Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Opitnotukea perkele! »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ostain syystä olen pannut merkille että opintotukivalittajat tuntuvat olevan niitä jotka ovat
    äiteen helmoista lähteneet suuren maailmaan ihan itse opiskelemaan ja kun se on niin
    vaikeeta kun pitää ihan itse maksaa laskutkin ja kaikki. Ja pyllykin itte pyyhkiä. Voivoi.

    Munkin mielestä se on kovin epäreilua että ilmaisen opiskelun lisäksi ei makseta riittävästi
    rahaa että pääsis joka viikko bilestämään ja ostella kaikkee kivaa.

    Mikähän aivovamma sen aiheuttaa sen vakaumuksen että muitten pitäisi maksaa
    opiskelijan lonkanveto ja kaljankittaus kesälläkin?


    Eiköhän noissa "opintotukivalittajissa" ole väkeä aika moneen lähtöön. ...Jatkuu »

Langaton linja?

Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Hei,

Kaverini kertoi, että tietokone on mahdollista yhdistää stereoihin langattomasti, ja että tällainen pötikkäratkaisu maksaisi n. 100 euroa.

Onko kellä kokemuksia langattomasta linjasta, ja jos on, minkä merkkiset ovat yleensä luotettavimpia ja parhaimpia? Olisin varmaankin valmis pulittamaan ratkaisusta 100-200 euroa. Tarkoituksena siis tietokoneella olevien mp3-tiedostojen soittaminen stereoista siten, että yhteys olisi langaton. ...Jatkuu »

Kooma »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olisikin ihan kiva, jos joku osoittaisi asiassa päättelyvirheen..

    Kuvitellaan kaksiuloitteinen olento. Se siis elää kaksiulotteisessa maailmassa. Jos tälle olennolle muodostuu tietoisuus evoluutio-skeeman mukaisesti, tämä tietoisuus muodostuu vuorovaikutuksessa kaksiulotteisen maailman kanssa. Siispä olennoille muodostuu todennäköisesti tietoisuus, joka on sopeutunut kaksiulotteiseen maailmaan. Tällaisen olennon kannalta kolmiuloitteinen maailma on täysin irrationaalinen. Me elämme kolmiuloitteisessa maailmassa. ...Jatkuu »


    Ymmärsin, että "evoluutio-skeemalla" tarkoitetaan sitä, että organismin ominaisuudet ovat seurausta "sopeutumisesta ympäristöön". Elikkä ihmisen tietoisuus tai mieli on vain eräänlainen sisäinen kopio ulkoisesta todellisuudesta, eikä mielen aktiviteetille, esim. 21-ulotteisen maailman mahdollisuudelle löydy sijaa, koska havaintomaailma ei ole 21-ulotteinen.

    Tämmöinen teoria tietoisuudesta on aika hupsu. Eihän aistihavainto determinoi mielen aktiviteettia, vaan aistihavainnosta tehtävään tulkintaan vaikuttavat aina erilaiset esiteoreettiset ja esikäsitteelliset kerrokset. Näiden kerrosten synnyssä empirialla voi olla vaikutus, mutta miljoonien havaintojen kasautuessa ja hajotessa mielen aktiviteetti ryhtyy pakosti jäsentelemään havaintoja. Tällöin käy niin, että mielen aktiivisuudesta johtuva havaintomaailman jäsentely johtaa erilaisiin teoretisointeihin, ja teoretisoinnit alkavat vaikuttaa voimakkaasti jo siihenkin miten ihminen ylipäänsä havainnoi.
    Ihan mielen aktiviteetista puhdistettua havaintoa ei siis ole olemassa.

    Kun esimerkiksi näen punaista väriä jossain, en aisti koskaan pelkkää punaisuutta, vaan vaihtelevia pelkkään aistihavaintoon palautumattomia skeemoja riippuen siitä missä punaista väriä näen. Liikennevaloissa näkyvä punainen synnyttää hyvin erilaista ajattelua ja toimintaa kuin vaikka punalipussa tai pyllyssä aistittu punaisuus.

    Ihan yhtä hyvin voisi sitten myös ajatella, että sinänsä kolmiulotteinen aistimus ei edellytä sitä että aistimus käsitteellistetään kolmiulotteisuudeksi. Aistimus ja käsitteellistys eivät ole sama asia. Jos jollekin maasai-heimon noitatohtorille menee sanomaan että "sinä havaitset asiat kolmiulotteisesti" niin eihän hän välttämättä ymmärrä ollenkaan mistä on kysymys, vaikka aistimus olisikin samanlainen kuin mulla.

