Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Yes : Relayer »

    zeitgeist kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onkos tämä Relayer näin tolkuttoman kova? Joskus muistan juuri tästä levystä jonkun todenneen: "Musiikkia aivoille, ei sydämelle". Kcrimso ilmeisesti on sitten "puhdas rationalisti" tämän teorian mukaan?

Palasokerin poliittinen värikartta »

    zeitgeist kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hyviä pointteja siellä täällä!

    Hauskaa, että Paloheimokin mainittiin, sillä vaikka häntä lienee vihreiden sisäpiirissä kritisoitu milloin messianismista, milloin insinööriputkiaivoista ja milloin todettu, että kaverin ajattelussa "ei heijastu ihmisrakkaus", on hän virkistävästi erilainen vihreä ajattelultaan. Ennen muuta hyvä kehittelemään laajoja (teknisiäkin) ratkaisuohjelmia, eri juttu on sitten toteutus.

    Varmaan punavihreän humanismin sokea piste on ollut monesti sekä biologispohjaisen ajattelun että kokonaisvaltaisen hahmotuksen vajavaisuus, mutta mitä muuta on "porvarillinen elämäntapakaan" tyypillisesti ollut kuin pelkkää pään panemista pensaaseen laajempien ympyröiden osalta ja keskittymistä pelkkään oman elintason kohottamiseen. ...Jatkuu »

Tekstaripalstat best of »

    zeitgeist kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiinnostava tuo esitetty teoria Kymenlaaksosta (Etelä-)Suomen henkisesti tunkkaisimpana pesänä. Itselleni länsirannikon miehenä tuo seutu on hyvin salaperäistä, olenpa vain pikaisesti käynyt Titaanien (Karhulan) jäähallin bongaamassa hallipinnoihin joskus 90-luvulla.

    Silti uskoisin, että itäisten ihmisten luontainen puheliaisuus voisi tuoda seutukunnan kulttuuri-ilmastoon lievää tasapainottavaa toivoa.

    Itse olisin voinut äänestää vastaavaksi ehdolle Porin seutua ja siitä vaikkapa sisämaahan päin, jos Satakunnan kokovartalosulkeutunut agraarijähmeys kolahtaa. ...Jatkuu »

Morrisseyn soolotuotanto

zeitgeist kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
Tiedä mikä mielenhäiriö on tänä keväänä iskenyt, mutta olen tässä viime aikoina kuunnellut pitkästä aikaa aktiivisesti Morrisseyn soolotuotantoa.

Ja koska täältä ei kovin paljon aiheesta löytynyt vanhaakaan keskustelua, niin pistinpä jutun hetken mielijohteesta uuteen topicciin.

Olin pitkään sitä mieltä, että M:n sooloilu ei pärjää Smithsien 80-lukulaisille huippuhetkille, mutta enää en ole niin varma. ...Jatkuu »

Jämsä »

    zeitgeist kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiekko-Sudet voi pelata aladivarikiekkoa, jos on tuuri.

    Rolls-hampurilaisketju jyrää. Iso joki, paljon motoristeja.

    Mutta Jyväskylä, tuo Suomen sivistynein ja ketäänärsyttämättömin onnela on lähellä, joten huonomminkin olisi voinut sattua!

Metsä »

    zeitgeist kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuinka sattuikaan - ostin tänään juuri SENEGALILAISIA tomaatteja, jotka ensi kertaa spottasin lähikaupassa!? Ei todellakaan lähiruokaa, mutta jotenkin sympaattisempi vaihtoehto kuin että lumen keskellä kasvatetaan talvisinkin tomaatteja. Köyhä maa saa vientituloja ja tähän asti kai Afrikasta on tultu Espanjaan tomaattifarmeille sosiaalisesti heikohkoihin oloihin.

    Mutta ei todellakaan lähiruokaa, olisiko sittenkin parempi suosia hollantilaisia?

    Mitä metsiin tulee, niin itse tykkään sienestyksestä ja siksi kannattaisin ainakin osaan Suomen metsiä kevyempää metsänkäsittelyä. ...Jatkuu »

Paras blogi haussa »

    zeitgeist kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämähän oli täynnä tylyhköä kamaa:

    www.satakunnankansa.fi/blogit/juhaseppala/.

