkun pyllynaaman keksintö, en oikein tiedä mitä hyötyä siitä on silloin jos setit ovat ihan samanlaiset. ...Jatkuu »

KasariMetal »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä mää ainakin kuuntelen nykyjään enemmän kasarimetallia kuin progea. On nimittäin proget koluttu läpi melko tehokkaasti, enää ei rytmivaihdokset ja daideellisuudet uppoa.

    Kasarimetallissakin on vivahde-eroja tosi paljon niinkuin progessa, vaikka ne kaikki asiaan perehtymättömän mielestä on sitä yhtä ja samaa. Toiset on parempia kuin toiset.

    Kasarimetallissa ehkä mua sytyttää just se, että se on paljon humoristisempaa musaa kuin joku King Crimson tai Änglagård. ...Jatkuu »

vaalit07 »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    demarit ansaitsi vaalitappion. Ei semmoinen peli vetele että puhutaan ikään kuin työväen asiaa mutta toteutetaan kokoomuksen vaaliohjelmaa. Näin mun mielestä tapahtui tuossa punamultahallituksessa. kokoomus sentään ajaa rehellisesti omaa linjaansa.
    Eiköhän tuo kuudes ydinvoimala mene läpi ensi vaalikaudella. Täytyy huokaista helpotuksesta että hedelmöityshoitolaki meni läpi viime kaudella, nyt se ei menisi niin helposti. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    onneksi hedelmöityshoitolaki saatiin käsiteltyä viime hallituksen aikana eikä nyt. Läpimeno olisi ollut lievästi hankalampaa.

Ääniteale! »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jyväskylä: Alea tarjoavassa free record shopissa oli Led Zeppeliiniä alehintaan 8,95.
    Levykauppa Äxässä zeppeliinit oli hinnassa 6,90-7,90. Anttilassa en zeppeliiniin törmännyt kuin vain siinä hyllyssä, jossa oli vanhan kampanjatarjouksen 3 kahella kympillä-juttuja. Mut siellä oli vain Codaa ja kolmoislevyä.
    Onhan tuota alea, mutta ei kovin merkittävä verrattuna muihin jo aiemmin olleisiin eri yhtiöitten kampanjatarjouksiin. ...Jatkuu »

Palasokerin suosikkiartisti, osa 4 »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oho!
    Olipas tuo provosoiva heitto! Aiotko hankkia itsellesi Palasokerin veemäisimmän suharin tittelin?


    En tiejä. Kuulun vaan Purplen kannattajajoukkoihin ja huudan tällasia hurjan ottelun hurmiossa, räikkä vasemmassa ja bisse oikeassa kädessä, purple-hattu päässä ja kaulaliina kaulassa.