    Toisin sanoen, mielen aktiviteetti jättää mahdollisuuden pelkkiin empiirisiin aistihavaintoihin palautumattomille teorioille. 21-ulotteisuutta ei tarvitse havaita, sen voi kuvitella yhdistelemällä erilaisia havaintoskeemoja ja teorioita hieman samaan tapaan kuin tekisin kontrafaktuaalisen hypoteesin siitä että Doc.B.D on Jaken kehittämä vallankumouksellinen bittiavaruuden botti.

    "Sopeutuminen ympäristöön" jos se ymmärretään siten että havainnolle on olemassa objektiivinen perusta mielen ulkoisessa maailmassa, ja enemmän tai vähemmän passiivinen mieli toimii erilaisten aistimusten yhdistäjänä on siis ihan vajaa käsitys ihmismielen toiminnasta.

    Ennemminkin ihmismielelle ominaista on pyrkimys nähdä jokin mieli asioissa joissa ei ole mitään mieltä. Luonnontieteilijöiden tapa nähdä tämä "mieli" reduktionistisesti, naturalistisesti ja deterministisesti ponnistaa vain katkeruudesta siitä että lukiossa rokkijäbät veivät kivoimmat flikat.

    Näkeehän sen arkisilmälläkin, että eri ihmiset kehittelevät hyvin erilaisia itse aistihavainnon ulkopuolelle meneviä teorioita elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta sellaisesta jos näkevät esim. rynnäkkökiväärin ja muslimin.

    Esim. Doc.B.D:n pahuudesta johtuva mielen rakenne yhdistää tässä suhteessa asiat väärin. Koska oma mielen rakenteeni on 80-luvun heavyn kuten DIO:n kirkastama, havaitsen asiat puhtaasti ja oikein.

Vuoden 2007 kielletyt sanat ja sanonnat »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kohu-(mikätahansa), Idols-(mikätahansa), digi-(mikätahansa), ekokatastrofi, patsaskiista, (mikätahansa)fobia,

Demokratia&uskonto

Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Pitäisi kirjoittaa seminaaripaperia, mutta jaksaminen meinaa loppua. Kirjotin sitten lämpimikseni taas blogiin.

http://hemakerk.blogspot.com/2007/05/demokratia-on-kamala-sana.html


Minkäs takia teidän mielestä Iran on mitä on kun taas Chile on (ainakin Iraniin verrattuna) demokraattinen maa?
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kristinuskolla on paljon enemmän edellytyksiä privatisoitua tai vaihtaa asemaa yleiskulttuurissa. [/quote]

    Tuollaisesta kommentista joutuisi roviolle tai ainakin pannaan 1600-luvun liberaaleimmissakin Eurooppalaisissa maissa...
    En väitä etteikö uskonnoilla olisi melko merkittäviä oppieroja ja käytäntöjä, esim. kristinuskon tunnustuskäytäntö ja pelastuskäsitys on omansa, mutta kyllä uskonnon aseman vaihtuminen&privatisoituminen yhteiskunnassa on sidoksissa siihen mitä muussa yhteiskunnassa tapahtuu, ei pelkkään oppitekstiin.

    [quote]Termillä "selitysvoimainen" ei ole mitään järjellistä merkitystä teorian pätevyyden kannalta, varsinkin kun on kyse ihmistieteistä.


    Ihan noin pitkälle menevään epistemologiseen relativismiin en kyllä -silloinkaan kun puhutaan ihmistieteistä- ole ihan valmis menemään. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Puhut kuin asia olisi ehdoton fakta, vaikka kyseessä on erittäin kyseenalainen marxsilainen teoria. Uskonnon mieltäminen pelkäksi retoriikaksi, jota voi ymmärtää oikein ainoastaan suhteessa yhteiskunnallisiin "faktoihin" ei ole mikään viimeinen totuus asiasta. Tai jos joku niin väittää, niin se kertoo lähinnä väitteen esittäjästä. [/quote]

    Mitä tarkkaan ottaen tarkoitat "marxilaisella" teorialla? Kirjoitukseni punchline oli siinä, että että vaikka demokratia koko maapallolla on erittäin harvinainen ilmiö, tällä hetkellä ollaan huolissaan pääosin lähi-idän heikosta demokratiasta. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Koitappa seurata vähän omia ajatuksiasi. Kirjoitit:

    "Kyllä mää esim. mieluummin uskonnollisuuden muutoksen syitä etsisin mieluummin elinkeinorakenteen muutoksesta."

