Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Turpaanvetometallia? »

  Hopkins kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Scorched Earth Tactics soittelee varsin tylyä hardcoren ja metallin ristisiitosta hieman epätavallisempiakin elementtejä soppaan sekoittaen. Turpaanveto/tappomeininkiä.

  Muutenkin tulee mieleen lähinnä metallisempia hardcorebändejä: Catharsis, Zeroid, Ire, Forca Macabra... Kyllähän näistä sitä raivoa löytyy.

  Mustempaa turpaanvetometallia: esim. Craft, Bestial Warlust.

Radiopuhelimien parhaat levyt? »

  Hopkins kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin niin, mikä tahansa on hyvä. Suurimmat suosikkini lienevät kuitenkin
  1. Jäämeri
  2. Maalla
  3. Hiljaista
  4. K.O.

  Tällä hetkellä paras biisi on "Hailuoto" levyltä Oulu on kaupungin nimi. Uudet biisit ovat keikoilla potkineet myös lujaa, etenkin "Kosmos kiihdyttää"! Ei millään malttaisi odottaa tuota uutta levyä...

  Karkia Mistika on muuten julkaisemassa (viimeisimmän tiedon mukaan) maaliskuussa KTMK:n koko tuotannon niputtavan Valkenee -kokiksen.

Garden of Worm - tuoreita matoja

Hopkins kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0Garden of Worm -yhtyeen uutukainen "Fresh Maggots" on nähnyt päivänvalon, C-kasettina! Tuotoksen laittoi pihalle Shitsuck tapes & stuff.

Kasetti sisältää kolmen kappaleen verran timanttista doom/heavy metallia sekä livenä taltioidun savuavan Beggars Opera -coverin. Tämän hienon pakkauksen saat omaksesi hintaan 2€ + postikulut. Lisäinfoa täältä.

Saatavilla on myös äskettäin ilmestynyt Metal On Metal II -kokoelma-cd, joka luotaa suomalaisen hevin undergroundia. ...Jatkuu »

Ektrometalli »

  Hopkins kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Komppaan edellisiä Pentagramin suhteen. Attika oli muistaaksein hyvin perinteistä jenkkipowermetallia 80-luvulta. Diaboli on suomalaista primitiivistä black metallia. Ja Ceti käsittääkseni puolalaista speed/thrash metallia.

3.11 HKI: Larkin Grimm (usa), Vuk & Markku Lahtelan Sirk »

  Hopkins kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aihe on todella ajankohtainen.

  Tänä iltana Larkin Grimm on mahdollista nähdä Hämeenlinnassa.
  Mukana myös:

  Es & Tomutonttu
  -Maestrot, jotka tunnetaan myös mm. Kemiallisten Ystävien ja Kiilan riveistä, tuottavat abstraktia ja toismaallista äänikudelmaa erilaisia efektejä, samplereita ja kaikenlaisia soivia esineitä
  hyödyntäen.
  http://www.escycle.com
  http://www.kemiallisetystavat.com/tomutonttu/

  Tulasi
  -"New Wave of Finnish New Age." Nämä herrat taasen vaikuttavat kokoonpanoissa, kuten Vapaa, Free Players ja Kosminen Perhe.

  Paikka on Hälläpyörä (Raatihuoneenkatu 3).
  Liput 4€, narikka sisältyy hintaan. ...Jatkuu »

Viisi viimeksi ostettua levyä part IV »

  Hopkins kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuosta bändistä Zu en ole koskaan kuullutkaan, suosituksia?

  Zu on nimenomaan jazzcorea, ihan sitä ihteään! Rujosti paukuttava rytmiryhmä ja riipiviä fonisovituksia. Usein homma lähentelee free jazzia, mutta biisit kuitenkin säilyttävät melko selkeän rakenteen, eli kurinalaisuutta löytyy myös. Aggressiivista kuin mikä. Itse suosittelisin Steve Albinin kera äänitettyä Igneo -levyä vuodelta 2002. Infoa ja ääninäytteitä löytyy tuolta: http://www.zuism.com/.

  joo, onhan noille keikoille ihan pakko mennä.

Naisvokalistit »

  Hopkins kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Uudemman kokeellisen folkin alueelta löytyis myös varsin persoonallisia ja kauniita naisääniä. Tähän hätään mieleen tulee ainakin Josephine Foster ja Larkin Grimm. Lisa Gerrard on tosiaan vaikuttava.

Kompletismi »

  Hopkins kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luultavasti ainoa bändi, jolta kaikki levyt (tai oikeammin kaikki virallisesti julkaistu levytetty materiaali, kun en noita singlejä ole viitsinyt keräillä) löytyy hyllystä, on Radiopuhelimet. Siis jos nyt lasketaan bändit, jotka ovat urallaan julkaisseet enemmän kuin esim. viisi albumia. Pian pääsee muuten jatkamaan alkupäätä KTMK:lla, kun Karkia Mistika julkaisee toivottavasti jo kohtapuolin heidän koko tuotannon niputtavan kokiksen.

  Melko lähelle täydellistä pääsevät Circle ja King Crimson (tosin jälkimmäinen ei livelevyjen osalta), kuten myös Amorphis, jonka tuoreinta levyä en kyl vielä ole saanut aikaiseksi hankkia.