    Se vaan, että JS lakkautti sen juuri eilen! Minun tuuriani, että löysin sen vasta alle viikko sitten. Mutta ehdin silti olla vaikuttunut ja voihan sitä olla hauska taannehtienkin lueskella.

Porcupine Tree suomeen!! »

    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vai vielä Anathemakin - itse diggaan bändiä ehkä vielä PT:täkin enemmän. Eihän esim. Alternative 4 ole mitään varsinaista progesinfoniaa, mutta erittäin hieno levy!

    Aikas häppeninki siis tulollaan!

Porvoon Bar Mary sulkee »

    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Osanottoni Porvoon baarikulttuurin ilmeisen heikkenemisen johdosta. Tietenkin on aina vanhan romantikon mielestä surullista, jos "autenttisuus" saa antaa tietää varman päälle pelaamiselle, "keskiluokkaisuudelle", keskinkertaisuudelle, pelkälle rahan tekemiselle tai muille kammottavuuksille...

    Meillä Turussa on sentään jokilaivojen lisäksi vielä Apteekki, Koulu, Pankki, Päiväkoti ja Vessa. Väestöpohja riittää monimuotoisempaankin baaritrippailuun. Mutta varmaan 90 % suomalaisista kylistä sisältää vain kansanomaisia kaljamestoja tai niistä erottautumaan pyrkiviä mukafiinimpiä, mutta erittäin epäomaperäisiä juottoloita.

Ranskan vaalit »

    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kassovitzin Viha (1995) kuvaa noita Harmaan kiteytyksiä enemmän kuin hyvin.

    Jaa-a, (perinteinen) sos.dem.-hekinen vasemmisto näyttää tosiaan yllättävänkin laajalti joutuneen laskukierteeseen Euroopassa. Se ei sinänsä yllätä, onhan se ollut monessa maassa aika pysähtynyt ja konservatiivinen. Mutta täytyykö tilalle tulevan vaihtoehdon olla se perinteinen oikeisto - ilmeisesti monen "pragmaatikon" mielestä täytyy...?
    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mutta eihän työttömän toki TARVITSE makoilla ja olla passiivinen, itse asiassa pidän tuota Harmaan kuvausta hieman mytologisena.

    Toinen näkökulma esitetään esim. Holvaksen & Vähämäen kirjassa Odotustila, jossa todetaan, miten palkkatyöideologia hallitsee ihmistä nykyisin jopa niin, että työttömyydestäkin on usein tullut eräänlainen suorituskeskeinen projekti, between jobs.

    Olin itse vuosi sitten n. puoli vuotta työttömänä ja koko ajan keksin puuhaa, vaikka ei kulttuuritapahtumia kuten Rushin keikkoja päivisin järjestetäkään.

    Olisihan se toisaalta hyvä, jos ihmisiä saataisiin aktivoitua, mutta kun tuo työelämä on nykyisin sellaista, että sinne monesti kelpaavat vaan superhyperhuippuyksilöt. ...Jatkuu »

Doc.B.D vs Harmaa »

    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ylipäätään "tietoinen" spekulaatiomme "tiedostamattoman" roolista on hieman arveluttava hanke. Jos se kerran on "tiedostamatonta", eikö sitä voisi yrittää jättää vaikka heideggerilaisesti "silleen"? Tällä en tarkoita, etteikö hengenelämässämme OLISI tiedostamattomia kerroksia.

    Itseäni on aina askarruttanut tiedostamattomia maailmoja enemmän vapaan tahdon/determinismin ongelma, mutta ehkä siitä toiste...

Pettymys-levyt »

    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Muutama nopeasti mieleentullut:

    Rush: Counterparts - mielestäni Roll the Bones vielä menetteli hyvinkin, mutta tämä ei.

