Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Iisakin kirkon katolla

PirtuExpress kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
Pietari on yllättänyt positiivisesti, monelta osin meininki on varsin mannereurooppalaista, toisaalta kyllä täällä vielä näitä neuvostoajan ihmeellisyyksiäkin siellä täällä tulee vastaan. Eniten haasteita aiheuttaa kommunikaatio, edes aivan keskustan tuntumassa ei palvelupuolen ammateissa ole kovinkaan kielitaitoista sakkia, mutta huitomalla, osoittelemalla ja toistelemalla asiat jokseenkin hoituvat. Tai kuten täälläpäin enemmän matkustelleet sanovat; "mikään ei suju, mutta kaikki järjestyy, aikanaan".

Huomenna keula kohti Suomea, nähtäväksi jää miten uloskirjauksessa lähtijää simputetaaan.

Krestovskyj Yacht Club

PirtuExpress kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
31 h seilaamisen ja tullimuodollisuuksien jälkeen rantauduttiin viimeinen puolilta öin Pietarin vanhimman pursiseuran satamaan. Rannan yökerhot soittivat kilpaa ja ollessamme keskellä Nevaa kaiken tuon kakofonian keskiössä oli suorastaan onni että oli tullut valvottua noin 40 h, normaalisti levänneenä olisi tuskin nukuttanut bassonjytkeen resonoidessa veneen kylkeen.

Satama itsessään tarjoaa kohtuullisesti palveluita, tosin sähköä saatiin vasta omilla asennuksilla mutta oikeastaan pahempaankin oli varauduttu. ...Jatkuu »

Haapasaari

PirtuExpress kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
Rajamuodollisuuksista Suomen puolella selvittiin heittämällä, nyt auringon laskiessa perän taakse seilataan kohti määränpäätä lähestulkoon täystyynessä kelissä keskimäärin viiden solmun nopeudella. Ei taskut lepata tuulessa ei.

Russia, Russia, Russia

PirtuExpress kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
Pitkästä aikaa. Seikkailut Suomenlahdella jatkuvat, tällä kertaa keula käännetään kohti itää ja äiti-Venäjää; jos kaikki menee suunnitellusti pitäisi huomenna näihin aikoihin olla köydet kiinni Pietarin pursiseuran satamassa. Saas nähdä miten käy. Yritänpä päivittää matkan varrelta, mutta takeita päivittäisistä uutisista ei voi antaa.

YLEn uutinen aiheesta:

http://yle.fi/uutiset/eskaaderissa_pidetaan_toisista_huolta/6198952

Byön

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Pernajan kuntaan kuuluvalla Byön saarella on retkisatama tai oikeastaan parikin (vastakkaisilla rannoilla), todella suojaisia paikkoja kun sisäänajo laguuniin tapahtuu muutaman metrin leveää solaa pitkin. Tuulta piti tulla Suomenlahdelle enemmänkin, yksi syy paikan valintaan, mutta kyllä tuo taas iltaa kohden hyytyi tavalliseen tapaan. Byönissä (Byössä?) on aika rajallisesti maaplänttiä retkeilijöiden käytössä, joten kovin monipuolista vaellusta ei voi mökitetyssä saaressa tehdä, itse satamasta löytyy grillipaikat, roska-astiat ja huussit tavalliseen tapaan. ...Jatkuu »

Merihaka ja U2

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Päätimme siirtää veneen lähemmäs keskustaa Merihakaan, mistä löytyi pursiseuran yhteystyökuvioiden kautta venepaikka aivan Hakaniemen kulmilta. Illaksi ohjelmassa U2 keikka, päivällä käytiin Vespassa lounaalla (lounas 8,80 eur, voi suositella lämpimästi), kahviteltiin vieraat veneellä ja siirryttiin asuntolaivaltamme stadionille jalkaisin.

Itse konsertista sen verran että ei ollut pettymys, ei sillä että odotukset olisivat olleet mittavat, lähinnä U2 oli siinä määrin mielenkiintoinen akti, että saattoi ensimmäisen kerran lunastaa itsensä stadionille ihmettelemään vähän isompaa keikkaa. ...Jatkuu »

Suomenlinna

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Ensimmäisen kerran tällä reissulla päästiin keikuttelemaan reilussa tuulessa Helsingin edustalla, ei missään myrskyssä, mutta sen verran oli tuulta että kahvia piti kaataa jo kaksin käsin. Myöskin ensimmäistä kertaa tällä reissulla oli vierassatama täynnä, eli Suomenlinnan Valimon ranta oli isojen veneiden osalta täynnä, pienellä soveltamisella saatiin kuitenkin kippomme kiedottua laiturin päätyyn epävirallisesti. ...Jatkuu »

