Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

www.progolforum.com »

  Kai kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 2
  Koska kukaan asianosainen ei ole esittänyt selitystä muualla, tässä on lyhyesti se, mitä minä asiasta tiedän.

  Progolforumin tietokannat hajosivat syyskuussa syystä, joka lienee tänäkin päivänä hämärän peitossa. Ylläpitäjä havaitsi tapahtuneen vasta noin kuukautta myöhemmin, kun ulkopuoliset huomauttivat asiasta. Hän kertoi yrittävänsä palauttaa tiedot, mutta ilmeisesti foorumin käyttäjätiedot ja sen reilun 20 000 viestin verran keskustelua musiikista sekä yleistä paskanjauhamista ovat kadonneet täydellisesti ja peruuttamattomasti jonnekin palvelimien sisuksiin, kaikkien arkistojen ja varmistusten ulottumattomiin. ...Jatkuu »

Kalevala - A Finnish Progressive Rock Epic

Kai kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 1
Musea (FGBG 4463.AR)

Tämä levy on siis Colossus ry:n masinoima, pitkäksi venähtänyt projekti, joka pukee Kalevalan progressiivisen rockmusiikin muotoon. Lopputulos on kieltämättä melkoisen järkälemäinen: kolme CD:tä, kolmekymmentä yhtyettä kahdeksasta eri maasta ja lähes neljä tuntia musiikkia. Suurin osa yhtyeistä on 1980- tai 1990-luvulla aloittaneita nykyprogen keskisarjalaisia, mutta on mukana myös levyttämättömiä tulijoita (mm. ...Jatkuu »

Vaikea valinta »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sama se, kumpikin vinyyli hajoaa yhdellä haulikonlaukauksella.

R.I.P. Stanislaw Lem »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Siinä on surullinen uutinen. Lem oli suosikkitieteiskirjailijoitani. Heikoimmillaankin (Kuoleman planeetta) hän kirjoitti sujuvaa, viihdyttävää tekstiä, ja parhaimmillaan (Solaris, Isännän ääni) hän teki ajatuksia herättäviä ja rikkaita kirjallisia teoksia. Nimenomaan kirjallisia: tuntuu hölmöltä, kuinka paljon tilaa muistokirjoituksissa on annettu noille Solaris-filmatisoinneille, jotka eivät oikein pysty - miten ansioituneita muuten ovatkaan - sovittamaan kirjan voimaa kuvalliseen muotoon. ...Jatkuu »

Peter Hammill »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos Vank der Grank Generatorista pitää, niin The Silent Corner and the Empty Stage on varma valinta. Mukana on Banton-Evans-Jackson-akseli ja joitakin Hammillin parhaista sävellyksistä, kuten aggressiivinen synkistelyvirsi ”The Lie (Bernini’s St. Theresa)” ja minieepos ”A Louse Is Not a Home”. In Camera on sovituksiltaan hieman pelkistetympi ja paikoin kokeilevampi (varsinkin lopun nauhamontaasi ”Magog (In Bromine Chambers)”), mutta levynä lähes yhtä hyvä. ...Jatkuu »

Jadis »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jadisin levyjen taso on vaihdellut kovasti, enkä olekaan seurannut yhtyeen tekemisiä viime vuosina. Mutta bändin debyytti More than Meets the Eye on silti mielestäni yksi parhaista neoprogelevyistä.

TANGERINE DREAM »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Exit. En tiedä, onko se parhaista parhain, mutta erinomainen levy, joka minulle on hienompi kuin paljon suitsutetut Ricochet, Zeit (joilla on omat kiistämättömät ansionsa) tai suorastaan kauhea Electronic Meditation. Varmaan oma TD-suosikkikauteni ulottuukin jostain Stratosfearistä/Sorcereristä suunnilleen Hyperboreaan. Mielenkiintoista materiaalia yhtye on kyllä tehnyt sen jälkeenkin (ja sitä ennen). Ottaen huomioon, kuinka paljon musiikkia Froese&kump. ...Jatkuu »

Marillion uutisia! »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hammill on kyllä ollut Fishille selvä esikuva, minkä Fugazin kansikuva melkein myöntääkin. Hammillin "Happy Hour" voisi olla Fishinkin kynästä. Parhaimmillaan molemmat miehet ovat hallinneet näppärien metaforien käytön ja tavanomaisen ja ylätyylin taitavan rinnastuksen tavalla, joka on rockmusiikissa melko harvinaista. Se ei ole sellaista tahallista epämääräisyyttä tai tajunnanvirtaa, jolla usein tavoitellaan, yleensä tuhoisasti, syvällisyyttä tai taiteellisuutta, eikä myöskään useimpien popkipaleiden suosimaa banaaliuden ja näennäisen rehellisyyden kohottamista myyttiseksi hyveeksi (mikä sinänsä toimii joskus hyvin, varsinkin jos musiikki on tarpeeksi hyvää). ...Jatkuu »
  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämän asian tienoilta... Katselin tässä taannoin tuon From Stoke Rowe to Ipanema -DVD:n ja sen Seasons End -kiertueella taltioidun konsertin. En ollut aiemmin kuullut Hogarthin laulavan Fishin ajan kappaleita, ja ne toimivat yllättävän hyvin.

