Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Zappa-kokoelmakisa »

  Pavel kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Multa puuttuu Beat The Boots 2, ne Rykon julkaisemat kokoelmat (jotka pitänee joskus hankkia ihan vaan koska...) sekä vain muutama päivä sitten julkaistu Buffalon live vuodelta '80 (menee hankintaan pian). [/i]

  Suosittelen. "Buffalo" on uskomattoman kova levy, kuuntelin heti useamman kerran putkeen ja Zappan laajasta live-albumitarjonnasta ihan kärkipäätä. Niin Colaiuta kuin koko bändikin on aivan helvetin tiukassa lyönnissä laulustemmoja myöten, enkä ole vielä koskaan kuullut "Keep It Greasey" -biisiä soitettavan tällaisella tempolla..."Tinseltownista" on mukana vähän erilainen sovitus ja "Stick It Out" rullaa ratkiriemukkaasti.
  ZPZ:n Euroopan keikkapäiviä odotellessa.
  Pavel kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  I am the Walroosin lisäksi Zappa & Co näyttää soitelleen muutamaa muutakin Beatles-biisiä tuolloin 88, tekstit oli vaan vinksautettu paremmin Zapan kipeän huumorintajun myötäisiksi.... Miten olis Lousiana Hooker With Herpes = Lucy In The Sky With Diamonds...?

  Niin, tai muut "Texas medleyn" osat Norwegian Jim (tiedätte kyllä mikä Beatles-biisi) ja Texas Motel (Strawberry Fields): Let me take you down - 'cause we're going to - Texas Motel
  Don't mind the smell...

  Epävirallisia äänityksiä -88-kiertueeltakin on tullut imailtua aika läjä mm. ...Jatkuu »
  Pavel kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Livelevyistä kovin on ehkä Just Another Band From L.A., Flo & Eddie rulez.

  On ja ei. Flon ja Eddien aikaiset jutut ovat oma tärkeä lukunsa Zappa-historiassa. Diggaan tuostakin levystä ihan älyttömästi, voi olla että olen kunnellut "Fillmore Eastia" muutaman sata kertaa useammin, voi olla että en. "Billy The Mountain" on tietenkin oma lukunsa (check out "Playground Psychotics"!), mutta tällaiselle Zappa-hörhölle kuten minä on jokseenkin mahdotonta laittaa albumeja, saati sitten Zappan bändejä järjestykseen. ...Jatkuu »
  Pavel kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  You Are What You Is, joka lienee kuitenkin vähemmän tunnettua materiaalia. Vähän vaikea kuivalla musiikkia, ei mitään vaikeaa materiaali vaan loistavia biisejä rytmikkäällä otteella ;) tai jotain..

  Upea levy, joka on varsinkin vokalisti Ray Whiten juhlaa. Hienossa vedossa äskeisellä ZPZ-kiertueellakin olleen Whiten se Zappa-albumi, jolla hänen komea, sielukas tenorinsa pääsee eniten esiin.
  Yhtenä esimerkkinä nimikappale "YAWYI", josta muuten tehtiin Zappan ainoa varsinainen musiikkivideo yksittäiseen biisiin. ...Jatkuu »
  Pavel kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Löytyykö ZPZ-DVD ihan kotimaisista levykaupoista, vai täytyykö tilata Gailin pajasta ? Olen yrittänyt seurata tilannetta, mutta on näköjään livahtanut ohi.

  Eipä näyttäisi toistaiseksi saavan muualta kuin Barfko-Swillin kautta. 35 dollaria ei ole paha hinta, mutta tuolta joskus muinoin tilailleena postikulut nousivat aika järjettömiksi. En tiedä mikä on tilanne nykyään.
  Pavel kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Amazon Englannissa myy Zappaa, postimaksu on halvempi

  http://www.amazon.co.uk/Frank-Zappa-Humour-Belong-Music/dp/B0000CAPTX

  Niin, kyllähän "Does Humor..." ja muut löytyvät vaikka Anttilasta. Tai Play.comista ilman postimaksuja. Kyse oli Zappa Plays Zappa -dvd:stä jos tähän asiaan otit kantaa.

Rush Suomeen! »

  Pavel kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  not to mention a visit from the “South Park” boys to open “Tom Sawyer,” it’s evident that Rush’s perceived seriousness in only part of the picture: The band has a definite sense of humor.