  Viimeaikoina olen laiskistunut huomattavasti tuon kompletismin osalta, ja siitä olen toisaalta hyvin tyytyväinen. ...Jatkuu »

Viisi viimeksi ostettua levyä part III »

  Hopkins kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  sekä toisaalta:
  Keijo & The Free Players: After at Once
  Tiitus ja kaverit: 04–06

  Kappas, törmäsin just viikonloppuna Tiitukseen, joka on hiljattain muuttanut Tampereelle. Sain kotiin viemisiksi tuon Keijo & co:n After at Once -levyn. Maittavaa tajunnanvirtaa, muutama aggressiivisempi purkaus siellä täällä. Viimeinen laulettu biisi on erityisen mukava. Pitäisi noita Keijon muitakin levyjä hommailla, "Jungle Joy" löytyy hyllystä, ja putoaa minuun aika lailla isosti. ...Jatkuu »

Doom over Finland

Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
Myöhässä olen tämän mainosteluni kanssa, se myönnettäköön.

DOOM OVER FINLAND mini tour 2005

COUNT RAVEN (Swe)
MIRROR OF DECEPTION (Ger)
to 19.5. Tampere, Klubi (+ GARDEN OF WORM). Liput 6e (sis.narikan). K18.
pe 20.5. Turku, TVO (+ REVEREND BIZARRE). Liput 7e. K18. Klo 21.
la 21.5. Karjaa, Pub Norris (+ REVEREND BIZARRE & LOINEN). ...Jatkuu »
  Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Juu, unohtui tosiaan mainita tuo RB:n levykauppasessio. Mutta hyvä hyvä CosmicJazz! Turkuun suuntaamme myös koko Garden of Wormin kera kuuntelemaan, kunhan Tampereesta selvitään. Toivottavasti löytyy paikka, missä voi pakussa viettää yön lämpöisissä tunnelmissa. :wink:

Omega

Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
...eli Unkarin omat pojat. Osaisitteko kertoa jotain tämän bändin tuotannosta? Mitkä levyt tutustumisen arvoisia, mitä kannattaa välttää?

Mitäs muuta kiinnostavaa ja haastavaa musiikkia tulee Unkarista ja muualtakin itäisestä Euroopasta? Ainakin After Crying ja Vágtázó Halottkémek ovat jossain määrin tuttuja.
  Hopkins kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitoksia vihjeistä! Sitten vaan selailemaan levyfriikkien postimyyntilistoja...

  Muistin omistavani myös tällaisen nauhan:
  Sleeping Flowers : Sunland
  Ukrainalainen bändi (en tiedä onko enää edes olemassa), tämä nauha vuodelta 1998. Mainiota folk-henkistä progea. Välillä Jethro Tullin Songs from the wood -tyylistä laukkaa, välillä liikutaan Black Sabbathin Solituden tunnelmissa ja toisinaan on sellaista hieman psykedeelisempää Mythosin debyytin tapaista meininkiä. ...Jatkuu »

Svensktoppen »

  Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bernt Staf, kenties? Itse asiassa ainakin Valhall -levy on varsin hyvä, muistaakseni Bo Hanssonillakin ol jotain tekemistä tämän kanssa... Ja mitäköhän genreä hän taasen edustaa?

Sarcofagus »

  Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa, kappas. Kuullostivat pikaisen kuuntelun perusteella jopa vallan hyviltä. Taannoin oli imuroitavissa vain yksi instrumentaali, joka muistaakseni pelasi lähinnä vanhan "Black Contract" -biisin riffeillä. Odotukset nousee?
  Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitä vielä! No täytyy kyllä sanoa, että eka Cycle of Life ei (paria biisiä lukuunottamatta) kovin suuria hurmioita nostata, mutta Envoy of Death on jo toisessa ulottuvuudessa. Se riffittelyn ja jytäämisen upeus on jo järjen tavoittamattomalla tasolla! 8) Puhumattakaan Moottorilinnuista.

  Toki tätä hullaantumista lisää mielikuva mystisestä kulttibändistä, johon on saanut tutustua kaverin isän kätköistä löytyneen Urkin hämärän haastattelun tiimoilta... ...Jatkuu »

Pink Floydin Money »

  Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alkuperäisversiota parempi ja riemastuttavampi Money löytyy Dub Side of the Moonilta. Reggae O.K. 8) http://www.easystar.com/dubsidemain.html Pitäisi vissiin hommata tuo vaihtoehtoinen levy, kun Dark Side... jättää jälkeensä usein jotenkin valjun tunnelman, vaikka siinä hienojakin hetkiä on.

Kangasala Doom - mikä häpeä!

Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
Garden of Worm tarjoilee puutarhan satoa tuoreella ja mullantuoksuisella demollaan "the Witch comes back to life". Sisältää neljä kappaletta doom metallia parhaimpien perinteiden mukaan. Tästä ei hevi paljon ankarammaksi muutu, sano!

Levyn saa kädestä käteen hintaan 2 €, postitse 3 €. Kyselkää vaikkapa minulta osoitteesta erno.taipale (a) suomi24.fi. Näytteitä löytyy osoitteesta http://www.kotiposti.net/xsamiharju/index.html.
  Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Noista kahdesta muusta ensimmäinen on sellainen reipastempoinen ja erityisen tyly hevibiisi, toinen taas hieman hitaampi (oikeastaan keskitempoinen) veto vahvoilla Pentagram -vaikutteilla. Mutta eipä noihin No Flowersin tempoihin ihan päästä. Mitä taas tulee oikeuteen, itse en pidä sitä hitautta oleellisimpana asiana doomissa. Vaikka toki se usein tuottaa suurta nautintoa. Ja soitannollista haastetta, niinku Sunkka totesi.

  Astro, eiköhän tuosta yksi arvostelukappale irtoa. ...Jatkuu »

Ns. kauhuklassikot »

  Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Entäs vanhat suomalaiset? "Noita palaa elämään" on suorsastaan inspiroiva elokuva. 8)