Rödjan (Tammisaaren kansallispuisto)

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Hanko ei kiinnostanut enää kohteena ja vaikka aika jämäkkää tuulta oli luvattu idästä käsin, ei aallokko ollut ollenkaan niin paha kuin mitä saattoi olettaa kohtaavansa Hankoniemen jälkeen idänpuoleisella tuulella. Päätettiin sitten jatkaa Tammisaaren puolelle. Rödjan on Tammisaaren kansallispuistoon kuuluva satama, joka tarjoaa muutaman poijupaikan ja laiturin sekä runsaasti kalliokiinnitysmahdollisuuksia ankkuroijille. ...Jatkuu »

Taalintehdas

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Tuurilla ne laivatkin seilaa ja kaikki loppuu aikanaan, tuurikin. Kasnäsistä suht reilussa tuulessa lähtiessä irtosi vaihteensiirtäjä kiinnityksistään (lukkomutterit pilssiin) ja peruuteltiin sitten tuulen avittamana satama-altaan perälle. Vahingoitta ei selvitä kun 10 tonnin kippo lillii jotain päin. Omasta veneestä tuli perämoottori perälaudoista läpi, perämoottorista lienee vääntyi potkuri. Kertaheitolla puuvene on kuin suoraan Aku Ankasta, paikkalappu vanerista persiissä. ...Jatkuu »

Kasnäs

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Kas ja nääs, taas sattui Kasnäs matkan varrelle, nyt enempi tarkoituksella, kylpylässä lilliminen alkoi tuntumaan hyvältä ajatukselta tässä vaiheessa veneretkeilyä. Kasnäsistä löytyy varsin kelpo vierasvenesatama, suojaisa ja suht hyvin varusteltu, tosin esim. vettä ei saa laiturille (tai ei ainakaan keksitty että miten). Satamamaksu 20 eur ja 8 eur lisähintaan voi venekunnasta max. ...Jatkuu »

Naguranta

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Saaristomerellä on vaikea ohittaa Nauvoa, joten kevyellä siirtymällä vaihdettiin makean veden kuralätäkköseilaaminen takaisin merellisiin kuvioihin ja päädyttiin Nauvon näyttäytymissatamaan. Viikonvaihteen näyttäytyjät olivat jo lähteneet viimeisten lorotellessa viimeisiä kuutioita bensaa/löpöä tankkaamon laiturissa. Satama on varsin viihtyisä, palveluista löytyy varmasti kaikki tarvittava ja hintakin on suht kohtuullinen 23 eur tasoon nähden. Nauvon kylältä löytyy oleellisimpana Alko ja Sale, mitäpä sitä muuta tarvitsisikaan. ...Jatkuu »

Åbo

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Sääennuste näytti pahalta Turun vierailuamme ajatellen, ei niinkään etteikö sinne pääsisi, mutta nouseva tuuli toi mukanaan vaaran ettei sieltä pääse seuraavana päivänä pois. Tai pääseehän sitä vaikka mistä, mutta jos edelleenkin yritetään pitää reissua lomana. Tästä uhkakuvasta huolimatta keula vihreänruskeaa jokivettä kuohuen ankkuroitiin jokivarren vierasvenesatamaan, joka on aivan pelipaikoilla, eli niin pitkällä kaupungin keskustassa kuin mastollisella veneellä siltoja rikkomatta pääsee. ...Jatkuu »

Körppöö igen

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Reittimme ristesi uudelleen Korppoon kautta, joten Verkanilla pysähdyttiin toiseksikin vuorokaudeksi. Perjantai olikin huomattavasti erilainen tunnelmaltaan kuin edellinen kerta (olisiko ollut tiistai). Laiturit täynnä, muutama apinaryhmä huudatti saippualaatikoissaan iskelmiä ja lämmintäkin riitti ( 30 C). Buffalo-ravintolassa näytti riittävän kuhinaa ja illan trubaduuri taisi vetää torpan täyteen, mutta laiturille laskeutuneen rauhan keskellä tuntui houkuttelevammalta jäädä kipolle hengailemaan, joten vieläkin jäi Verkanin ravintola testaamatta läpikotaisesti. ...Jatkuu »