    Lisäksi lainaan blogiasi:
    "jo vuosikymmenet on tiedetty että uskonto ja sen tulkinnat ovat vain savuverho ja bensaa liekkeihin, ei liekin lähde itse." [/quote]

    Noissa ei ole mitään ristiriitaa eikä mitään lähtökohtaisesti marxilaista. Ensimmäisen lauseen loppuosa kannattaa myös liittää quoteen, koska se on olennainen osa ajatustani. ...Jatkuu »


    Määhän olen tuosta ensimmäisestä kannanotostasi ihan samaa mieltä.

    Pari sanaa sharia-laista. Sehän on siis islamilainen laki, joka perustuu Koraanin polvistumisen suuran jakeeseen 18. "Jumalan ilmoittamasta Koraanista" löytyy kuitenkin tosi vähän selkeitä sääntöjä ja määräyksiä, niinpä shariassa tukeudutaan melko pitkäli Sunnaan.
    Suhtautumistapa Sunnaan sitten vaihtelee. "sunnalaisuudessa" se tarkoittaa Muhammadin sääntöjä ja kirjoituksia, "shiialaisuudessa" Muhammadin ja häntä seuranneiden 12 imaamin sanomisia ja määräyksiä. Se, mitkä hadithit sunnan tulkintaan valitaan ja mille haditheille annetaan eniten painoarvoa vaihtelee kanssa.

    Sharia ei ole "perinteisessä" käytössään missään maailman maassa. Iranissa, Saudi-Arabiassa ja Pakistanissa sitä sovelletaan laajasti kaikkine hudud-rangaistuksineen.
    Suurimmassa osassa islamilaista maailmaa shariaa käytetään vain perheoikeuden ja rituaalien osalta.

    Mun käsittääkseni sulla on jonkin sorttista uskontotieteilijätaustaa, ja siksi mua hieman kummastuttaa melko puolivillaiset heitot shariasta ja "kalifaatin-ideaalista".

    Islamilaisissa maissahan on opillisesti ollut koko 1900-luvun melkoinen sekulaarin modernismin suuntaus, joka on näkynyt mm. sharian soveltamisen suhteen siten, että sen merkitys on kaventunut. Oikeestaan vasta 60-luvulta eteenpäin tietyt islamistiset ryhmät ovat alkaneet vaatia sharian laajempaa soveltamista ja uudelleen käyttöön ottamista, ja nämä oppikiistat ovat melko pitkälti sidoksissa muuhun yhteiskunnalliseen kehitykseen arabimaissa.

    Jos tuon huomion tekeminen on jotain "uskonnon näkemistä retoriikkana" tai "marxilaisuutta" yms. niin sitten on, mutta melkoista tulkintaa olet sinäkin silloin harrastanut.
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Miten on mahdollista, että ilmaisulla "ovat vain" (katso yllä) ei ole sinulle näköjään mitään sisältöä. Jos uskonto ominaislaadultaan "on vain" jotakin muuta, siis sitä mitä se päällepäin katsoen EI ole.. niin osaatko nimetä tälle teorialle muita alkuperia kuin Feuerbach, Engels tai Marx? Vastaa tähän parilla lauseella, ja katsotaan sitten erikseen tuota sharia-ongelmaa.


    "Ovat vain"-huomautus liittyy siihen kannanottooni, että sekä Chilen että Iranin kohdalla uskonto, traditio tai perinne ovat vain yksi syy niistä monista eri syistä jotka ovat vaikuttaneet demokratiaprosessiin. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    miten kummassa sellaisen yksinkertaisen asian kuin "uskonnon ohella yhteiskunnassa vaikuttaa myös muita tekijöitä" ilmaisemiseen tarvitaan tuollainen metafora. Väitätkö ihan vakavalla naamalla, että tuohon metaforaan ei sisälly oletusta siitä mitkä tekijät todella ovat ratkaisevia yhteiskunnan muutoksen kannalta ja mitkä pelkästään sitä "savuverhoa"?

    Ja jos nyt kyseessä onkin sinun verkostoteoriasi, niin mihin ajattelun muotoihin tai ajattelijoihin viittaat tuolla vuosikymmenien takaisella tiedolla? Voltaireen?


