Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Cosmic Spell : Demo

Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Cosmic Spell on Jarkko Aholan (Teräsbetoni, Dreamtale) ja Ville Lehtisen (Sentiment) synergiasta rakentunut hard rock -vyörytys. Yhtyeen kotisivulla puhutaan projektista, jonka liikkeelle panevana voimana on ollut sydäntä lähellä olevan musiikin tekeminen. Tämä ei aina takaa tulosta, joka lämmittäisi muidenkin kuin tekijöidensä sydäntä. Cosmic Spell onnistuu kuitenkin demossaan antamaan kuulijalle vapautuksen siitä, mikä voi ärsyttää korkealle tähtäävissä ja pitkälle tuotetuissa julkaisuissa. ...Jatkuu »

Duo Alapää studiossa

Olli kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Tämän blogin hiljaiselon kaksivuotispäivän kunniaksi laitan linkkiä Duo Alapää blogiin, jossa on ollut viime päivinä enemmän aktiviteettia. Kokoonpanon tuoreimmasta singlestä alkaa tippua eri miksauksia tuota pikaa.
duoalapaa.wordpress.com
  Olli kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä vaan - siellä on melodicaa ja kellopeliä. Luovempia "soittimia" sitten ovat kaljapullonkorkit, suolapussit ja erilaisten kappaleiden epätasaiset pinnat :)

Dokumenttielokuva

Olli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
Työpaikassani kiehuu vähän siellä sun täällä. Suomen yliopistot ovat siirtymässä uuteen palkkausjärjestelmään muun valtionhallinnon mukana, ja se on tuottanut jos jonkinlaista paskaa työyhteisöömme.

Myös laitoksemme talous on sellaisessa tilanteessa, että opiskelijoilta ollaan karsimassa mahdollisuuksia suorittaa sivuaineita. Erityisesti opettajankoulutuksen taito- ja taideaineet ovat jäämässä yhä huonompaan asemaan. Opiskelijat ovatkin järjestämässä mielenosoitusta taideaineiden opetuksen puolesta nyt keskiviikkona 29.3. ...Jatkuu »

Pimeää »

  Olli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...ties vaikka justiinsa muutama muukin naapuri tekee samaa kenttäkoetta, ja miettii, että häiritseeköhän ketään niin paljon että ilmoittaa :)

"Vasara ja nauloja...

Olli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
...lahonneita lautoja."

Jussin blogissa oli merkintä onnekkaasta remontti-reiskasta.

Yleensä remontointi kuitenkin keventää kukkaroa eikä niinkään mieltä. Nyt on asuttu muutama kuukausi omassa (lue:pankkini omistamassa) kodissa. Remontointi on ollut välillä tehokasta mutta pääasiassa surkean hidasta. Yleensä jos ei ole apuvoimia, esim. asianosaavia sukulaisia, mukana, niin aika nihkeesti hihat heiluu.

Jossain tapauksissa vertais- ja asiantuntijatuki on kannustanut eteenpäin. ...Jatkuu »

Päivän aforismi

Olli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
'Elämän suola on sopivat haasteet - ja pippuri.'
  Olli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näillä sanoin - onnea 5-v. Palasokerille!

  --Olli

Turistin tunnustukset »

  Olli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vai londonissa? Ja skotlantiin? Hienoa! Mikä post-räjähdys-ilmapiiri pubikeskusteluiden perusteella?

Työpiste

Olli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Testing, testing... Oli pakko kokeilla tätä blogiominaisuutta :) Joskus jossain esiteltiin oman virtuaalisähläämisen fyysistä ulottuvuutta. Tässä omani.

Elämäni kaudet

Olli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Ihmiselon metaforia on monia. Jonkinlaisesta hitaasta mutta jatkuvasta kasvusta puhutaan, nähdään jonkinlaisia kausia jotka tulevat ja menevät, toisaalta koetaan että on syklejä tai elämä pyörii ympyrää, jne.

Jossain määrin elämässäni on alkanut uusi "era". Varsinainen ammattiin kouluttautuminen on takana, ja nyt olen työelämässä. Samaan syssyyn tulee liitettyä muita omituisia riittejä kuten kulttuurinen sitoutuminen ja (oman) asunnon katseleminen.

Vaihtuvia asioita elämässäni on esim. ...Jatkuu »
  Olli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Lisää selvennystä. Kun eivät ole Palsokerin mainstream suosikkeja.


  Ah, sori! "..tuntojeMME tulkkeja" ei niinkään viitannut Palasokerin lukijakuntaan (tai ties vaikka monikin pitäisi Tapsasta ja Junnusta) vaan jonkinlaiseen suomalaiskansalliseen keinotekoiseen yhteisöön, johon voin samaistua lähinnä vanhempieni kautta. Kyseistä musiikkia on saataville erinäisten levyliikkeiden hyllyiltä ja verkkokauppojen listoilta.

