Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Genesiksen uusintajulkaisut »

  strummer kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tulipa tuo boksi tänään, hyvältä kuulostaa. The Lamb vielä kuuntelematta kun on tuo Progeyö..

  LevykauppaX:stä tilasin http://www.levykauppax.fi/artist/genesis/1970_1975_box/
  mutta eipä se Anttilassa näyttänyt olevan paljoa kalliimpi.

  Kai voisi alkaa oikein verrata tosissaan vanhoihin versioihin.. The Fountain of Salmacis ei muistaakseni alkanut aikaisemmilla versioilla ihan heti Harlequinin perään? No, täytynee kuunnella. More Fool Me kuulosti myös mukavemmalta, aikaisemmin tuntui ettei kuullut mitään ;)

  70-75, väärä logo tossa boksissa - en osta. ...Jatkuu »


  Noita extramatskuja vielä tarkastanut mutta eiköhän sieltä löydy matskua vuodelta -75 ;) Tosin ehkäpä -69:sta voisi löytyä, se kusisi koko homman.
  strummer kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://koti.kapsi.fi/anpurola/morefoolme.png


  Tuolta nuo muuten näyttävät Audacityssä, ylhäällä uudesta versiosta ja alhaalla -94 remasterista. Mun silmään ihan okei?

Saksankielistä musiikkia

strummer kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
Suositelkaapas jotain hyvää, tarkoituksena on lähinnä oppia saksaa, joten kaikenlainen hyvä saksankielinen materiaali kelpaa.

Sääli että omistamani (3kpl) Kraftwerkin levyt ovat englanninkielisinä. Bachin nämä passiot yms ovat liian vaikeita, yleensä koitan vain niiden osien nimet suomentaa (yleensä ne meinaavat "Oi Jeesus" jne). Zappalla on kai jotain Saksa-juttuja, niissä varmaan lauletaan pippeleistä.

Tietty olis varmaan parempi tapa oppia kun katsoisi jotain suosikkileffaa saksa-teksteillä.

Äärimmäiset suosikkilevyt »

  strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen löytänyt kolme levyä, jotka ovat saaneet minut ihan sekaisin. Jokaista kuuntelin ns. paljon. En usko että enää voi samanlaista tunnetta tavoittaa, mutta kolme ällistyttävän kovaa levyä on pirun hyvin. Levyt ovat ostojärjestyksessä London Calling, Selling England by the Pound ja Blackwater Park. Nuo ovat tosin kaikki kehuttujakin, ja kehujen ansiosta ne löysinkin ;)

Klassisen ostamisen/hankkimisen vaikeus

strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Niin, aina silloin tällöin iskee klasarivaihe, niinkuin varmasti monilla muillakin. Tosiaan, kyseessä on vain vaihe, eikä levyhyllystä löydy klassista muutamaa halpiskokoelmaa enempää (joissa ei ole edes kokonaisia teoksia yleensä..). Klassisen lataaminen netistä ei ole itselleni mikään moraalinen dillemma, mutta olisi kiva omistaa niitä teoksia oikeastikin.

Naxos-julkaisuja tietty näkee anttilassa, ne lienevät ihan asiallisia, ovat tosin ainakin anttilassa melko kalliita anttila-klasariksi ;) Muuten, jos noita Naxoksia tilaa cdonista, niin on kai niissä kuitenkin englanninkieliset kannet, vaikka ne on listattu ruotsinkielisillä nimillä? Eli niihin ei laiteta joka maassa omia kansia..

Mutta mutta. ...Jatkuu »
  strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, olen alelaareissa huomannut niitä parinkymmenen sentin julkaisuja, ehkä niitä sitten tohtisi ostaa..
  strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huomasin juuri että tuo Beethovenin viidennen ja seitsemännen Kleiber-tulkinta, jonka olin bongannut RYMistä löytyy cdonistakin melko halvalla (8,95e). Jäi mieleen parista muustakin levystä nuo "vinot" kannet, ovat näemmä tuota kehuttua Deutsche Grammophonin tuotantoa.

  http://rateyourmusic.com/release/album/ludwig_van_beethoven/symphonies_no_5_and_7__vienna_philharmoniker___carlos_kleiber_/

Luokittele klassikot

strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Varoitus! Tässä viestissä käytetään aivaan liikaa sanaa klassikko!

