Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

EU OUT, MARKKA IN. Mielenosoitus »

    Haiku kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 1
    "Tehty mikä tehty... ihmiset äänestivät näitä huijareita..."

    Katkerien tilitysten sijaan voisit JiiPee vaikka välillä vähän eritelläkin sanomisiasi. Miten ihmisiä on huijattu? Miten voi pokkana väittää, ettei keskiluokka kuulu hyväosaisiin?
    Haiku kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 1
    Ei eu-tukipakettiäänestystä voi takinkääntönä pitää. Vaalikone näyttää yksittäisten edustajien kannat, eduskuntaäänestyksen määrää ryhmäkuri. Kaikki edellisen hallituksen puolueet ovat tukeneet paketteja aika selkeästi.

    SDP taas tosiaan sumutti ja käänsi takkiaan EU-tukiasiassa. Tämä ei kuitenkaan jäänyt minnekään salaliiton taakse piiloon, vaan esim. pahamaineinen hesari käsitteli asiaa ihan ansiokkaasti.

    Noin lähtökohtaisesti demokraattisissa valtioissa on aika vaikea puhua kansan sumuttamisesta, kun asioita käsitellään enemmän tai vähemmän avoimesti ja kriittisesti. ...Jatkuu »
    Haiku kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kirjoitin, että _usein_ tukipakettien kritiikki jää idioottiseksi huuteluksi ja räyhäämiseksi. On hyvää kritiikkia ja argumentointia, ja sitten salaliitoista ja huijauksista vaahtoamista. Esimerkiksi JiiPee ei ole tainnut esittää yhtään asia-argumenttia tukia vastaan.

    Tilanne ei ole mitenkään yksinkertainen. Esimerkiksi JiiPeen linkkaamassa TS:n jutussa Jan Hurri kirjoittaa:

    "Yhä mittavampia tukitoimia ja uusia hätäluottoja perustellaan väittämällä, että tukitoimien ainoa vaihtoehto olisi kaaos, uusi finanssikriisi ja talouden ankara lama.

    Arvaamattoman talouskaaoksen riski onkin todellinen ja lisäksi vaarallisen suuri, mutta ainoastaan äkkiarvaamattomasti velkojen aggressiivisiin irtisanomisiin päättyvissä valtioiden velkakriiseissä."
    Haiku kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ja kuka on Janne Hurri? Samaa Kokoomuksen jauhamaa "ainoan vaihtoehdon" propagandaa, kuin kaikki muukin suomalainen "journalismi".

    Käytännössä kaikki talousasiantuntijat pitävät Kreikan tukemista hulluutena.


    Jan Hurri on Taloussanomien toimittaja, jonka kirjoittamaan juttuun laitoit linkin.

    Eivät kaikki talousasiantuntijat todellakaan pidä Kreikan tukemista huulluutena. Esimerkiksi The Economist on käsitellyt asiaa monelta kantilta.

    Jos tukeminen olisi puhdasta hulluutta, miksi kaikki euromaat ja IMF ovat siinä mukana? Salaliitto?

    Jonkinlaisiin velkajärjestelyihin Kreikka näyttää joutuvan. ...Jatkuu »

Tuusulan verilöyly »

    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Olipas huonosti kirjoitettu. Mutta noin se vaan loppupeleissä menee: Vasemmistolaiset haluavat säilyttää tehtaan ja työpaikat, oikeistolaiset haluavat ajatella kilpailukykyä.


    Sinun kannattaisi pikkuhiljaa alkaa ihan tietoisesti pyrkiä kasvamaan ulos tuosta keskenkasvuisuuden merkistä: maailma ei ole mustavalkoinen.

Henry Miller »

    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kravun kääntöpiiri on varmaan aika ilmeinen. Luin sen muutama vuosi sitten enkä osaa enempää sanoa kuin että tykkäsin.

