Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Agnes Obel : Philharmonics

Jammo kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Kannattaa joskus ottaa vaarin sattumasta. Kuuntelin YouTubesta Alwari Tuohitorven Vaalikarjapaimenta ja kävin hetken muissa asioissa ja sillä aikaa YT oli alkanut soittaa Agnes Obelia, en ymmärrä mistä syystä. Musiikki oli synkronissa oman sen hetken kehoni tempon kanssa ja kuulosti oikein miellyttävältä, paikoin olin kuulevinani vaikutteita North Sea Radio Orchestrasta, jonka I a Moon levystä pidän tosi paljon. ...Jatkuu »

Viisi viimeksi ostettua levyä part IV »

  Jammo kirjoitti noin 2 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Namia ovat.

Progressivinen musiikki - Ne pienemmät ja oudommat purot »

  Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 1
  Fantastisen hienoa työtä, Kcrimso! Vaikka saatan ajoittain heittää sivustolla kriittisiä kommentteja siitä ja tuosta albumista tahi teoksesta, se on vain omaa tunnehumppaani. Haluan vielä kerran sanoa että arvostan suuresti tätä hankettasi!
  Jammo kirjoitti noin 3 kuukautta sitten+/- saldo : 1
  Hienoa Kcrimso ! Progefanit kiittävät.

King Crimson : Larks' Tongues in Aspic »

  Jammo kirjoitti noin 3 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Sairaan hyvä levyhän tämä on. Aloitusraita on tosin aina vaan se itselleni tärkein biisi. Monesti en edes kuuntele muita...

The Incredible String Band : Wee Tam

Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
Robin Williams on iskussa tällä levyllä samoin kuin alkuperäisen tuplan toisella kaksosella The Big Hugella. Williams käyttää äänensä resurssit aivan äärirajoille, ja jo pitkään jatkuneessa mielentilassani se kuulostaa tosi kivalta.
  Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Levyn ykköspuoli on hivenen sekavaa musisointia, vaan kääntäkää puolta! Kakkonen on suorastaan nerokkaasti koostettu biisijako : Heronin " You Get Brighter Every Day" aloittaa ja on siikkaa hippigasmia! Sitten seuraa Wiliamsonin haahuileva - antoisassa mielessä! - "Half -Remarkable Question" sitaria ja oratorista vokaalilausuntaa. "Air" bändin yksi Spotifyn mukaan suosituimmista tsibaleista jatkaa oivallista hipitystä, Heronin melodinen tuotos. ...Jatkuu »

György Ligeti : Volumina

Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
Soolopianolle kirjoitettu Musica ricercata (1951-53) on tässä esitetty urkusovituksena. Paikoin homma toimii, välillä taas assosiaatio pianoon on niin voimakas että urkusovitus kuulostaa hivenen sirkusmaiselta tai jopa keinotekoiselta. Eipä haittaa liikaa, voi olla että Dominik Susteck voittaa tällä jossain mielessä suuremmalle yleisölle suunnatulla versiolla uusia kuulijoita Ligetille. Em. Kritiikeistä huolimatta pidän tästä kevennetystä tulkinnasta, se saa minut iloiseen mielentilaan.
  Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Outoa kyllä, tällä levyn Spotify-versiolla ei ole mukana kappaletta Volumina, vaikka Ligetin kotisivusto niin kirjaa/väittää!

The Incredible String Band : The Big Huge

Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
Heronin ja Williamsonin sävellystyylit vahvistavat hienosti toisiaan. Heron tekee suoraviivaisempaa ja rokkaavampaa musiikkia kuin toverinsa Williamson, jonka tyyli on poimuilevaa ja vahvemmin tulkitsevaa. Williamson tavallaan jutustelee ja heruttaa tunnetta korkeisiin rekistereihiin ääntänsä kohottaen. Heronin biisit ovat jo edellisillä albumeilla selkeämmin hittimateriaalia kun Williamsonin. Tällä albumila Cousin Caterpillar on selvä hittikappale. ...Jatkuu »

The Incredible String Band : The Hangman's Beautiful Daughter »

  Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Voi ziggy, olisinpa minäkin löytänyt tämän albumin bändistä puhumattakaan jo aikoinaan! Olisi tyylini ollut jo varhain jotain muuta kuin mitä se on tähän saakka ollut ;-)
  Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Oikea mielentila - vai kehon tempo ? - taitaa ratkaista merkittävimmin milloin jokin bändi tai artisti nappaa. Nuorempana ei tämä tyyli ottanut ilmaa lainkaan korviini, nyt sen sijaan sujuu hyvin.
  Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  No dikotomia ei yleensä kuvaa todellista maailmaa kovin hyvin ja luulen ettei kumpikaan vaihtoehto ole tässäkään tapauksessa sopiva tai jos hieman annan köyttä niin kumpaakin voi pitää osittain paikkansa pitävänä.
  Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Oho! Näyttää siltä että vanhojen konkarien arvo osataan tunnustaa! Mutta asiaan, yllättäen en osaa tätä albumia ihan viiden kuulemani joukon parhaaksi väittää. Debyytti ja The Big Huge/Wee Tam ovat enemmän mieleeni.

The Incredible String Band : s/t

Jammo kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
Tämä on hienoa folkkista, josta tulee toki de-ja-vuuta vähän siihen ja tuohon genren toiseen ehkä aikaisempaan yrittäjään ketään erityisesti mainitsematta.

King Crimson

Jammo kirjoitti noin 6 kuukautta sitten+/- saldo : 0
Huomasinpa tänään Soukan kirjastossa käydessäni oudon vinyylikansion näköisen kokoelman Kingromssareiden nimellä. Ensin luulin sen olevan vinyylilevykokoelma, vaan eipä luulo ole koskaan tiedon väärti, sillä tämähän oli porukan 717 Tai jotainnsinne päin Cd-levyjä sisältävä kooste porukan liveesityksistä. Enpä lainannut-tietenkään- tuota tuotosta, on minulla parempaakin tekemistä kuin kuunnella sen seitsemännentoista kerran näitä samoja KC - versioita, mutta silti, onko joku oikeasti jaksanut tsekata tämän äänitekokoelman?

John Renbourn : Traveller's Prayer

Jammo kirjoitti noin 6 kuukautta sitten+/- saldo : 0
Parisen vuotta sitten edesmennyt Renbourn on yksi suurista suosikeistani. Hänellä oli kitaran soitto hyvin ns. hanskassa ja mikä tärkeintä, hän ei elvistellyt eikä yrittänyt olla enempää kuin oma itsensä, ja se kuuluu erinomaisen hyvin hänen tuotannossaan. Musiikki on konstailematonta taitavaa soitantaa, jossa tunne ja järki ovat balanssissa. Nautin edelleen suuresti hänen useimmista levytyksistään. ...Jatkuu »

Antonio Vivaldi : Stabat Mater

Jammo kirjoitti noin 6 kuukautta sitten+/- saldo : 0
Vivaldi oli mainio tyyppi, suorastaan paradoksaalisen outo lintu. Hän eli elämänsä viimeiset noin kymmenen vuotta yhdessä kahden naisen kanssa, joita hän kutsui taloudenhoitajikseen. Tätä pidettiin tosi sopivana pappismiehelle... Niin musiikista puhuakseeni Stabat Mater on ponteva tämän esitysmuodon edustaja, Vivaldi on aina jollain erikoisella tavalla eläväinen ja vauhdikas säveltäjä, jonka musiikki oli jopa hieman nuoremman aikalaisensa JS Bachin suuresti arvostama. ...Jatkuu »

The Waterboys : Fisherman's Blues »

  Jammo kirjoitti noin 6 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Näin on.

Heldon : Interface

Jammo kirjoitti noin 7 kuukautta sitten+/- saldo : 0
Heldonin pääjehu RiChard Pinhas opiskeli aikoinaan filosofiaa Nietzscheläisen Gilles Deleuzen johdolla. Jotenkin tuo poikkiymmärryksellinen koulutus kuuluu ja tuntuu myös musiikissa. Levyn musiikillinen meininki on vaihtelevampaa ja innostavampaa kuin monilla yksipuolisemmilla tämän genren yrittäjillä ketään sen enempää mollaamatta.