    Tuo savuverho&bensaa liekkeihin-ilmaisu on varmaankin kiskaistu jostain asiaa käsittelevästä kirjasta tai ohjelmasta. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kerro lisää tästä verkostoteoriasta. En äkkiä ajatellen ymmärrä, mitä uutta se kertoo tai paljastaa yhteiskunnasta. Sehän vain osoittaa miten asiat ilmeisesti ovat sen jälkeen kun olemme hylänneet joukon muita monumenttaalisempia teorioita. Oletko lisäksi miettinyt miten lähellä se on vastaavia taloustieteen malleja - paino on sanalla malli.


    Asiahan on silleen, että nettiin kirjoitan kaikkea turhaa päähän purpsahtelevaa skeidaa, ja seminaareihin yms. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaahas.. no, kerro nyt kuitenkin yksi juttu. Jos väität että
    islam ei ole demokratian este, niin mitä alla olevaa väitettä se vastaa eniten:
    1) Painovoima ei ole lehmän lentämisen este
    2) Jos lehmällä olisi siivet, se lentäisi
    3) Lehmillä tulee joskus olemaan siivet


    sori, olen käynyt puntilla ja kuunnellut AC/DC:tä. Olen siis Timo Jutila-tuulella ja vastaan lyhyesti. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos pelkkiä uskontoja haluttaisiin verrata toisiinsa, niin kyllä buddhalaisuus ja hindulaisuus oppiensa puolesta muodostaa melko paljon isomman demokratian esteen kuin islam, niissähän on ihan selkeät "yhteiskunnan" (jos sellaisesta noiden uskontojen mielessä voi puhua) järjestystä ja olemusta koskevat oppinsa.
    Islamissahan on kaikkia oppeja ittihadista lähtien, jotka ensinnäkin antaa sijaa uskonnolliselle reformille, toisaalta toisten uskontojen edustajien koskemattomuudelle, kolmanneksi maallisellekin vallalle.
    Lehmät lentää ennen kuin islamilaisessa valtiossa demokratia? Mites Marokko ja Oman?
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Harvemmin näkee buddhalaisia rynnäkkökivääri kädessä tarkkailemassa kansalaisten hiusten pituutta. Olisikohan oppien tavassa suhtautua maalliseen kuitenkin jotain eroa..?


    Ei ehkä kansalaisten hiusten pituutta, mutta lojaalisuutta kuitenkin... Kiinan meininkiähän voisi ihan hyvin perustella buddhalaisuudella, kommunistinen puoluehan on iät ja ajat käyttänyt erilaisia buddhalaisuuden ja konfutselaisuuden muotoiluja väärinajattelijoiden teloittamisen oikeuttamiseen.

    Se että Taliban tai wahhabistit samaistetaan koko islamiin on sama kuin Yhdysvaltain äärikonservatiiviset aborttiklinikoiden pommittajat tai falangistit kuvaisivat koko kristillistä uskontoa.
    PS. ...Jatkuu »
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lisäksi mitä tähän nyt kuuluu kysymys siitä onko joku taliban yleistettävissä islamin kasvoiksi (idioottikin tajuaa että vastaus on kielteinen). Puhe piti olla opista ylipäätään.[/quote]

    Elä sie meuhkaa. Helposti saa kuvan islamista talibanina, jos antaa esimerkin uskon ja yhteiskunnan suhteesta seuraavalla:
    Harvemmin näkee buddhalaisia rynnäkkökivääri kädessä tarkkailemassa kansalaisten hiusten pituutta.


    [quote]Muslimien tietyt asenteet ja toimet hakevat oikeutuksena osaltaan samoista seemiläisistä lähteistä ja asenteista. ...Jatkuu »


    Auttavatpas, jos asiaa tarkastellaan vaikkapa sitä, miten Sunnan ja Sharian tulkinnat vaihtelevat.

    Niih, ja semmosta että vanhan testamentin kirjojen ja melko merkittävien hadithien välinen aikajana on melkein tuhat vuotta, että ihan samoista "seemiläisistä lähteistä ja asenteista" tuskin on kysymys.
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    os esitän erityistapauksen, jota ei voi esiintyä buddhalaisuudessa, niin se on automaattisesti islamia koskeva yleistys? Väärin: se on buddhalaisuutta koskeva yleistys.[/quote]

    No joo, kun tuo oli muutenkin vähän vaikeasti ymmärrettävä esimerkki muun muassa sen takia kun yhdistän buddhalaisuuden kiinaan ja Nepaliin, ja niissä järjestyksen ylläpitäminen perustuu lähinnä siihen kellä on eniten rynnäkkökiväärejä...