    Porcupine Tree: Deadwing - toivottavasti nyt ei lynkata, mutta täältä lukemieni hehkutuksien jälkeen jotenkin kolkko kokemus ja suuri pettymys (tosin jotkut toisinajattelijat lie täälläkin todenneet: Deadwing = Dead). Sittemmin muut kuunnellut PT:t ovat onneksi maistuneet huomattavasti paremmin.

    Yes: Tales from topographic oceans - Otetaan yksi järkyttävä eksemplaari historiastakin. ...Jatkuu »
    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heh, Yes on varmaan kohta saamassa täällä kyseenalaisen manttelin: "Historian eniten pettymyksiä tuottanut progebändi"!
    (Parempi nimi olisi tällöin NO?)

    No, jotta ei nyt ihan Andersonin joukkojen teilaamiseksi menisi, niin kehutaan nyt vähän paria hyvää Yes-muistoa. Tykkäsin kyllä ainakin levyistä Close to the edge (1972) ja Going for the one (1977).

Rush Suomeen! »

    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Rush ei koskaan tainnut niin kapitalisminvastainen bändi ollakaan, joten mikäs siinä sitten...

    Mutta lieneekö bändin ystävien joukko Suomessa sittenkään vallitsevasti tuota kravattiosastoa, jää nähtäväksi.

    Itse olen boikotoinut suljettua kiekkoliigaa siitä lähtien kun tämä urheilullisuuden vastainen päätös tehtiin, joten vaikka minulla on suomalaisia jäähalleja "pinnoissa" vähän alle 40, niin Hjartwall-Areena niistä yhä puuttuu.

    Ja Harmaan Rush-keikkaennakoinnin luettua puuttunee vielä ensi syksynäkin (niin suuri TAPAUS kuin se onkin) - noh, rehellisyyden nimissä, olen aina ollutkin enemmän kotona musaa kuuntelevaa tyyppiä. ...Jatkuu »
    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Allekirjoitan Lerxstin viimeisimmät mediakriittiset kommentit viipymättä! Mutta eihän nyt sentään Speed of Love ole milllään muotoa Counterpartsin huonoin biisi, koska se on suurin piirtein ainoa, joka siitä jäi melodialtaan mieleen...
    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitti kun heitit nimiä peliin! Nyt pystyn paremmin palauttamaan mieleen nuo talven -95 väljähtyneet Rush-fiilikset. Minulla Cut to the chase ja Alien Shore ylsivät ehkä kouluasteikolla tyydyttävään ja tosiaan Nobody's hero taisi olla aika nimensä mukainen tunnelmiltaan. Muu levy ei säväyttänyt. Paitsi että jostain perverssistä syystä (ja se ei ole yleinen "aikuisrockrakkaus") olen tykännyt Speed of Lovesta, on se ainakin parempi kuin Marillionin Hooks in You:)
    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Noin kokenut tuhannen viestin kirjoittelija ja vasta tsekkailet Rushin kultakautta...:)

    Kuuntele nyt ainakin Permanent waves vielä ja lue ihmeessä ne sanatkin...
    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kultakausi alkoi mielestäni Farewell to Kingsistä, mikä näkyy hyvin tuossa Lerzstin tähdityksessäkin, josta olen koko lailla samoilla linjoilla.

    Ainoat kohat, joista olen merkittävästi eri mieltä ovat:

    Roll the bones toki selvästi parempi kuin Counterparts. Myös Caress of steelistä pidin aikanaan, mutta jospa se meni nuoruudenromantiikan piikkiin...

    "There's no bread, let them eat cake...";)
    zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Salmisen Kari kirjoitti Turkkariin muuten ihan asiallisen Rush-keikka-arvion, mutta silmään otti PAHASTI hänen kuittauksensa Peartin teksteistä Rushin heikkona kohtana!

    Ainakin minulla ne nimenomaan olivat aikoinaan aivan keskeinen syy, miksi bändiin tykästyin. Minusta oli nuorena hauskaa, kun joku kirjoitteli niin monimutkaisia, tarinanomaisen filosofisia lyriikoita ja opettelinpa niistä englannin sanojakin.

    Toki ymmärrän jos joku poliittisesti hieman vasuri voi ärsyyntyä Neilin liberalistisista mielipiteistä, mutta silti..