    Kesällä luin Sexuksen ja se oli pientä tyhjäkäyntiä lukuunottamatta ihan kelpo kirja. Varmaan aika pitkälte tuossa on samoja teemoja kuin Kravussakin, eli tietoisen yhteiskunnan ulkopuolelle asettumisen ja aistillisen elämänkatsomuksen kuvausta.
    Haiku kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lasihelmipeli sen sijaan on raskas ja vaativa kirja jo sivumääränsäkin perusteella; liian vaikeaa minulle.
    :oops: :lol:


    Mikä siinä tarkalleen on erityisen vaikeaa? En ole lukenut, mutta mietin vain, kun Narkissos ja Kultasuu on ensimmäisenä Hessenä luvun alla.
    Haiku kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Luin juuri Sexuksen. Parasta tekstiä mihin olen vähään aikaan törmännyt. Suorastaan hurmioitunutta vuodatusta paikka paikoin. Ei mitään estoja, way to go!


    Sitähän se nimenomaan on - ja vieläpä aistillista ja maanläheistä hurmiota. Mutta entä ne lopun tajunnanvirtavuodatukset? Joko ne ovat kirjan huipennus tai sitten notkahdus. Itse kallistuin jälkimmäisen puolelle...

masennus(ko)? »

    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minulla on sellainen käsitys, että masennus syntyy etenkin odotusten, unelmien ja haaveiden toteutumattomuudesta tai varsinkin yhtäkkisestä luhistumisesta - ja myös siitä, että jokin elämää keskeisesti rakentanut ajatusmalli syystä tai toisesta katoaa. Tällöin elämästä katoaa merkitys ja sen myötä motivaatio tai pahimmillaan halu elää.

    Jos masennusta ajattelee nimenomaan elämän merkityksettömyytenä, se jäsentyy aika ymmärrettäväksi osaksi tätä päivää.

Päivän hyvä uutinen: »

    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vasemmistolaiset näkemykset ilmenevät kovin usein vaan pintapuolisena oikeudenmukaisuuden tavoitteluna, jolla ei useinkaan ole minkäänlaista kosketusta todellisuuteen, ts. siihen miten maailma kuitenkin pyörii. Sen toteaminen ei ole negatiivisuutta, vaan realismia, joka ennen pitkää paljastuu kyllä kaikille, jotka itse omia pyöriään pyörittävät.


    Sinun mielestäsi siis useamman vuosikymmenen suhteellisen hyvin pyörinyt pohjoismainen vasemmistolainen yhteiskuntamalli on jotain muuta kuin realismia?

    Docille: Jos ihmisellä on objektiivinen luonto, miten sitten selität muutaman sadan vuoden ikäisen yksilöllistymiskehityksen, joka nakertaa esim. ...Jatkuu »
    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Termillä "vasemmistolainen" ei tässä kohtaa ole oikein mitään järkevää merkitystä, koska todellisuudessa kyseessä on sosialistinen markkinatalousjärjestelmä. [/quote]

    Totta. "Sosiaalidemokraattinen" olisi parempi (vaikka ei sekään tietysti täysin osuva), mutta läntisissä demokratioissa vasemmistolaisuus ymmärretään usein juuri sosiaalidemokratiaksi.


    Tietenkin poikkeamia voi tapahtua, keskeistä on mihin ne johtavat ja minusta on selvää että tässä on nimenomaan kyseessä negatiivinen ilmiö. ...Jatkuu »


    Tarkoitin juuri pitkälle menevästä työnjaosta seuraavaa yksilöllistymiskehitystä.

    Näen vieraantumisteeman juuri päinvastoin kuin sinä. Pidän ihmistä autenttisimmillaan silloin, kun hänellä on vahva sisäinen maailma. Moderniteetti luo tällaisia yksilöitä. Yhden totuuden ideologiat taas tukahduttavat sitä, mikä on intiimiä ja yksilöllisesti merkityksellistä. Erik Allardtin teoria työnjaosta ja yhdenmukaisuuden paineesta tukee tätä käsitystä: eriytyneessä yhteiskunnassa suuri yhdenmukaisuuden paine tuottaa anomiaa.