Eli itse ostelen usein ns. yleisesti tunnustettuja klassikoita. Moni jopa tuntuu ihmettelevän tuota, mutta katsotaanhan leffoja ja luetaan kirjoja vain siksi että ne ovat klassikoita ;) Minulla on useita kriitikkolistoja tallennettu koneelle, ja merkkaan niinhin punaisella korostuksella omistamani levyt, perverssiä eikö?) Jos ette ole tietoisia mitkä levyt yleensä pärjäävät kriitikkopolleissa, niin http://acclaimedmusic.net/
auttaa.

Luokitelkaapa jotain omia levyjänne, ei tietenkään ole pakko olla yhtä paljon kategorioita kuin itsellä ;) Jätin joitain levyjä pois, joista en vielä osaa sanoa..

[u:7b3d378bf7]Oikeasti pirun hyvät klassikot, omia suosikkeja:[/u:7b3d378bf7] London
Calling, Forever Changes, The Stone Roses, Joy Divisionin Closer

[u:7b3d378bf7]Lisää kunnon klassikoita, joista saattaa muodostua omia suosikkeja aikojen kuluessa:[/u:7b3d378bf7] Blonde on Blonde, Marquee Moon, What's Going On

[u:7b3d378bf7]Levyt, joiden aseman klassikkoina ymmärrän hyvin, mutta jotka eivät ole omia suosikkejani (en kuuntele usein jne):[/u:7b3d378bf7] Led Zeppelin IV, Who's Next

[u:7b3d378bf7]Yliarvostetut:[/u:7b3d378bf7] Sgt Pepper (varsinkin hyvähän se on, mutta kun aina puhutaan maailman parhaasta levystä jne), Exile on Main St.

[u:7b3d378bf7]Klassikot, joihin en ole tohtinut vielä koskea ;) :[/u:7b3d378bf7] Rain Dogs, Stevie Wonderit (munatonta?-)

[u:7b3d378bf7]Klassikot, jotka eivät ole minun makuuni:[/u:7b3d378bf7] It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back

[u:7b3d378bf7]Pitäisi hankkia:[/u:7b3d378bf7] Pet Sounds, VU & Nico
  strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Oikeastaan näiden iänikuisten wanhojen sijasta olisi välillä mukavampi miettiä uudempia klassikoita... esimerkiksi musiikkia, jota tehtiin 90-luvulla. Olisiko mistään tuon aikakauden levystä ainesta klassikoksi?


  Niin, kriitikkolistoissakin on kahta koulukuntaa, esimerkiksi jonkun Soundin toimittajat painottuvat "uudempaan" materiaaliin (n. -77:sta eteenpäin, katso http://kapsi.fi/anpurola/soundi.txt
  ). Jake Nymanin Aution saaren levyt -kirjassa oli enemmän Eaglesia jne, toki hienoja yllätyksiäkin (KC:n eka, bubbling under -osiossa oli myös Genesiksen SEbtP, jonka olisin ilman tuota kirjaa ostanut varmaan vasta myöhemmin)

  Mutta jos noita ysärin suosikkeja katsoo ( http://acclaimedmusic.net/Current/1990-99a.htm
  ), niin onhan siellä hienoja levyjä (Screamadelica, OK Computer..). ...Jatkuu »

2000-luvun kovin hevilätty? »

  strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Blackwater Park, tietenkin.

  BwP, Lateralus ja Toxicity ilmestyivät muuten kaikki samana vuonna. Toxicityä en omista, mutta monet biisit tuttuja..

Isot kokoelmat saman artistin tuotoksia..

strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Vähän Zappakokoelmaan liittyen, mutta laitetaan nyt oma threadi..

Itse olen varmaan maailman laiskin ostamaan levyjä. Tykkään lukea ja puhua levyistä vaikka kuinka, mutta levykokoelma kasvaa tuskaisen hitaasti. Varmaan jo nuorena oppinut että yhtä levyä kuunnellaan kuukausikaupalla, nyt on tosin ostotahti tihentynyt..