    Zzz... ...Jatkuu »


    No joo, pointtini oli lähinnä siinä, seemiläisessä kulttuurissa on tapahtunut varsinkin vuosien 0-1200Jkr niin paljon asioita, että siitä voisi kirjoittaa vaikka kirjan... vaikkapa sen nimisen kuin "Mare Nostrum-Länsimaisen kulttuurin lähteillä", kirjoittanut Jaakko Hämeen-Anttila. Elikkä siis seemiläiseen kulttuuriin on tullut tosi paljon vaikutteita lännestä Kreikan ja Rooman seutuvilta, idemmästä (onko persia vielä seemiläistä?) ja vice versa (esmes Aristoteleen tuotantohan ehti Kreikasta jo hävitä melkein kokonaan, mutta arabit olivat näitä kirjoituksia säilyttäneet)

    I) Islam ei ole demokratiakehityksen este millään tapaa, sillä..
    II) Onhan maa X demokratia
    II) Samoin maa Y


    Voihan sen noinkin tulkita, mutta noin en ole missään vaiheessa sanonut. Islam ei ole demokratian este,

    a)koska Sunnaa on mahdollista tulkita siten että parlamentaarisessa demokratiassa ei ole vikaa
    b)Jotkut imaamit ovat näin tehneet
    c) mistä on seurannut että sharia saa uudenlaisia muotoja.

    Kyse on siis ihan samasta prosessista kuin kristinuskon kohdalla. Onhan esim. Chile just überkatolinen maa, mutta ei siellä ihan kirjaimellisesti Mooseksen kirjaa noudateta ja silleen...
    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minun mielestä sellainen käsitys, että islam taipuu mihin tahansa kuosiin on seurausta akateemisia piirejä vaivaavasta PC-taudista, jonka takia islamista ei uskalleta sanoa mitään yleistä, koska se yleinen voi olla negatiivista tai loukkaavaa. Eräs yleinen väite on sellainen, että islam ei kannusta terrorismiin, vaan kehnot yhteiskunnalliset olot. Moniko kansainvälinen terroristi on itse peräsin ns. ...Jatkuu »


    Kyllä islamista voidaan uskontona sanoa moniakin yleisiä asioita. Ongelma on mun mielestä siinä, että viime vuosien tapahtumien
    seurauksena monet harrastelijat yhdistävät islamin ja terrorismin muitta mutkitta ja viittaavat mm. Samuel Huntingtoniin, jonka Clash of Civilizations on asiavirheiden kokoelma ja täyttä sontaa muutenkin.

    Mun mielestä on vain hullua, että aina kun skinheadit polttavat moskeijan tai äärikristityt murhaavat aborttilääkärin, niin kukaan ei sano että kristinusko kannustaa terrorismiin. Myöskään latinalaisen amerikan diktatuureista kukaan ei sanonut että katolisuus on pohjasyynä. Heti kun joku rikoksentekijä on islaminuskoinen, niin kaikki älähtävät että islamista se johtui ja jos jossain islamilaisessa maassa on ongelmia, ne johtuvat islamista. Tuollaisiin näkemyksiin on vain pakko suhtautua kriittisesti ja analyyttisesti, eikä siinä ole mitään "marxilaista" jos tarkastelee uskonnollisen toiminnan yhteiskunnallisia yhteyksiä.

Paras musiikkivideo(?) »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    http://www.youtube.com/watch?v=nQb1t_Yw0S8

Ranskan vaalit »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mää olin valmistumisen jälkeen työttömänä parisen kuukautta, nytkin pelkästään apurahan saajana, en palkkatyöläisenä.
    Työttömyysaika oli yksi kiireisimpiä jaksoja elämässäni. Lisäksi oli taloudellisesti tiukkaa kun työviikkomäärä ei riittänyt työssäoloehdon täyttymiseen (ei peruspäivärahaa) ja puolison tulot pisti työmarkkinatuen nollaan. Eli valtio osallistui mun työllistymisyritysponnistuksiin 0 markalla.
    En pidä Suomea missään määrin parasiittien paratiisina, enkä pidä "työttömien hyysäämistä" kovin vakavana yhteiskunnallisena ongelmana. ...Jatkuu »

Tupakointi »

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko muuten kuka bongannut tilastoja siitä, että miten viinaveron alennus on vaikuttanut viinan tuontiin Virosta? Luulis että suurin osa suomalaisista kuitenkin käyttää alkon palveluja.