    Se on totta, että yksilöllistyneessä yhteiskunnassa vieraantuneisuuden vaara on siinä mielessä erityisen suuri, ettei ole mitään totuutta, jonka varaan rakentaa. Tämän vuoksi "kulttuurikasvatus" nousee arvoon arvaamattomaan.

    Weberhän puhui myös vieraantumisesta. Hänenkään näkemyksensä ei kai perustunut mihinkään tarkkaan käsitykseen ihmisluonnosta. "Kapitalismin hengen" leviäminen vain typistää ihmisyyttä tukahduttamalla "tunteellista", vaikkapa aistillista tai impulsiivista.

    [quote]Jos et tarkerru kansakunta-termin kirjaimelliseen merkitykseen yhteiskuntafilosofiassa, voit nähdä että ihmisillä on aina ollut taipumus muodostaa yhteisöjä, olivat ne sitten heimoja tai kansoja. Tätä ilmiötä on mielestäni helpoin ymmärtää evoluutioskeeman kannalta ja siksi mielestäni kyseessä on ns. luonnollinen prosessi.


    Tästä olen samaa mieltä. Kansakunnasta puhuminen tässä yhteydessä on kuitenkin hieman teennäistä, koska kansakunta on melko horjuva ja epäpersoonallinen rakennelma, "kuviteltu yhteisö".

yhdyssana virheet tekstityksessä »

    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    en varmaa oo ainoo täällä kuka on törmänny yhdyssana virheisii erinnäisten ohjelmien tekstityksessä.. kuten PUHEENOLLEN, ITSEASIASSA jne. selvät yhdyssanat kirjotettu ERIKSEE.. ja sit on viel SUAMENTAJIA!!! :shock: mikä mättää?


    Voit olla rauhassa. Nuo ovat sanaliittoja ja ne kirjoitetaan erikseen.

Koskettaako? »

    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täällä rakennellaan Ideaparkeja ja zimbabwessa 90% porukasta elää alle köyhyysrajan.


    Et taida itsekään tietää, mistä syystä vauraissa yhteiskunnissa elävien tulisi tuntea huonoa omaatuntoa köyhien maiden takia - jos siis ei oteta huomioon yksittäisiä seikkoja, kuten epäinhimillisissä tuotettujen tavaroiden kulutusta.

    Inhimillistä myötätuntoa sitten voi ja pitää tuntea.
    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä niillä Zimbabwessa menee ihan hyvin kun on ryöstetty maatilat sadoilta valkoisilta (mm. suomalaisperheeltä) ja murhattu omistajat. Zimbabwen tapauksessa ei kyllä kosketa yhtään. Miksi meidän pitäisi ajatella sellaista paskasakkia?


    Heh... Et kai oikeasti ole tosissasi?
    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Luuletko että Afrikan tilanne paranee siirtämällä sinne varoja? Jos näin olisi, eiköhän se olisi jo tapahtunut.[/quote]

    Lähinnä tarkoitin sitä, että on hyveellistä myötäelää ja "opetella" myötäelämään toisen ihmisen kärsimystä. Toki myötäeläminen usein välittyy käytännön toimintaan.

    Miten se, että Afrikan tilanne tuntuu polkevan paikallaan, on perustelu kehitysavun hyödyttömyydestä? Kai avusta jotain, ehkä merkittävääkin, hyötyä on.

    [quote]Olisi jo korkea aika myöntää, että kolonnialismi oli Afrikan kulta-aikaa, eikä sitä maata saa kuntoon kuin vaihtamalla ihmiset tai antamalla hallinto valkoisille. ...Jatkuu »


    Tietenkin maanosa oli nykyistä paremmassa jamassa kun sitä hallinnoi taloudellisesti kehittyneet byrokraattis-rationalistiset valtiot. Esimerkiksi rajojen vetäminen etnisiä jakoja huomioimatta tuskin kuitenkaan auttaa nykyistä tilannetta.