Öö, Utö & Björkö

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Sää suosi edelleen avomerimatkailua, joten suunnaksi otettiin Utö, tuo Suomen eteläisin asuttu saari (Ahvenanmaata ei luonnollisesti lasketa, eivät nekään laske meitä). Utössä on uusi vierassatama hotellin yhteydessä, hotelli toimii entisissä armeijan tiloissa. Satamassa vuorokausi maksaisi 24 eur/vrk, erillistä vierailumaksua ei ilmoitettu. Hotelli voisi olla mielenkiintoinen käyntikohde, huoneita on sijoitettu vanhoihin sotilasparakeihin ja ilmeisesti kantahenkilökunnan rivitaloasumuksiin. ...Jatkuu »

Jurmo

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Etukäteen meteorologistit pelottelivat yltyvällä tuulella ja vähän epäröitiin että olisiko järkevää lähteä suoraan avomeren taa Jurmoon Korppoosta, mutta eipä tullut tuulta ennustetusti ja Scanian pasaati puhalteli meidät Jurmon satamaan. Jurmo onkin sitten melkoinen äärimmäisyyksien saari, ympäriltä löytyy tavalla tai toisella Salpausselän muodostelmaan kuuluvana osana hautavajoamaa meren pohjasta, eli yli 100 metrin syvyyksiä. ...Jatkuu »

Korppoo (Körppåndö)

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Tästä matkablogista on tuloillaan venesatamaopas, jatketaan sillä linjalla ja kehutaan seuraavaa kohdetta; Verkan Korppoossa on kai saanut osakseen jonkinasteisen kunniamaininnan vierasvenesatamien arvostelussa ja syystäkin. Hyvät palvelut 20 eur vuorokausihintaan, erinomaiset saunat ja pesutilat "palvelutalossa", erinomainen aamiaisbuffet ravintolasta (10 eur) ja Korppoon keskustan palvelut (tori, K-kauppa, posti, pankki jne.) 1,5 km päässä. ...Jatkuu »

Helsingholm

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Etukäteen kuultujen kehujen perusteella Helsingholmiin kohdistui vähintäänkin mittavat ennakko-odotukset ja eivätpä nuo mainospuheet olleet täysin tuulesta temmattuja. Helsingholmin vierasvenesatama tarjoaa maalaisidylliä kokonaisen saaren verran, ympäröivissä veräjissä käyskentelevät eläimet irrallaan ja tallissa voi käydä syöttämässä hevosta, pihapiirissä voi ihastella kaneja ja vaikkapa rantakäärmettä laiturilla. Helsingholmin isäntä/emäntäpariskunta leipoo pullaa ja sämpylöitä tilausten mukaan ja ylijäämä jää päivän aikana myytäväksi, lisäksi tarjolla on isännän savustamaa kalaa. ...Jatkuu »

Kasnäs & Högsåra

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Ukkosmyrskyn läpi selviydyttiin Kasnäsin kylpylähotellin rantaan tarkastamaan tilannetta, mutta pikaisen arvion pohjalta päätettiin väistää viikonvaihteen pahinta apinaregattaa Högsåran pienimuotoisempaan satamaan. Naistenlehtienkin (!) ylistämä satama oli ylistyksen veroinen, 15 eur sähköllä per yö, satamassa kohtuullisesti peruspalveluita ja viihtyisä miljöö. Tilaussauna 20 eur/h, joka päätettiin kuitenkin jättää käyttämättä, etupäässä siksi että rantavedessä kellui toistaiseksi tämän reissun mittavin leväesiintymä, ei ilmeisesti sinilevää, mutta pientä hitusta ja hippua meri vihreänä. ...Jatkuu »

Hangö

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Hankoon päädyttiin perjantaiksi, yllättävää kyllä tämä varsin suosittu satama oli puolityhjä iltapäivästä, ilmeisesti enemmistölle veneilykausi = heinäkuu, elokuussa ei seilaa kuin ammattikalastajat ja muu extreme-väki. Hangossa vierasvenesatama tarjoaa palveluiden kirjosta suurin piirtein kaiken tarvittavan, mutta aika kovaan hintaan, 27 eur vuorokausi (sis. sähkö). Pesutuvassa koneellinen 5 eur. Polkupyörät 5 eur/2 h. ...Jatkuu »

Pork k à'la

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Keskiviikko pideltiin tuulta Tallinnassa (ei tuo nyt mikään paha ollut, mutta ihan touhun pitämiseksi lomailuna), torstai avautui sateisena tyyntä Suomenlahtea yli seilata. Vanhan mainingin keinutuksessa ajeltiin rapakon yli, ainoa mainittava risteävä kohtaaminen tapahtui venäläisen sukellusveneen kanssa.

Kotimaan vesillä päädyttiin yöpymään Jakobshamniin (Inkoo), yöpyminen 10 eur (sis. sähkön), saunavuorot oli jo täyteen varattu saapuessamme. ...Jatkuu »