  Uskoisin näet, että itselleni Fishin ajan Marillionin musiikki saa paljon lisäpotkua laulun ja musiikin yhteistoiminnasta - tai oikeammin yhteen sopimattomuudesta. ...Jatkuu »

Pink Floydin livekunto ennen The Wallia »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tietääkseni Ummagumman studiobiiseistä "Sysyphusta" ja "The Grand Vizier's Garden Partya" ei ole koskaan esitetty livenä sellaisinaan. Sen sijaan "Grantchester Meadows" (jonka loppuun tuo kärpäsensurina kuuluu) ja ainakin osa "The Narrow Waystä" esitettiin osana The Man ja The Journey -kokonaisuuksia, jotka Floyd kokosi 60-luvun lopun konsertteihinsa lähinnä neljän ensimmäisen levynsä kappaleista. ...Jatkuu »

Levyt jota ei löydy »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos nyt jotain kaipaisi, niin se olisi muutamia loppuun myytyjä japanilaisia progelevyjä CD(-R):nä. Erityisesti Mr. Siriuksen Barren Dream on ollut hakusessa. Kaipa tuostakin otetaan joskus uusi painos.

Paras italiaproge? »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tässä on vähän hankala homma, kun pitäisi asettaa samallw viivalle pitkän levytysuran tehneet yhtyeet ja sitten nämä yhden hitin ihmeet. Edellämainituista ehkä kuitenkin Le Orme on se tasaisin. PFM:n kolme ensimmäistä levyä pesevät mielestäni Ormen parhaat tuotokset, mutta toisaalta Jälkimiehet säilyttivät "pop-vuosiensakin" aikana korkeamman tason kuin Marconin Pullanvatkaajat. Banco ei oikein pärjää vertailussa. ...Jatkuu »
  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kannattaako muuten ostaa Bancon Di terra?


  Mielestäni kannattaa, jos pitää vähän klassillisemmasta instrumentaalisemmasta musiikista, jossa rock on enemmän taka-alalla.
  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Entäs Antonius Rex ja Jacula?


  Ralefun on mielestäni ihan mukiinmenevä "hautausmaaprogelevy", mutta kuulemani Jaculan äänitteet kuulostavat enimmäkseen aika yksitoikkoisilta urku/synahaihatteluilta, jossa simppelit, sinänsä mielenkiintoiset (ja joskus pöllityt) musiikki-ideat venytetään raskaasti yli mielenkiinnonkatkeamispisteen taustapaperiksi lattealle okultismihölynpölylle. Devil Doll teki saman homman myöhemmin paljon tyylikkäämmin ja hauskemmin.
  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika vähän lopulta olen kuullut italialaista progea. Mitä nyt näitä tavallisimpia Bancoa, PFM:ää, Le Ormea, Balletto di Bronzoa, Areaa + joitain yksittäisiä erikoisempia bändejä. Innostus lopahti kuitenkin melko nopeasti. Ei aina todellakaan vastaa niitä odotuksia, joita monella taholla harrastettu ylenpalttinen hehkutus asettaa.


  Suurinta osaa italialaisia progebändejä leimaa tuo usein "lyyrisyydeksi" kutsuttu melodinen ja melodramaattinenkin lähestymistapa, joskin hyvinkin omituisiin ja erilaisiin kuvioihin sulautettuina mutta kuitenkin havaittavana. ...Jatkuu »

Parasta Krautrockia »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole itsekään kuullut Embryota, mutta muuten Tangerine Dream on yhtyeistä ylivoimaisin, joskaan en tiedä olisiko se hämyilevintä kaikista. Se nyt kuitenkin saa varmasti ääniä, joten omani menee Popol Vuh'lle.

  Kovin saksalaisyhtyehän on kuitenkin Modern Talking. :D

Kalevala Anthology?? »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jonkinlainen Shroom-recordsin promo ilmestyi jo aiemmin, siinä on Anthologyn 77-livet kokonaan, 6 biisiä + Saksalan haastattelu 73-radioliveltä, mutta ei muuta.....


  Oliko tästä vielä joku kolmaskin julkaisu? Itse olen kuullut
  Anthologya ennen julkaistun Kalevala Live in Finland & Europe 1970-77, jolla on kaikki samat liveäänitteet kuin Anthologylla, mutta [u:ddc61ba942]ei[/u:ddc61ba942] esimerkiksi tuota Saksalan haastettelua tai kappaletta "Tiedon portaat", vaikka tuon levyn täysin virheellinen kappaleluettelo niin väittääkin. ...Jatkuu »
  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, Anthologylla on todella Kalevalan kolmas studiolevy Abraham's Blue Refrain kokonaisuudessaan. Ensimmäiset kaksi, eli People No Names ja Boogie Jungle, on julkaistu yhdelle CD:lle pakattuna pariinkin kertaan, mutta Anthologylla on ainoastaan liveversioita noiden levyjen kappaleista, ei alkuperäisiä studioäänityksiä.
  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitos näistä tiedoista. Shroomin huolimattomuus ja ylimalkaisuus Kalevala-julkaisujensa kanssa on ärsyttävää.

Parasta 60- & 70-luvun suomiprogea »

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä on hankala. Sanoisin, että Haikara ja Wigwam tuottivat mielestäni ne 70-luvun suomiprogen kaksi ainoata todellista mestariteosta (Haikara ja Being), sekä sitten joukon kohtuullisesta hyvään vaihtelevia levyjä. Ne ovat siten omissa kirjoissani hieman muiden yläpuolella. Pidän myös Tabula Rasaa erittäin hyvänä: ensimmäinen levy on tasaisempi mutta Ekkedien tanssillakin on muutama loistava biisi. ...Jatkuu »