    Miksi ihmeessä muuten nojaat rasistisiin perusteluihin?
    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Miksi eurooppalaisen ihmisen suhteen nationalismia ja ideaa kansallisvaltiosta pidetään lähinnä sairautena, mutta jos negroidien parissa esiintyy kansallisuuteen tai etnisyyteen liittyviä ongelmia, niin se on vain "historiallisen kapitalismin" syytä ja ihan ymmärrettävää. [/quote]


    Kuka näin on väittänyt? Etniset kiistat kuitenkin ovat tosiasia ja siitä ei kai ole epäselvyyttä, että niitä on pahentanut siirtomaavaltojen rajanveto.

    [quote] Jos joku haluaa sanoa tyyppiä puolueelliseksi, niin kyseessä on kyllä globalisaation kannattaja. ...Jatkuu »


    Ainakaan minä en pidä kapitalismia Afrikan ongelmien perussyynä. On kuitenkin yhtä lailla yksisilmäistä nähdä "globalisaatio" vain hyvänä asiana ja kiistää siihen liittyvät ongelmat. Siitä kai voi lähteä, että vauraat ja keskivauraat maat hyötyvät talouden vapauttamisesta, mutta köyhimpien on järkevä turvautua protektionismiin. Talouden pitkälle menevää ja kaikkia koskevaa vapauttamista ajavat rikkaat maat - tietenkin omaa etuaan ajatellen.

Opitnotukea perkele! »

    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Oletko kuullut opintolainasta? Sellaista alaa ei tietenkään kannatta opiskella, että ei uskalla ottaa lainaa. Ylioppilaat muodostavat nyky-yhteiskunnan aristokratian (tai loiskerrokksen - miten vaan..), jonka olemassaolon rahoittaa viimekädessä alempipalkkainen työväestö. Tämä on taloustieteellinen fakta.


    Sinun kanssa keskustelu on siksi vaikeaa, että on hankala erottaa pointtia kärjistysten ja provojen alta. Tuskin tosissasi väität, että opiskeluvalintojen ohjaaminen aloille, joilla työllistyminen on varmaa, on yhteiskunnan etu.

    MZ mainitsikin julkisesti tuetun opiskelun yleishyödyllisyyden. ...Jatkuu »
    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Etpä sitten paljon kommentoinut mahdollisuutta rahoittaa ainakin osa opiskelusta lainalla.


    Kärjistävään ja provosoivaan kommenttiin on hankala vastata.

    Lainaan perustuva järjestelmä ensinnäkin nostaa taloudellista kynnystä opiskella yliopistossa (eli järjestelmä suosii varakkaan perheen lapsia), ja toiseksi ohjaa opiskeluvalintoja kapealle alalle, mitä kai voi kummemmin perustelemattakin pitää yhteiskunnalle haitallisena. Se, että tietyllä alalla ei kauheasti ole töitä tarjolla, ei tietenkään ole mikään sen yleishyödyttömyyden osoitin.

    Kovin harva opiskelija tuskin nykysysteemissäkään lorvii; suuri(n?) osa kai valmistuu määräajassa. ...Jatkuu »
    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Esitinkin jo tuossa aikaisemmin millä logiikalla lainaanperustuva järjestelmä toimisi. Jos et halua ottaa asiaan kuuleviin korviisi, en ryhdy toistamaan jo kerran kirjoitettua.


    Mainitsemani ongelmat pätevät myös järjestelmään, jonka esitit. Lisäksi ongelmana siinä on se, kuka maksaa korotetun alkupalkan.
    Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Nyt tosin pitää taas paiskia töitä, että saa pidettyä yhteiskunnat rattaat pyörimässä. Yhteiskuntahan vie suuren osan palkastani veroina, joka sitten käytetään mm. opiskelijoiden ja työttömien ylläpitämiseen. Puhumattakaan siitä vero-osasta, jonka maksan, kun tankkaan autoani.


    Jos ansaintaasi motivoi halu "pitää yhteiskunnan rattaat pyörimässä" , mikset vaadi bensalle nykyistä kovempaa veroa?