  Hyvä näin, koska se huumorintaju ei todellakaan ole Rushin kohdalla aina ollut läsnä. Viime vuosien aikana on ollut hauska seurata äijien itseironian tajun kasvaneen ja yleensäkin edellä mainitun huumorintajun kuuluvan trion ominaisuuksiin.
  Vielä 80-luvun alussa Neil Peart ilmoitti (taisi olla Creem -lehden) haastattelijan huomauttaessa bändin huumorintajuttomuudesta; "olemme muusikkoja, emme koomikkoja".
  Joka tapauksessa muutaman vuoden takainen Tukholman keikka oli hieno, toivottavasti Helsingissäkin nähdään jotain vastaavaa.

No mites Jethro? »

  Pavel kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Viimeisimmät kuulumiset Andersonilta jos jotakuta sattuu kiinnostamaan: http://www.j-tull.com/news/diaries/diaries/iaja2009.html

  Suomessakin 2000-luvun alkupuolella vieraillut Dot.com-kokoonpano on mielestäni tiukin miesmuistiin Jethro-asteikolla, nykybändissäkään ei pitäisi suurempaa vikaa olla. Hienoa kun Doane Perry ja Martin Barre ovat messissä, vaikka kohtuullisesti pärjättiin ilman Barreakin edellisellä visiitillä. Aion tsekata Tampereen keikan.

  Ihmetyttää kyllä että miksi Anderson haluaa kiertää niin paljon vaikkei ääni tunnu kestävän. ...Jatkuu »

  Anderson on selittänyt nauttivansa hommasta ja perustellut asian suunnilleen näin: ei maailman huonoin duuni soittaa haluamaansa musaa innokkaille kuulijoille ympäri maailmaa, nähdä eksoottisia paikkoja ja saada vielä korvauskin siitä.
  Joskus 60-vuotispäivänsä jälkeen mies kertoi voivansa kuvitella Tull-jutun jatkuvan vielä ainakin kymmenen vuotta mikäli terveys kestää, joten ole huoleti, ei tämä ikuisuuksiin jatku.
  Kuten totesit, rahasta ei varmaankaan ole kysymys, ehkä siitä rakkaudesta.

Fish »

  Pavel kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä tuollakin keikalla porukka ainakin lavalta katsoen vasemman laidan väki oli niin jäässä että Fishkin jo välillä lopetti yrittämästä, varmaan inspiroivaa katsella lavalta jamppoja, jotka vetää norttia ketjussa ja hymähtää kun yrittää saada lavalta käsin innostumaan jostain...

  Mitä v---ua? Tuo voi pitää osittain paikkansa ekan setin aikana, mutta kyllä jengi oli niin hyvin messissä Childhoodin ja encoreiden aikana kuin nyt vain on mahdollista. ...Jatkuu »

Marillion uutisia! »

  Pavel kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaksi lähestymistapaa samaan biisiin: "Akustinen" Hogarthin Marillion http://www.youtube.com/watch?v=zpbCZhTrOE8

  ja sitten miten se oikeasti pitää tehdä: http://www.youtube.com/watch?v=j_QxzGVPGIU  Toimii kyllä luultavasti.

  No, sanottakoon, että Easter toimii varmaan ihan hyvin.

Sarcofagus »

  Pavel kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa, kappas. Kuullostivat pikaisen kuuntelun perusteella jopa vallan hyviltä.
  :D

Rammstein »

  Pavel kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä jäähalli oli melkoisen täynnä edellisen Rammstein-vierailun aikana, joten ei Hartwall keikkapaikkana ole ollenkaan ylimitoitettu. Kulttuuritalon ulkopuolelle jäisi aivan liian monta yhtyeen musiikin ystävää.
  Vitun vanhan Yesin hipit saavat olla todella tyytyväisiä tuohon 3000 katsojaan. Veikkaan Rammsteinin vähintään tuplaavan tuon katsojamäärän. Steve Howe on haamu, Chris Squire on norsu, Jon Anderson on avaruusolento, Alan White on kankea ja Wakeman on megalomaanikko. ...Jatkuu »
  Pavel kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suuresti arvostamani elokuvaohjaaja ja kova Rammstein-fani David Lynch, joka käytti bändin musiikkiakin Lost Highway-elokuvassa, ei myöskään ole ihan tyypillinen keravalainen amisviiksi-kerhon edustaja.

Mikä kotimainen bändi?