  Tapsaja levytys

  Junnua

Kahville

Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Kahvinjuonti on tärkeää. En edes yritä selittää kahvin suomalaiskansallista(?) merkitystä, mutta kahvi on myös minulle henkilökohtaisesti iso asia.

Kahvinjuontiin liittyy taidetta, tiedettä ja sosiaalisia ulottuvuuksia - esimerkkinä näistä hyvän kahvilan ammattibarista. Toki kahviin liittyy myös asenteita, (terveys)riskejä ja kulttuuria eri ympäristöissä kuten kotona, töissä, kylässä ja tietysti kahvilassa.

Juon töissä suodatinkahvina Pauligin Parisienia, johon sekoitan 1/1 tavallista vaaleaa paahtoa. ...Jatkuu »
  Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tieto lisää (tuskan lisäksi) onnistumisen mahdollisuuksia. Kuulin, että espresso pitää keittää nopeasti. Niinpä tuo 15 minuutin hissuttelu ei takaakaan parasta tulosta. Olen huomannut että silti pitää olla hereillä, sillä edelleenkään ei saa päästää kahvia palamaan pohjaan.

  Kohti uusia löytöjä!

VALMIS!!!

Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Takana on:
[list]
[*]seitsemän vuotta - mukaanlaskettuna pari "huuhaavuotta"
[*]kursseja
[*]harjoitteluita
[*]opiskelijavaihto
[*]gradu
[*]muutamat opettajaksi opiskelevien Talvipäivät
[*]vähän useammat bileet
[/list]

...ja kädessä on seuraavan opinahjon hakupaperit!

Gradusta

Joulukuu

Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Joulusta on taas sanottu paljon. On valitettu joulumainosten varhaista ilmestymistä katukuvaan, televisioon ja posteihimme. On rämmitty muutamat pikkujoulut. On stressattu lahjojen ostosta tai ostamatta jättämisestä. Joulukortit, joulusitäjoulutätä...

Ajattelin olla varsinaisesti sanomatta mitään. Listaan vain mielenliikkeitä joulun tullessa:

*pikkujoulut - hämyinen aamuneljän Helsinki
*itsenäisyyspäivä
*joululaulut - kuuleminen&esittäminen
*lunta - on tai ei
*herkut - makeat&suolaiset
*kausioluet ja parhaat glögireseptit
*sukulaiset - erityisesti pienimmät
*loma
*kotikaupungin kaverit
*savusauna - ja avanto
*seimi
*kynttilöitä
*kuusi - pihkan tuoksu

Oho! ...Jatkuu »

Tapahtumarikas viikko »

  Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuulostaa tutulta! Oma Erasmus-keikka Liverpooliin oli taiteilua juuri noiden asioiden tiimoilla: suomalaisten/vaihtarien yhteishengen ylläpitäminen, jalkapallo, matkailu sekä paikkallisiin "aboihin" tutustuminen ja heistä hyötyminen(!?). Reissuista puheen ollen, kannattaa harkita reissua Bergamoon Milanosta pohjoiseen tai sitten Saloon(!) joka taitaa olla Milanosta itään. Hienoja vanhoja pikkukaupunkeja!

Oppilasparat

Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Hesarissa väännetään taas kovasti koulujen paremmuuslistojen julkistamisesta. Näin luokanopettajan koulutuksesta ponkaisseena pisti vähän sylettämään tämän päiväinen Hesarin pääkirjoitus. Voihan tuosta olla montaa mieltä, mutta itse näen koulujen paremmuusjärjestysten tulkinnat väärinä.
Lisää

Arvi väistyy

Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Mitä tapahtuu kun Arvi Lind lähtee Ylen uutistoimituksesta ansaitulle eläkkeelle? Miestä on monissa yhteyksissä tituleerattu uutisikoniksi ja miksei. Vaikea miettiä toista yhtä kovaa kaveria Suomen mediataivaan sinessä. Monet viestinnän tutkimukset ovat "paljastaneet" uutisankkurien todellisen valta-aseman tv-uutisten kaltaisessa viestintätilanteessa (ks. esim. Kunelius 1998) . Ainakin Arvi Lindiä tuo viitta on pukenut komeasti.

Mutta mistä seuraava messias? Ehdotan Arto Nybergiä. ...Jatkuu »

Kannettava..

Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
"...vesi ei kaivossa pysy." Pieni koti asettaa vaatimuksia. Oli luovuttava hyvin palvelleesta pöytäkoneesta ja siirryttävä kannettavaan tietokoneeseen. Raakaa peliä, kun voit olla varma, että odotettavissa oleva palvelusikä tulee olemaan 3-5 vuotta, jonka jälkeen aluksi niin "upean" laitteen arvo on laskenut kymmenykseen eikä upgreidaus ole kannattavaa sekään. On vain hyväksyttävä että tieto- ja viestintätekniikassa ostetaan käyttöaikaa, eikä oikeasti sijoiteta johonkin, jonka voi sitten hyvään hintaan myydä kun laite vanhenee.

Veikon koneesta sain monien hyväksi kehuman paketin HP Pavilion ze4417ea. ...Jatkuu »