Onkin tullut mieleen, että keskittyisi pariin hienoon artistiin, joilta löytyy ostamista riittävästi, Miles Davisiin ja Frank Zappaan. ...Jatkuu »
  strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuolla Archivessahan on joitain PD-klassikoita, esimerkiksi Rashomon, M, Battleship Potemkin ja Night of the Living Dead.

  http://www.archive.org/details/feature_films

Oh no ono Tanskasta .. »

  strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuon bändin nimi jäi mieleen Soundin arvostelusta ( http://www.soundi.fi/arviot_04.html
  , jos linkki vanhentunut niin löytyy arvosteluarkistosta), jossa siis mainitaan mm "Jos kansallinen ryhmäkuri ja festareiden järjestyksenvalvonta ei olisi maassamme niin korkealla tasolla, en ihmettelisi reipasta pullosadetta yhtyeen astuessa lavalle." "Oh No Onoon verrattuna Scissor Sisters vaikuttaa streitiltä naapurinpoikalaumalta. Yhtye on tarkoituksellisestikin niin outo lintu, ettei vertailukohtien hakeminen ole helppoa."· ja "Myönnän itsekin menettäväni paikoin hermot Oh No Onon naivistisen futupopin kynsissä, mutta kyllä tässä jotain viehättävääkin on."

  :P

Kreisit ja mammuttimaiset levyt

strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Haaveilisin sellaisesta levystä, joka olisi täynnä (~80min) parin minuutin sekoilubiisejä, kahden markan casio-soundein.

Mutta muukin käy. Esmes Trout Mask Replica ja Sandinista! ovat tuttuja. Sekoilevaa settiä siis, mutta hyvää.

Zappa-kokoelmakisa »

  strummer kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli taas lisää Zappa, mm. YCDTOSA 3.

  Jostain syytä diggaan paljonkin noista taputuksista useissa biiseissä, mutta miten ne on tehty? Siis kuuluu ihan normi-tahtitaputus, mutta vain harvoissa ja valituissa kohdissa? Tulevatko ne nauhalta vai mitä? Onko siellä joku valo, jonka syttyessä yleisö taputtaa ;)

  Kuulostaa varmaan typerältä huomioida tuollainen asia, mutta itselleni tulee välillä ihan kylmät väreet noista taputuksista ;) Ilmeisesti nuo kaikki käden yhteenlyömisiä sisältävät biisit on nauhoitettu 23.11.1984.. ...Jatkuu »
  strummer kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täytyy kyllä sanoa, että tuo YCDTOSA3 on paras Zappa mitä olen kuullut. Vaikka tietty se on koottu eri aikakausilta niin vähän huono verrata muihin FZ:hin..

  Kiitos Yawnille suosituksesta, en olisi ehkä muuten hankkinut ;) Kehutaanpa nyt muillekin lisää: levyn meininki on yksinkertaisesti mahtava, moni biisi oli minulle entuudestaan tuntematon (ja moni on tietty julkaistu vain tällä) mutta nämä versiot iskivät lekan lailla. ...Jatkuu »
  strummer kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Zappo-kokoelma kasvanut jo 35kpl:n, tietty tulee vähän liian nopeasti hankittua noita ;) Paras viimeaikaisista ostamistani on Broadway the Hardway, paljon poliittisempaa juttua, eli jossain mielessä vanhentunut, mutta pirun hauska! Rhymin Mania ja Why Don't You Like Me:tä tulee varsinkin pyöritettyä ja naureskeltua, Any Kind Of Pain ja Elvis Has Just Left The Building ovat myös hienoja.

  Pitäisi 200 Motels saada jostain, vinyylisoitintahan minulla ei ole :( (Olen kyllä harkinnut sellaisen hankkimista.). ...Jatkuu »
  strummer kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo on, sanoin vähän epäselvästi, tarkoitin että cd:tä tässä ollaan hakemassa (kai tuota aina vinyylinä tulee jossain vastaan, mutta itselleni ei siis käy).
  strummer kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tallensin tuon 200 Motelsin (leffan) silloin kun se Teemalta tuli, en vain ole vielä ehtinyt tsekata.. Paitsi tissikohdat..
  strummer kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  41kpl ollut jo kauan. Pitänyt Tinseltown Rebellion tilata numeroksi 42, muttei oo jaksanu.