Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Opitnotukea perkele! »

  purple kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jostain syystä olen pannut merkille että opintotukivalittajat tuntuvat olevan niitä jotka ovat
  äiteen helmoista lähteneet suuren maailmaan ihan itse opiskelemaan ja kun se on niin
  vaikeeta kun pitää ihan itse maksaa laskutkin ja kaikki. Ja pyllykin itte pyyhkiä. Voivoi.

  Munkin mielestä se on kovin epäreilua että ilmaisen opiskelun lisäksi ei makseta riittävästi
  rahaa että pääsis joka viikko bilestämään ja ostella kaikkee kivaa.

  Mikähän aivovamma sen aiheuttaa sen vakaumuksen että muitten pitäisi maksaa
  opiskelijan lonkanveto ja kaljankittaus kesälläkin?

Cd levyjen ylikompressointi »

  purple kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikäs tää replaygain-arvo oikein, audio-levyjen Pifast vai? Minkänäköinen tuon aaltomuodon pitäisi sitten olla että se on hyvä?

  Mun ymmärryksen mukaan olisi itseasiassa huonompi juttu jos piikit eivät olisi koko skaalan läpi. Jos keskimääräinen taso olisi vaikkapa puolessa välissä niin silloin kuunneltaisiin käytännössä jotain 12 bittistä singaalia, eikö?

Taulutelkkari »

  purple kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei siinä mitään olennaista eroa ole, jos ostaa piuhan mikä on vartavasten komponenttivideota varten niin saattaa saada paremman suojauksen piuhaan. Tai siis edes jonkunlaisen suojauksen. Audiopiuhoissa ei yleensä ole minkäänlaista vaippaa piuhojen ympärillä ja videosignaali on herkempi keräämään häiriötä korkeamman taajuuden takia. Tästä saattaa ilmaantua esim. lievää kohinaa kuvaan. Homma kyllä taitaa olla niin että suurin osa häiriöistä tulee laitteista itsestään joten ei siihen piuhaan kannata kauhiasti satsata - mikäli ympäristössä on suurtaajuisia häiriöitä niin se löytävät signaalitiehen jokatapauksessa jossain vaiheessa. ...Jatkuu »
  purple kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pääasiallinen syy lienee paneelin väritarkkuus, yleisimmät LCD:t ovat tarkkuudeltaan ilmeisesti 6- ja 8-bittiä per väri (elikkäs 262,144 ja 16,777,216 väriä). Tässä on vielä sitten semmoinen ongelma ettei yksikään valmistaja tunnu asiaa kertovan. Ja sitten kun sen 6 bitin paneelin värit loppuvat, lisää tehdään ditheroimalla. Eli kyse lienee paneelin rajoituksesta jota korjataan kuvan käsittelyllä.

  Tämänkin asian häiritsevyys sitten riippuu katselijasta - meikäläistä se ainakin häiritsee ihan sinne sohvalle saakka. ...Jatkuu »
  purple kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En usko kyseessä olevan pakkaus-artifakti, kun kyseinen ilmiö näkyy selvästi myös vhs-kasetilta - itseasiassa huono vhs-kuva korostaa tätä ilmiötä. Testausta on suoritettu myös dvd/xvid matskulla, vga ja scart liitännöillä laitteella joka teki ditherointia aivan selvästi (Thomson 27") ja scart/dvi piuhoilla toisella laitteella mikä taas ei tehnyt (LG 26"). Myös Philipsin 27" teki kuvasta mun silmään karmeata.

  Pakkaaminenkin tekee samankaltaista ilmiötä kuvaan, mutta ei läheskään yhtä häiritsevässä mittakaavassa. ...Jatkuu »

Alan koulutusta! »

  purple kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikös se tule sanoista Inkrementaalinen Tantra? Vaikka en kyllä ole varma, nää
  atk-jutut on aika uusia ja tuntemattomia minulle.

  Siitä minä olen ainakin varma että tässä koneessa on joku tekoäly sisällä ja se ei tykkää minusta. Vaikka minä kuinka kirjoitan oikein wöördissä niin silti kaikki on täynnä kirjoitusvirheitä kun avaan ne seuraavan kerran. ...Jatkuu »