Pavel kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
Kuulin tuossa keväämmällä radiosta - kenties Metalliliitossa - biisin, jossa uskomatonta kyllä laulettiin puolet biisistä englantia ja puolet suomea. Kuuntelin englanninkielistä, toimivaa ja polveilevaa hevimeinkiä sisältänyttä biisiä mielenkiinnolla ajatellen "hyvä meininki, mikähän bändi..", kun järkytyksekseni kieli vaihtui kesken biisin suomeen. Ensijärkytyksestä toivuttuani diggasin biisistä vielä enemmän, sen verran omaperäiseltä ratkaisulta tuo kuulosti.
Eli mikähän bändi on kyseessä? Piti laittaa nimi mieleen tarkempaa tsekkausta varten, mutta enää en muista muuta kuin että se saattoi olla joku tyyliinsopiva hevinimi kuten Saha, Kirves jne. ...Jatkuu »
  Pavel kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiuas?

  No, nyt tärppäsi, Kiuashan se. Kiitos infosta. Yhtyeen kotisivuja silmäillessäni törmäsin "Across The Snows"-biisin lyriikoihin josta tuo suomenkielinen osuus löytyi ja mp3-klippiin samasta biisistä.
  En osaa yhtyeestä tai sen hyvyydestä enempää sanoa, mutta tuo ainakin toimii ihan kybällä.

Frank Marino & Mahogany Rush »

  Pavel kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Maxoom(-73)
  Child Of The Novelty(-74)
  Strange Universe(-75)

  Kaverini ollut friikki vuosikymmeniä, ja väitti noiden pitävän paikkansa.

  Joo, pitää paikkansa, itseltäni löytyy Frankin koko tuotanto. "The Power Of Rock 'N' Roll" on varmasti yksi hurjimpia kitaralevyjä kautta aikojen, levyn kansitaidekin vastaa 1:1 levyn sisältöä.
  Myös livenä äijä on tullut nähtyä useampaan otteeseen, kaksi ja puoli-kolme tuntia on Frankin tapauksessa keikan normaalimitta.
  Vähän Provinssirock-vierailun jälkeen (-93) rockbusinekseen ja levy-yhtiöiden kusetuksiin kyrpiintyneenä Frank löi kitaran naulaan, hankki perhettä ja oli jo lähes orientoitunut siihen, että Frankia tai Mahogany Rushia ei enää koskaan kuulla livenä tai levyllä.
  No, tuossa 90-luvun loppupuolella innokas Marino-diggari Wild Willy Parsons päätti pistää pystyyn Frank Marino & Mahogany Rush-fanisivuston, jota sivuston välittömästä suosiosta päätellen oli kaivattukin. ...Jatkuu »
  Pavel kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitkältihän nuo biisit taitavat olla samoja kun mitä noilla 78 ja 88 ilmestyneillä edeltäjillään.

  No, eivät nyt ihan täysin kuitenkaan. Aiemmilta livealbumeilta löytymättömiä on ainakin
  -Something's Coming Our Way (What's next)
  -He's Calling (Eye Of The Storm)
  -Tales Of The Unexpected (Tales...)
  -Strange Universe (Strange..)
  -Avalon (Eye Of The Storm)
  -Stories Of A Hero (Juggernaut)
  -Try For Freedom (World Anthem)

  ja covereista ainakin
  -Voodoo Chile
  -Crossroads
  -She's Not There

  Saattaa löytyä vielä muitakin, vaikka toki mukana on niitä Marinovakioitakin kuten "Poppy" tai "Rock 'N 'Roll Hall Of Fame".
  Marinon oli alunperin tarkoitus julkaista tuo tripla-cd:nä, mutta ilmeisesti levy-yhtiön kaupallisten paineiden takia joutui nipistämään tuon tupla-cd:ksi.
  Pavel kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Marinon tuore haastattelu ja tulevan liven kansikuva täällä:
  http://www.rocknrolluniverse.com/rocknrolluniverse_023.htm
  Pavel kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jokos joku on kuullut tuon paljon kehutun Real Liven?

  Jo. Aivan älyttömän kova levy ja todella suositeltava hankinta kaikille sielukkaan kitaransoiton ystäville. Villiä jamittelua, tyylikästä jazzailua ja levyn hienoista soundeista vastaa Frank itse.

Spoileria: Rush Anniversary Tour alkaa tänään 26.5.! »

  Pavel kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Natural Silenceä voi tölliä Rush in Riolta pahimpaan nälkäänsä

  Ei minun levyltäni tuollaista biisiä löydy. :D
  No joo, turhan vähälle huomiolle jääneen Mystic Rhythmsin mukanaolo on hienoa, komeaa kasari-Rushia.